Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #34597 Privatizare fără Arpechim?

2015-02-25 15:56

#34596: - SALVAȚI DE LA DEMOLARE RAFINĂRIA ARPECHIM! 

 

Privatizare fără Arpechim?

Posted By: Claudiu DiţaPosted date: februarie 25, 2015

În momentul de faţă, combinatul Oltchim funcţionează la 30% din capacitate, în special fiindcă nu se poate folosi de platforma petrochimică din Piteşti. Cu toate acestea, datorită preţului redus al petrolului, Oltchim a început să aibă rezultate bune.

În astfel de condiţii, Gheorghe Piperea, administrator judiciar al Oltchim, ia în calcul tot mai mult privatizarea combinatului, dar fără rafinăria din Piteşti pe care statul întârzie să o preia, iar OMV Petrom se pregăteşte să o dea la fier vechi.

„Metoda prin care încercăm să obţinem un succes al acestui plan de reorganizare este crearea acelui SPV, acelui Oltchim 2, în care să se treacă toate activele, licenţele, autorizaţiile, plus personalul, în aşa fel încât să poată fi cumpărate părţile sociale de un investitor”, a declarat ieri Piperea. El a precizat că adunarea creditorilor a fost convocată la 9 martie pentru votul asupra planului de reorganizare, asumat de întreaga echipă implicată în acest proces. Vânzarea Oltchim ar putea avea loc chiar în acest an, a mai spus Piperea.

http://www.ziarulargesul.ro/privatizare-fara-arpechim/