Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

/ #48263 Re: Re: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

2016-08-29 13:58

#48262: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE - Re: LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE 

 


LA SOLICITAREA COMISIEI EUROPENE, SC OLTCHIM SA A SCOS LA VANZARE 9 ACTIVE IMPORTANTE

 

Concurenţă acerbă pentru combinat   
 
Pentru activele viabile ale combinatului vâlcean se anunţă o competiţie acerbă. În luna ianuarie, reprezentanţii Oltchim declarau că Oltchim a primit trei scrisori de intenţie pentru privatizare din partea unei companii din China şi a două din România. 
 
”Compania chineză Junlun nu şi-a pierdut interesul pentru a achiziţiona Oltchim. Ei cunosc foarte bine starea combinatului şi ce se întâmplă aici, dar au nevoie de un investitor care, credem noi, încă nu a luat o decizie finală. Pe de altă parte, partea chineză preferă să nu se facă publice prea multe aspecte înainte de a se întâmpla ceva concret pe această temă. Însă interesul încă există şi vor veni în luna martie într-o vizită la Vâlcea”, a declarat Nicolae Bălan, reprezentantul BDO Business Restructuring, firmă care, împreună cu Rominsolv, asigură administrarea judiciară a combinatului. În plus, mai există alte două firme româneşti interesate de preluarea combinatului, a mai spus, tot la acea dată, Gheorghe Piperea, reprezentantul Rominsolv. El a refuzat să dea vreun nume, însă a precizat că este vorba despre un consorţiu de companii şi de o firmă de pe piaţa de capital. Pe lângă compania chineză Junlun Petroleum, şi-au manifestat dorinţa de a participa la privatizarea Oltchim fondul de investiţii SIF Transilvania, compania Chimcomplex, deţinută de omul de afaceri Ştefan Vuza, dar şi compania petrolieră de stat din Azerbaidjan, SOCAR. În luna martie, Adunarea Generală Extraordinară a Acţionarilor Chimcomplex Borzeşti a aprobat participarea la procesul de achiziţionare a activelor SC Oltchim SA. 
 
Activele viabile, scoase la mezat 
 
Activele pe care Oltchim le va scoate la privatizare sunt secţiile care funcţionează, printre acestea numărându-se Ramplast, Propenoxid şi Polioli. Printre activele care urmează a fi privatizate se numără Ramplast, Propenoxid, Polioli, Soda Fulgi, Electroliza cu Membrană, Oxoalcooli, dar şi secţia de mentenanţă. Oltchim a angajat pentru a se ocupa de acest proces firma care s-a ocupat şi de privatizarea combinatului chimic maghiar Borsodchem. Procesul de selecţie se estimează că se va finaliza până la sfârşitul anului 2016.