Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #50211 Mama proştilor a rămas din nou gravidă la Vâlcea, pentru a nu știu câta oară!

2017-04-13 08:54

 

Angajaţii de la Oltchim, disponibilizaţi şi reangajaţi de administratorul judiciar.

 
 

După patru ani de la marea disponibilizare de la Oltchim care s-a lăsat cu aruncarea în şomaj  a 1.300 de angajaţi, administratorul judiciar angajează  din nou personal calificat, cum era şi normal, tot din rândul persoanelor disponibilizate. Timp de patru ani guvernanţii au tot privatizat combinatul și au organizat şi câteva licitaţii. Ultima licitaţie va fi organizată în toamna acestui an în baza unui proiect de reorganizare care prevede o privatizare pe bucăţi în nouă loturi care reprezintă de fapt secţiile combinatului. Statul nu s-a hotărât încă asupra acestui proiect realizat de administatorul judiciar în urmă cu două luni din cauza implicaţiilor, fiecare secţie fiind dependentă de celelalte.

Mama proştilor a rămas din nou gravidă la Vâlcea, pentru a nu știu câta oară!
Administratorul judiciar al Oltchim papă banii degeaba, face disponibilizări, după care se aruncă la bursă ca să recupereze calificaţii aruncaţi în stradă.

Prima etapă a recuperării forţei de muncă s-a desfăşurat la Bursa Locurilor de Muncă de săptămâna trecută, a doua se va desfăşura destul de greu la sediul societăţii, din cauza exodului în afara graniţelor, mare parte a personalului calificat migrând în afara ţării în baza unor contracte semnate cu angajatori străini.

„Căutăm personal calificat care să asigure în continuare producţia ingineri de mai multe specializări, operatori chimişti, electricieni, AMC-iști, lăcătuşi mecanici etc. Într-o mică măsură, noi încercăm să continuăm activitatea. Acum, că va fi proces de privatizare rezolvat până la capăt sau nu, activitatea Oltchim-ului trebuie să continue. Avem nevoie de 25 de persoane care după recrutarea din Bursă vor fi evaluate profesional în baza unui proces de selecție și a unui concurs. Cei mai buni vor fi angajaţi”, a precizat Nicoleta Sasu, economist Serviciu Resurse Umane.

Doamna în cauză mai să moară de râs în momentul în care a fost întrebată de ce societatea a făcut disponibilizări, deşi avea nevoie de un număr de personal mult mai mare decât cel estimat de administratorul judiciar.

Da, efectul a fost unul greu de înţeles de lumea normală, dar cam toată activitatea Oltchim se joacă la ruletă, în funcţiile de conducere fiind aduse pilele unor persoane influente, care nu au nimic în comun cu activitatea unui combinat sau a unei afaceri reale.
În final, întreaga activitate este susţinută de câteva persoane cu experienţă care sunt obligate să facă faţă stresului generat de lipsa de personal, dar şi fiţelor şi întrebărilor prosteşti venite din partea aşa-zişilor superiori.

Dana Nedescu