REFERENDUM NATIONAL PRIVIND RESURSELE NATURALE

Munteanu Mircea

/ #21 Pastrati mintea limpede!

2012-02-26 07:39

De acord, exploatarea zacamintelor naturale a fost o mega hotie. Si continua sa fie. Dar efortul nostru trebuie indretpat spre stoparea abuzurilor politicienilor. Fie ca vor bani pentru ei -si gastile lor- fie ca vor "bani pentru partid". Fie ca vor alte avantaje neremunerabile (sustinerea politica in diferite comitete si comitii internationale).
Nu trebuie sa confundam explotarea zacamintelor cu exploatarea centralelor electrice. Nu trebuie sa ne opunem privatizarilor sau aducerii de capital strain. Dar aceste activitati trebuie sa fie intr-o forma civilizata, practicata peste tot in lume. Nu jaf la drumul mare.
Actiunea si apelul "Lupilor abi" (Lupii albi nu umbla in haita.) trebuie recalibrat si filtrat.
1.Dorim desecretizarea tuturor contractelor economice ale Romaniei, ca nefiind conforme cu legea de baza a tarii: Constitutia, care prevede -expres- dreptul cetateanului la libera informare.
2.Dorim judecarea si pedepsirea politicenilor care au negociat redeventele mult prea mici -pe plan mondial se platesc redevente in 40-57% din productia totala- pe care firmele straine le datoreaza statului roman.
3.Dorim rezilierea contractelor oneroase -ca hotii dovedite- si incetarea activitatii firmelor straine care au pagubit statul roman, aici.
4.Dorim adoptarea unei legi care sa stipuleze clar, redeventele minime obligatorii la incheierea unui contract intre Romania si firme private (romanesti sau straine), in cazul concesionarilor de rezerve naturale.
5.Dorim eliminarea tehnologiilor poluante din toate exploatarile de minereuri.