Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35798 Oltchim a ,,murit” de mâna clasei politice

2015-03-31 12:55

Oltchim a ,,murit” de mâna clasei politice

http://www.infopuls.ro/index.php/social/1184-oltchim-a-murit

Fostul primar Mircia Gutău a redat săptămâna trecută un adevăr ascuns sub preş de către clasa politică locală şi nu numai: faptul că Oltchim a fost adus în pragul falimentul de politicienii care în prezent mimează la greu interesul pentru combinat şi sufletele din dotare.

Deşi foarte mulţi parlamentari au promis că se vor lega în lanţuri de porţile combinatului pentru a-l salva de la faliment... minunea nu s-a întâmplat.  
Gutău a declarat că platforma chimică ar fi avut o altă soartă dacă politicienii ar fi permis privatizarea combinatului imediat după revoluţie şi nu l-ar fi folosit drept ,,puşculiţă”  pentru satisfacerea intereselor 

„Şi domnul Frâncu, şi dl. Matei au promis în campania electorală 10.000 de locuri de muncă pentru a câştiga alegerile, eu nu am promis pentru că nu e în atributul primarului. Angajaţii de la Oltchim ar trebui să înţeleagă că statul nu mai poate investi într-o societate din care să se alimenteze cu banii de la Oltchim şi CET toţi oamenii politici, pentru că toţi s-au alimentat de acolo! Aceşti politicieni au un interes pentru că au înţeles că doar de acolo pot să ciugulească. Eu felicit Vilmarul şi USG pentru că au rămas pe piaţă, că au rezistat şi au asigurat câtorva sute de angajaţi un loc de muncă. Dacă Oltchim se privatiza din 90... alta era situaţia. Administratorul judiciar face foarte bine ce face, iar liderul de sindicat ar trebui să nu mai dea din gură şi să înţeleagă că statul nu mai poate să vină şi să şteargă datoriile făcute de alţii. Combinatul va fi rentabil când va avea măcar un leu profit. Situaţia este delicată, dar după 25 de ani trebuie să se ia nişte decizii reale, pentru că este foarte clar că nu poţi să mai iei sponsorizări pentru campania electorală de la firmele private, acolo banii sunt bob numărat!”, a punctat Mircia Gutău.


D.N.