Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #44465 NOI PLECAM ACASA, PARVU MARCHEAZA ... IN CONTURI, IN IMOBILIARE.

2015-10-26 09:24

DIRECTORUL DE LA ARPECHIM DEȚINE PATRU LOCUINȚE ȘI 40.000 DE EURO LA BANCĂ

Nu mai este un secret pentru nimeni că Marius Pârvu, venit în două tranșe pe funcția de director la Arpechim, nu este agreat de angajații rafinăriei. Ca membru de sindicat (pentru că face parte din Sindicatul Unirea) și ca șef care are în subordine sute de salariați, nu s-a erijat în acțiuni de reprezentare a intereselor angajaților săi. Un nou val de disponibilizări ce vor avea loc pe platforma petrochimică Bradu, se va produce începând cu data de 11 noiembrie. Iar la acest moment deja a devenit virală informația conform căreia la Oltchim-Arpechim nu se vor opri concedierile până ce nu va rămâne un total de 800 de angajați. În tot acest timp când majoritatea celor aflați pe lista de disponibilizări își fac griji din ce anume își vor câștiga existența de acum încolo, de unde vor aduce bani acasă pentru a-și hrăni familiile, directorul fantomei Arpechim stă pe un maldăr de bani, fără să își pună problema zilei de mâine chiar dacă își va pierde postul de conducere. 

În Buc_urești-două apartamente, iar în Pitești un apartament și o casă

Cine credea că Marius Pârvu duce un trai modest, că locuiește într-un apartament simplu și că își face griji că se pune lacătul pe platforma petrochimică de a Bradu și nu va mai avea un loc de muncă, s-a înşelat amarnic. Pârvu este un om bogat, cu multe locuințe și cu foarte mulți bani în conturi. Atât de mulți încât și-a permis să dea împrumut, unui apropiat, o sumă ce echivalează cu prețul de achiziție a unui apartament modest, cu două camere sau al unei garsoniere de lux. Dar să vedem despre ce este vorba! Conform declarației de avere, Marius Pârvu este posesorul unei suprafețe de 1.170,50 mp teren intravilan, situat în Pitești. Pe lângă acesta, mai deține trei apartamente (dintre care două se află în Buc_urești) și o casă în Pitești. Toate aceste bunuri mai sus amintite îi aparțin directorului de la Arpechim împreună cu soția. 

Față de anul trecut, conturile s-au mai împuținat

La capitolul financiar, Marius Pârvu are patru conturi c_urente la băncile ING, Raiffeisen și BCR, deschise în 2011, 2012, respectiv 2013. Cele în bani românești însumează 12.426 lei, iar în restul se găsesc depozite în valoare de 40.000 de euro. La toate acestea se mai adaugă două asigurări de viață în valoare de 54.088 lei, precum și o pensie facultativă care însumează 5.850 de lei. De reținut este că doar cu un an înainte, adică în 2014, conturile lui Marius Pârvu arătau cu totul altfel, în sensul că deținea la bănci sumele de aproximativ 30.500 lei și 45.000 de euro! Dar directorul de la Arpechim mai figurează și cu două credite contractate de la ING pe de o parte, iar pe de alta de la Raiffeisen. Primul este luat în 2011 și valorează 12.000 de lei iar cel de al doilea în 2013 cu o valoare de 10.000 lei. Cât în ceea ce privește salariul său anual încasat de la Oltchim, pe perioada lui 2015 s-a ridicat la suma de 76.000 lei, spre deosebire de anul 2014 când valuarea totală a venitului a fost de aproape 113.000 lei.