Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #30674 Vâlcea: Sindicaliștii de la Oltchim nu cred că investitorii vor depune, la termen, oferte angajante

2014-12-09 20:21

Vâlcea: Sindicaliștii de la Oltchim nu cred că investitorii vor depune, la termen, oferte angajante pentru preluarea combinatului

http://www.agerpres.ro/

Probabilitatea ca până pe 12 decembrie să fie depusă o ofertă angajantă pentru preluarea combinatului vâlcean este extrem de redusă, a declarat marți pentru AGERPRES liderul sindicatului Oltchim, ing. Mihai Diculoiu.

"Pe 12 decembrie probabilitatea ca vreun investitor să depună o ofertă angajantă pentru Oltchim este extrem de redusă, deoarece acel program de reorganizare elaborat în urmă cu un an de Adunarea Generală a Creditorilor nu este atractiv. Deoarece pentru acel Oltchim SPV, care ar urma să preia toate activele viabile ale Oltchim, este prevăzută o garanție de zece milioane de euro, ce trebuie depusă de ofertant la cumpărarea caietului de sarcini. Mai mult, trebuie spus că acest Oltchim SPV nu este înființat, ci ar urma să fie înființat într-un interval de 6-9 luni după câștigarea licitației", a precizat Diculoiu.

În cazul în care nu ar exista niciun ofertant pentru combinat, lucrurile s-ar complica pentru soarta acestuia, susține liderul de sindicat.

"Dacă pe 15 decembrie, ziua licitației, nu avem niciun câștigător, Oltchim trebuie să realizeze acel tabel cu creanțele pe care le are de achitat și, ulterior, trebuie elaborat un plan de reorganizare, care trebuie aprobat în termen de 30 de zile de Adunarea Generală a Creditorilor. Asta înseamnă că apoi, imediat a doua zi, în lipsa unui investitor, Oltchim poate intra în faliment", a mai spus liderul sindical.

Oltchim se află în insolvență din ianuarie 2013, funcționează în prezent la 30% capacitate și cu un număr de 2.300 de salariați.

După mai multe amânări, s-a convenit ca 15 decembrie să fie data fixată pentru privatizare, urmând ca până pe 12 decembrie să fie depuse ofertele angajante.