Pentru încetarea influenței Bisericii Ortodoxe Române în educație


Musafir

/ #200 Re:

2015-03-04 05:04

#5: -  

 Art. 29 din Constituţia Ro­mâniei prevede ca drepturi fundamentale ale cetăţenilor libe­r­tatea conştiinţei şi libertatea credinţelor religioase, iar art. 32 specifică:„Statul asigură liber­ta­tea învăţământului religios, potrivit cerinţelor specifice fie­cărui cult. În şcolile de stat, în­vă­ţământul religios este organizat şi garantat prin lege“.

Ca să nu mai spunem că „libertatea credinţelor religioase“ şi „libertatea învă­ţământului religios“ înseamnă şi cunoaşterea lor, iar aceasta este egal cu educaţia religioasă.

De când un drept constituţional, consfinţit şi cu sângele vărsat al martirilor comunismului la fel de ateu şi neîngăduitor ca cel de azi, poate fii negat?

Cât despre sângele celor care murind în decembrie 89 au sperat că şi-au dat viaţa cu folos, ca cei de pe urma lor să aibă parte de Biserică, religie şi Dumnezeu, cine îl batjocoreşte?

Azi oricum nu mai avem nevoie educaţie, nu mai avem nevoie de educatori, - părinţi şi profesori care să ne înveţe pe noi ce să facem. Suntem mai deştepţi: avem virtualul.

Rezultatul, crunt, urât se cunoaşte...