Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

BREAKING NEWS OLTCHIM:

/ #34004 Re: Re: Re: Imbunatatire vizibila a indicatorilor economico-financiari ai Oltchim in 2014

2015-02-17 09:00

#34003: BREAKING NEWS OLTCHIM: - Re: Re: Imbunatatire vizibila a indicatorilor economico-financiari ai Oltchim in 2014 

Planul de reorganizare contrazice declaraţiile administratorilor judiciari

Potrivit planului de reorganizare, Oltchim va plăti creanţele salariale, în proporţie de 100%, în termen de 5 zile lucrătoare de la data vânzării Oltchim SPV, respectiv după privatizarea societăţii. Potrivit tabelului creanţelor, combinatul înregistrează datorii totale de 3,45 miliarde lei (800 de milioane euro). Dintre acestea, sunt garantate 900 de milioane lei, bugetare - 1,28 miliarde de lei, iar chirografare - 1,25 miliarde lei. Pe bursă, acţiunile Oltchim sunt suspendate de doi ani. Compania era listată la valoarea de 105 milioane de lei (23 de milioane euro), la 30 ianuarie 2013. Preţul de pornire apare în planul de reorganizare a companiei, depus de consorţiul de administratori judiciari la Tribunalul Vâlcea. Scenariul pozitiv presupune redresarea combinatului prin separarea activelor de producţie ale combinatului într-o entitate nouă, Oltchim SPV, care ar urma să fie vândută unui investitor strategic. (M.R.)

Rotaru îi îndeamnă pe vâlceni să protesteze în masă

Situaţia de la Oltchim a fost criticată şi de socialistul Constantin Rotaru, liderul naţional al Partidului Alternativa Socialistă, într-o recentă conferinţă de presă. „La Râmnicu Vâlcea, nu pot trece peste ce se întâmplă la Oltchim, de 3 ani încoace. Este condamnabil. Sunt deranjat de Guvern, fiindcă duce o politică de distrugere a Oltchim. Planul de reorganizare ar fi trebuit, în primul rând, discutat cu salariaţii, că administratorii nu sunt pe post de Bulibaşă. (...) A sosit momentul să luăm atitudine. Nu mai sunt multe lucruri de vândut în ţara asta. Din planul de reorganizare nu rezultă nimic din care să reiasă speranţa. Că îl vor vinde la fier vechi... păi, pentru asta, nu trebuie să dai 50.000 de euro, ca să ţi se spună cum să închizi un combinat! Iar râmnicenii tac. Închiderea Oltchim este un atentat la bunul nivel de trai al vâlcenilor. Aceştia sunt oamenii care conduc destinele judeţului! (...)
Există soluţii pentru Oltchim! Primii care nu înţeleg acest lucru sunt salariaţii. De frică, fac tot ce pot ca să prelungească boala. Oltchim nu este numai al lor.”, a mai spus Rotaru. Întrebat la ce s-a referit când a spus că vâlcenii trebuie să ia atitudine şi care sunt soluţiile pentru salvarea combinatului, politicianul a spus: „Salariaţii şi, noi, vâlcenii, avem obligaţia să luăm atitudine. Trebuie să procedăm ca în alte state: 10.000 – 20.000 de oameni blochează tot Oltchimul, circulaţia, îi scot afară pe lichidatori, care n-au făcut nimic în doi ani. O conducere judeţeană normală ar fi căutat nişte specialişti adevăraţi. Ar trebui forţat Guvernul să nu mai facă politică de falimentare. Să-l luăm înapoi, să nu-l mai lăsăm să fie jefuit.”, a mai spus Rotaru. (