Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #45361 PENTRU POLITRUCII DE LA OLTCHIM: TALPASANU, SPIRU, PIRVU + PLEVUSCA - TIC TAC, TIC TAC ...

2015-11-25 14:18

 

http://jurnalvalcean.ro/inca-se-mai-crede-cineva-invincibil/

Încă se mai crede cineva invincibil

Un politruc înfiltrat într-un for de conducere al unei unităţi de stat se iluzionează că a ajuns în această funcţie datorită competenţei sale. Omul se îmbată cu apă rece, încât a început să creadă că este invincibil. Aproape de fiecare dată când se pune problema luării unei decizii, acesta vrea să îşi impună punctul de vedere fără a ţine cont de sfaturile sau ideile altora, de altfel pertinente şi obiective. Mai mult decât atât, individul cu pricina a început să-şi “sape” colegii datorită cărora deţine această putere.
 
“Intervenţia”, care este
Un liberal cu haină nouă vrea cu orice preţ să se dea important. Asta deoarece nu prea este. Sau, altfel spus, nu prea mai este. Individul în cauză s-a lăudat zilele trecute mai multor colegi că a “rezolvat” o problemă cu care risca să se confrunte partidul. Asta în condiţiile în care “problema” nu era a partidului, şi mai mult decât atât “intervenţia” sa nici măcar nu a existat. Minciuna are picioare skurte, domnule democrat-liberal, pardon, liberal!
 
Lupta pentru foloase
Un individ, care aproape toată maturitatea sa şi-a câştigat pâinea numai datorită partidului, e cu gândul la un alt partid, deşi, oficial, acesta încă primeşte recompense materiale de pe urma “vechiului” partid. În disperarea lui după funcţii şi – evident – după avantaje materiale, individul a apelat la un “cumătru”, ca să facă intervenţii pe lângă şefii de la Bukureşti. De data aceasta, individul nostru nu cere funcţii numai pentru el, ci şi pentru soţia sa care este luată în cărţi şi riscă să îşi piardă jobul primit de la partid, într-o instituţie de stat.
 
Orice cal ajunge….
Unul dintre oamenii politici care a fost destul de mult timp la “butoane” a început să se plângă unor apropiaţi că nu mai poate să dea indicaţii ca pe vremuri. Dacă până nu de mult individului îi plăcea să facă recomandări, de ceva vreme acestuia nu i se mai permite să intervină în politica partidului al cărui membru este. Aşa-zisele sfaturi ale sale se fac doar ascultate şi nu acceptate ca “directive”, aşa s-a lăsat impresia până acum. Noua postură este deranjantă pentru politicianul  cu pricina, care nu mai poate să-şi facă jokurile, aşa cum a procedat mereu.