Expulzarea ambasadorului SUA din Moldova


Musafir

/ #363

2016-09-02 14:11

Reprezentantul SUA este ipocrit. Temerea sa este cu totul alta. R. Moldova este intr-adevar, un teritoriu cu mai multe etnii, iar o parte a populatiei este pro SUA, alta parte este rusofila - trebuie sa admitem. Dar si in Romania avem mai mule etnii, si in Romania exista o populatie scindata: o parte pro SUA, dar exista la fel de bine si o parte semnificativa care a ajuns la concluzia ca SUA doar uzeaza de Romania pt. a-si implini diverse interese in Europa de Est, fara a oferi nimic in schimb romanilor. Cu alte cuvinte, si in Romania exista foarte multi romani pro Rusia, chiar daca propaganda de la Bucuresti camufleaza acest lucru.

Cu toate acestea, nici romanii din Romania nu se razboiesc intre ei pt. faptul ca unul este pro SUA, iar altul pro Rusia, nici romanii din R.Moldova nu se razboiesc din acest motiv intre ei. Fiind evident ca nici in cazul unirii dintre Romania si R. Moldova, romanii pro vest, nu se vor razboi cu cei din est. Ba dimpotriva, o Romanie unita poate stinge in mod natural orice aversiune a oricarui roman fata de Rusia sau chiar o apropiere de Rusia. Lucru care nu convine SUA, interesate sa aiba o zona de tensiune si de tampon in Europa de Est. Pe spatele romanilor atat din Romania, cat si din R. Moldova.

Mai este un lucru pe care nu trebuie sa il uitam. Nu numai romanii din R. Moldova, dar aproape toate etniile din R. Moldova sunt ortodoxe. La fel ca majoritatea romanilor de etnie romana din Romania. Lucru care exclude orice posibil conflict in interiorul unei Romanii Mari pe motive etnice, intre populatii ortodoxe.

In concluzie, ambasadorul SUA este ipocrit. Afirmatiile sale contravin intereselor si dorintelor oricarui roman, fie de la vest, fie de la est de Prut. Daca SUA doresc sa aiba zone de tensiune cu Rusia, sa le creeze direct in apropierea frontierelor sale cu Rusia din zona Alaska. Dar nu pe spatele romanilor! Ne descurcam singuri, nu ma avem nevoie de sfaturile otravite ale altora!