Detectia de metale in Romania - Apel la echilibru si colaborare

Iepurasul de Pasti

/ #81 Premierul Dacian Ciolos si cadoul de Pasti pentru detectoristi

2016-05-01 15:22

Premierul Dacian Cioloş anunţă că marţi va trimite preşedintelui revocarea lui Vlad Alexandrescu şi o nouă propunere pentru Ministerul Culturii.

Ministrul demisionar al culturii Vlad Alexandrescu, sustine intr-o scrisoare adresata  Grupului pentru Dialog Social (GDS) , ca a deranjat grupuri de interese. Intre timp, premierul a cerut revocarea sa.

Vlad Alexandrescu acuza !

La Muzeul National de Istorie, Ernest Oberlander-Tarnoveanu se afla si el la incheierea mandatului de director, si asteapta evaluarea de sfarsit de mandat peste doua luni. In contextul in care este contestat in legatura cu

"achizitii de piese descoperite cu ajutorul detectoarelor de metale".

Ministrul Vlad Alexandrescu a confirmat paternitatea scrisorii catre GDS.
"O scrisoare a mea catre membrii Grupului pentru Dialog Social, in care sunt membru autosuspendat pe durata mandatului, a ajuns in presa fara voia mea. Precizez ca ea era destinata exclusiv informarii celor care au redactat comunicatul GDS de sustinere a mea. Ea nu a fost destinata publicitatii. Am reusit sa gestionez adecvat situatiile prezentate acolo in exercitarea atributiilor mele, si de aceea in legatura cu subiectele expuse acolo nu am nimic de adaugat.

Şeful Executivului precizează că marţi va trimite propunerea de revocare şi o nouă nominalizare.

"Marţi voi trimite domnului preşedinte revocarea din functie a d-lui Alexandrescu şi nominalizarea noului ministru". Căruia îi voi cere să continue reformele. În mod "transparent şi onest". Dar nimeni nu are proprietatea asolută a reformelor. Nici măcar eu.

Primul Ministru Ciolos scrie" Lumina Sarbatorilor de Pasti sa ne lumineze fiinta. Si sa asteptam de la ceilalti sa fie mai buni, prin efortul nostru al fiecaruia de a ne ameliora. Cu Dumnezeu spre noi insine!", si le doreste tuturor Detectoristilor autorizati din Romania "Un Paste fericit si plin de bucurii !"

Dumnezeu exista !