Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #36948 "AFACERISTUL" Victor Ponta putea să rezolve problema Oltchim dintr-un condei!

2015-05-01 10:30

Ce nu ştim despre demisia de la CET

http://www.viatavalcii.ro Joi, 30 Aprilie 2015  Scris de Petre Tanasoaica

Evident că aproape nimic. Prima demisie a lui Mihai Bălan a pornit, zică-se, de la faptul că a refuzat să mai semneze, ca pe vremea lui Ion Cîlea, contracte de publicitate cu toată „presa” din Vâlcea.
Presa aceea, care s-a văzut atinsă în buget de această severă selecţie, a sărit la cap.
Cinstit vorbind, Mihai Bălan n-ar fi trebuit să semneze contracte de publicitate, de-a lungul atâtor ani, cu toţi aşa - zişii ziarişti, posesori de blog sau site on-line, de fiţuici care apar sporadic şi numai când trebuie să încaseze bani. Constantin Roibu a păţit acelaşi lucru.
„Presa” nemulţumită a sărit la gâtul lui şi i-a servit pe cei care îşi urmăreau ascunse interese, dar foarte bine ţintite: scoaterea Oltchimului de pe piaţa internaţională.
Fac o paranteză aici, deşi nu are nici o legătură cu subiectul, în aparenţă, dar afaceristul Victor Ponta putea să rezolve problema Oltchim dintr-un condei: în loc să-i scutească pe cei de la KazMunayGas de 400 milioane de euro din datoriile de 700, pe care le aveau la statul român, le putea pune condiţia să preia Oltchimul şi Arpechimul.

Cum stăm, însă, acum în problema CET? Simplu.
Polonezii de la USG şi cei de la Oltchim vor cumpăra pe nimic, deşi au mari datorii la CET, ultima redută a industriei vâlcene.
Odată cu plecarea lui Mihai Bălan, politicienii vâlceni, care au impus presiuni asupra acestuia, vor duce la îndeplinire proiectul naţional de colonizare a României.
Nu vreau să fiu profet mincinos, dar pariez că, în septembrie – octombrie, problema CET va fi rezolvată de „capitalul” străin.
Petre Tănăsoaica