Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #35087 Politrucii „violează” Complexul Energetic. Cand il violeaza pe Piperea (la propriu si la figurat)?

2015-03-06 10:14

http://jurnalvalcean.ro/politrucii-violeaza-complexul-energetic/

Preluarea minelor de către CET Govora şi constituirea în acest fel a Complexului Energetic este, fără doar şi poate, unul dintre succesele rare pe care le-a înregistrat Vâlcea în ultimii ani. După ceea ce s-a întâmplat la Oltchim, unde situaţia este departe de a fi rezolvată, preluarea minelor poate să fie gura de oxigen, punctul de repornire a economiei judeţului. Este doar un prim pas, nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece. Pentru că va fi nevoie de multe, multe alte eforturi, pentru a eficientiza o zonă economică acum, când se prezintă ca după un război.

Vrem, nu vrem, preşedintele Gheorghe Păsat şi-a făcut treaba. Nu trebuie să-l uităm, bineînţeles, nici pe răposatul Ion Cîlea, care s-a zbătut pentru acest proiect, şi nici demersurile echipei manageriale, condusă de Mihai Bălan. Nu întâmplător am spus că va mai fi nevoie de multe eforturi. În urma repurtării acestui succes, liberalii şi pesediştii au început deja să-şi dispute victoria, dovedind încă o dată imaturitatea clasei politice vâlcene.

Dar, aşa se întâmplă atunci când mediocritatea este cuvântul de ordine al unor politicieni care se ocupă de cu totul altceva decât de judeţ. În consecinţă, îi sfătuim să se concentreze în continuare pe rezolvarea problemelor de la Oltchim, pe întărirea nucleului noului complex energetic. Deci, să se ocupe de Platforma Industrială, care este inima acestui judeţ, şi să mai lase gargara ieftină pentru deontologii de serviciu.