Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Breaking News
Musafir

/ #32746 George Maior și-a dat demisia

2015-01-27 11:13

George Maior și-a dat demisia

Șeful Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a dat demisia.

Șeful Serviciului Român de Informații, George Maior, și-a dat demisia. Președintele Klaus Iohannis a acceptat demisia șefului SRI. 

Reamintim că George Maior a criticat decizia Curţii Constituţionale de a respinge aşa-numitele legi Big Brother şi a transmis un avertisment: dacă se va întâmpla o catastrofă, va şti cine se face vinovat.

Şeful SRI spune că sunt esenţiale pentru siguranţa cetăţenilor României, iar supranumirea lor drept „legi Big Brother” este greşită, pentru că toate au fost elaborate în aşa fel încât să respecte drepturile şi libertăţile omului.

Sper că nu se opune SRI-ului CCR, ci ea a considerat că există anumite elemente de neconstituționalitate. Din păcate, s-a creat un vid legislativ și în acest moment operăm pur și simplu cu celelalte mijloace pe care le avem la dispoziție . Dar e păcat să nu înțelegem ce înseamnă secolul 21, tehnologia, evoluția sa din punct de vedere al amenințărilor. Există o răspundere și morală undeva în stat în legătură cu securitatea națională a cetățenilor. La momentul în care se va întâmpla o catastrofă, voi ști spre cine să arăt cu degetul”, a declarat atunci George Maior. 

Nu la fel de tranşant a fost în legătură cu spionii din presă. „Cum stau toate statele democratice europene. Ofițerul acoperit e o latură specială, o armă specială a oricărui serviciu de informații. Sarcina lui e să aducă informații de securitate națională pentru stat și cu asta basta”, a spus șeful SRI. 

În ceea ce priveşte agenţii secreţi infiltraţi în politică sau în magistratură, şeful SRI a dat asigurări că serviciul respectă legea, care interzice o astfel de dublă calitate.

George Maior: România a fost tranzitată recent de zece adepți ai Statului Islamic

Șeful SRI a făcut declarații și despre terorism. Directorul SRI a spus într-un interviu televizat că fenomenul transferului de luptători este monitorizat cu prioritate de toate instituțiile care au responsabilități în domeniu, atât la nivelul Uniunii Europene, cât și în România.

George Maior a mai spus că este informat personal despre tot ce se întâmplă pe teritoriul României, iar SRI a colaborat cu alte instituții și servicii pentru o bună monitorizare a situației.

George Maior: România este supusă unor riscuri de terorism 

El a adăugat că transferul de luptători este o mare problemă de securitate europeană și inclusiv România este supusă unor riscuri de terorism, asta deoarece numărul persoanelor care se alătură grupărilor teroriste din Siria este în continuă creștere.