Abuzurile din Romania trec oceanul

Quoted post

Mihai Ionescu

#15342 Rădăcina răului e altundeva ...

2014-01-10 23:51

Am vrut în 1990 să avem Republică. Asta pentru că (a) după 50 de ani de comunism noi, cei mulți, aveam creierul spălat cum că Monarhia e rea (b) pentru că cei care au format atunci puterea (mai mult sau mai puțin ad-hoc) aveau creierul și mai spălat decât noi.

Dar Președintele este inițial un reprezentat al unui partid politic, oricât de independent i-ar cere Constituția să fie după numire. Deci va reprezenta, mai mult sau mai puțin activ, interese politice, care pot fi eventual în conflict cu ale altor puteri politice din țară. Aceasta este rădăcina conflictului sau a potențialului de conflict din societatea noastră, pentru că lupta pentru putere este cascadată de la vârful societății, către întreaga societate, în ansamblul său.

Când voi vedea în Constituție cerința ca Președintele, ales direct de către popor, să nu fi aparținut niciodată unui partid politic și să nu poată face politică, sub sancțiunea destituirii, atunci voi renunța la idea că Monarhia este mult mai bună pentru România decât Republica.

Raspunsuri

Victor Viorel Ponta
Bucuresti

#15350 Re: Rădăcina răului e altundeva ...

2014-01-10 23:53:50

#15342: Mihai Ionescu - Rădăcina răului e altundeva ...

Ce aveti cu mine si cu colegii mei, dle Ionescu? Noi nu ne vrem decat tara inapoi, de la dumneavoastra. Cerem prea mult?