Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

/ #43145 CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!! UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!

2015-08-10 16:04

ANAF a inceput verificarile manelistilor si interlopilor. Judetele cu cele mai multe persoane cu grad fiscal ridicat

ANAF anunta, joi, intr-un comunicat citat de Agerpres, ca programul de asigurare a conformarii fiscale a persoanelor fizice cu risc fiscal (PFRF) vizeaza verificarea veniturilor si a declararii acestora incepand cu anul 2011, intrucat doar pentru acestea se poate aplica atat regula de impozitare a veniturilor a caror sursa nu a fost identificata, cat si procedura de verificare, conform normelor stabilite de legiuitor.

Pe urmatoarele locu_ri din punct de vedere al numarului persoanelor care vor fi verificate se situeaza judetele Buzau si Tulcea, cu cate 10 persoane fizice controlate in fiecare judet, Constanta, Braila, Galati, Brasov, Bihor, Cluj, cate 9 persoane fizice verificate, Vrancea, Valcea si Timis, cate 8 persoane, Bacau, Prahova, cate 7 persoane, iar in Olt, Mures, Maramures, Mehedinti si Gorj cate 6 persoane.

Printre judetele cu cele mai putine persoane verificate se numara Dambovita, Arad, Caras-Severin, Bistrita-Nasaud, Covasna, cu cate trei persoane verificate in fiecare judet, in timp ce in Vaslui sunt supuse controlului doar doua persoane.

Durata efectuarii verificarii fiscale este de maximum 6 luni, respectiv 12 luni in cazul in care sunt necesare informatii din strainatate.

Intr-o prima etapa au fost identificate persoanele care au efectuat cheltuieli semnificative, respectiv asociati/actionari care au imprumutat firma cu sume mai mari de 200.000 de lei, persoane fizice care cumpara bunuri sau case in valoare de peste 70.000 de euro, persoane fizice cu depozite anuale mai mari de 500.000 lei si persoane fizice care au cumparat masini mai scumpe de 25.000 de euro.

Potrivit ANAF, un numar de 5.399 de contribuabili sunt vizati pentru prima serie de verificari fiind infiintate 8 servicii distincte de verificari fiscale dedicate acestui program pentru care au fost alocate 100 de posturi.

In esantionul de risc PFRF intra persoanele fizice cu avere afisata semnificativa (imobile, autoturisme de lux, alte bunuri de mare valoare, creante din creditari acordate companiilor si/sau persoanelor fizice, depuneri semnificative in conturi bancare din Romania sau din strainatate, cheltuieli personale ridicate) nejustificata de veniturile declarate.

Orice venituri constatate de organele fiscale, a caror sursa nu a fost identificata, se impun cu cota de 16%, iar prin decizia de impunere se calculeaza si obligatiile fiscale accesorii (penalitati, dobanzi).

In cazul constatarii de indicii care ar putea intruni elementele constitutive ale unei infractiuni se sesizeaza organele de urmarire penala competente.

http://stirileprotv.ro/stiri/financiar/anaf

BOMBA ZILEI: Români cu averi secrete, verificaţi

Surse: DIGI24.RO

Inspectorii Fiscului vor verifica dacă există diferențe între sumele găsite în conturile din Elveția și ce au declarat respectivele persoane în România, iar veniturile nedeclarate vor fi impozitate cu 16%.

Potrivit surselor Digi24, cele 50 de persoane vor fi invitate să dea declarații în fața inspectorilor Fiscului, iar de ei se va ocupa o structură specială, desemnată de şeful ANAF, din care vor face parte cinci inspectori.

HSBC Private Bank, filiala elvețiană a bancii britanice HSBC, este bănuită că a ajutat peste 100.000 de persoane şi companii din 203 ţări să păcălească Fiscul, ascunzând identitatea deponenților.

Surse: Românii cu averi secrete, verificați de Fisc

Romanii cu averi secrete au intrat in atentia Fiscului, astfel ca 50 de persoane cu conturi la HSBC Elvetia vor fi controlate de inspectori, scrie ziare.com, citând Digi24.

Banca HSBC Elvetia se afla in centrul unui scandal international, fiind acuzata ca a obtinut profituri importante din administrarea unor conturi secrete de peste 100 miliarde de dolari ale unor organizatii criminale, traficanti de arme si diamante, lista deponentilor incluzand si familii regale si miliardari influenti.

Potrivit unui raport publicat de International Consortium of Investigative Journalist (ICIJ) in februarie 2015, banca elvetiana a ajutat peste 100.000 de indivizi si companii din 200 de tari sa eludeze fiscul, ascunzand identitatea deponentilor.

Raportul ICIJ are la baza o lista de clienti ai HSBC furnizata de un fost angajat al bancii, Herve Falciani, care a parasit institutia in 2008. Statul elvetian l-a pus sub acuzare pentru spionaj industrial si incalcarea legislatiei privind secretul bancar.

Conform raportului, circa 220 de clienti ai HSBC Elvetia, cu conturi totale de 1,3 miliarde dolari, au legatura cu Romania, iar 11 au cetatenie sau pasaport romanesc.

sursa- ampress.ro