Viitorul are autor #Colectiv. Revendicările stângii

Anonymous

/ #7 Opinie

2015-11-04 16:14

Nu cred ca ar trebui sa fie revendicari ale stangii sau ale dreptei. Ar trebui sa fie revendicari de bun simt care sa adreseze un numitor comun al dorintelor tuturor paturilor sociale. De asemenea, nuu mi se par corect formulate revendicarile. Unele sunt bune, dar nu pot fi puse la gramada. Hai sa fim mai profi.

#1. Nu poti pune din prima problema finantarii sistemului public de sanatate, fara a sti pe ce anume se duc banii aia. Hai sa avem intai o strategie pe masa in care sa vedem care sunt problemele cu care se confrunta sistemul medical si propuneri realiste pentru adresarea acestora. Abia atunci vom putea discuta despre finantare, in mod transparent bineinteles a sistemului medical.

#2. Nu proasta finantare este problema principala a institutiilor de control ci lipsa profesionalismului, a responsabilitatii si existenta coruptiei. Nu din cauza lipsei de finantare se acorda autorizatii entitatilor ce nu respecta legislatia in vigoare.

#3. De acord cu locuintele sociale.

#4. Impozit pe profit, impozit progresiv - o sa afecteze puternic industria IT si initiativa privata. Nu sunt specialist, e doar o opinie. As vrea sa vad o analiza cu argumente pro si contra.

 

As mai propune o revendicare:

 

- digitalizarea completa a statului pentru marirea gradului de transparenta si simplificarea accesului cetatenilor la administratiile locale si centrale. Acest lucru ar mari si gradul de trasabilitate al activitatii alesilor si ar creea o baza pentru imbunatatirea continua a performantelor sistemului de stat.