Detectia de metale in Romania - Apel la echilibru si colaborare

macovei
Musafir

/ #99

2016-07-24 12:08

Va salut! Sunt un mare pasionat al arheologiei!Am descoperit de-a lungul a trei decenii , fara sapaturi, doar prin observatii de suprafata, cea mai mare colectie arheologica, fara detector,consider eu. Pe categorii de piese, ar insemna tot atatea tezaure. Toate piesele au fost predate la Muzeul Judetean Buzau, Institutul de Arheologie Vasile Parvan- Bucuresti si Institutul de Arheologie A.D.Xenopol din Iasi. Este vorba de sute de piese, toate, cu cateva exceptii, descoperite in comuna Balta Alba. Nu am distrus, nu am instrainat si nu am vandut piese! Consider ca este un drept si o datorie, detectia autorizata de metale pretioase.Sunt pasionat si patriot! O fac pentru punerea in practica a harului pe care-l am si pentru Romania!Voi respecta legea intocmai, dar sa fie restrictii clare si precise!Sunt hotarat sa trec la o etapa superioara, la detector.In conditiile actuale ma gandesc de zece ori! Trebuie o legislatie simpla, favorabila oamenilor drepti si foarte severa cu raufacatorii!Stiu ca suntem multi , cei pasionati si vointa noastra trebuie sa izbandeasca!