CEREM MODERNIZAREA DRUMULUI DN11(E574) BRASOV-ONESTI-BACAU

Andrei
Musafir

/ #25

2015-12-30 09:17

Am semnat aceasta petitie deoarece sunt de acord cu tot ce se spune despre acest drum.

Sunt din Brasov , am facut facultatea la Iasi , mai am rude in Bacau si Vaslui , iar acest drum a reprezentat pentru mine cea mai buna varianta de a ajunge dintr-un loc in altul intr-un interval de timp cat mai scurt.

Nu este normal ca un microbuz de pasageri ce pleaca din Iasi la ora 10.30 sa faca 2 ore pana la Bacau ( via Roman  - circa 120 km ) si alte 4 ore , cel mult 5 de la Bacau la Brasov ( 180 km ) , fara a pune la socoteala opririle din orase , respectiv pauza de pranz de 30 minute de la popas. 

In ceea ce priveste mersul cu autoturismul , in mod normal si in conditii de trafic lejere , nu ai cum sa faci mai mult de 2 ore jumatate intre Brasov si Bacau ( fara opriri ) . 

Nu ar strica deloc modernizarea acestui drum , iar ceea ce cred eu ca ar fi necesar sunt urmatoarele aspecte :

1. largirea la 2 benzi pe sens a soselei intre Brasov si limita cu judetul Covasna urmand ca exemplu DN 2 / E85

2. construirea unor refugii / parcari de-a lungul serpentinelor ce fac legatura intre Bretcu si Oituz , parcari ce trebuie dotate cu cosuri de gunoi 

3. largirea la 2 benzi pe un singur sens la urcarea serpentinelor pentru a permite vehiculelor lente sa treaca pe banda din dreapta

4. refacerea tronsonului de sosea de la limita judetelor Covasna / Bacau pana la localitatea Fierastrau-Oituz , cu adaugarea unor trotuare pentru pietoni

5. largirea la 2 benzi pe sens a soselei incepand cu localitatea Bogdanesti pana la intrarea in Onesti ( circa 7 km )

6. modernizarea podului peste raul Trotus la iesirea din Onesti prin largirea acestuia la 2 benzi / sens

7. largirea la 2 benzi pe sens a soselei incepand cu ultimul sir de case pana la localitatea Helegiu ( circa 11 km )

8. pe portiunea cuprinsa intre localitatea Helegiu si localitatea Barzulesti refacerea carosabilului de la 0 + adaugarea unor trotuare pentru pietoni si a parapetilor 

9. amenajarea refugiilor / parcarilor si dotarea corespunzatoare a acestora ( mese , cosuri de gunoi ) , acolo unde este posibil , pe tronsonul in care se afla padurea ( intre localitatea Barzulesti si localitatea Dealu-Mare )

10. largirea la 2 benzi pe sens a soselei incepand cu localitatea Dealu-Mare pana la sensul giratoriu de la intrarea in Bacau ( circa 4 km )