Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35764 Sindicatul Liber Oltchim cer ajutorul autorităţilor pentru salvarea Oltchim-ului de la faliment

2015-03-30 07:20

#35763: - Sindicatul Liber Oltchim cer ajutorul autorităţilor pentru salvarea Oltchim-ului de la faliment 

CONTINUARE 

După această analiză, resultă că Planul de Reorganizare a SC OLTCHIM, aprobat de Adunarea Creditorilor în 09.03.2015, nu salvează SC OLTCHIM de la faliment. Pentru a salva OLTCHIM de la faliment este nevoie de intervenţia urgentă a Ministerului Economiei, Guvernului României, personal a d-lui Prim Ministru Victor Ponta, în aplicarea următoarele măsuri:

1. Modificarea actualului Plan de Reorganizare conform art. 101, al. 5, din Legea nr. 85/2006 ţinând cont de infuzia de capital de la investitori şi realizarea conversiei creanţelor Electrica şi AVAS în acţiuni, conform OUG nr. 25/2014 şi a art. 95, al. 6. din Legea nr. 85/2006. Menţionăm că în Planul de Reorganizare a SC OLTCHIM este prevăzut: Electrica, din cele 150 milioane de Euro creaţe, pierde 100 milioane de euro şi în condiţii de vânzare mai poate primi 35 milioane euro din celelalte 50 milioane euro; AAAS, din cele 250 milioane de euro, nu mai primeşte nimic.

2. Punerea în funcţiune a SC OLTCHIM în sistem integrat cu Rafinăria Arpechim Piteşti şi renunţarea la noi concedieri.

3. Achitarea creanţelor salariale: drepturile salariale existente la masa credală, salariile compensatorii aferente personalului deja disponibilizat, drepturile salariale aferente celor 3 luni restanţă.

4. Desemnarea unui Administrator Special şi a unei conduceri competente la nivelul SC OLTCHIM, capabile să pună în funcţiune toate capacităţile de producţie, şi care să fie platită în funcţie de criteriile de performanţă stabilite şi nu după nonperformanţă (ex: directorul comercial nu vinde octanol, directorul de la Resurse Umane se ocupă exclusiv de spaţiile verzi, directorul de producţie nu asigură funcţionarea fiabilă şi efficientă a instalaţiilor, directorul economic nu accordă salariile şi plăţile compensatorii).

Cerem sprijin la autorităţile locale, partidele politice şi parlamentarii din judeţele Vâlcea şi Argeş pentru salvarea SC Oltchim SA de la faliment.