Rares Bogdan esti o RUSINE pentru Ardeal si ardeleni!

michaela

/ #7 Rares Bogdan si Klaus Iohannis o rusine pentru Romania

2014-11-06 15:44

Tu, domnule Iohannis, îndrăznești să vorbești despre sistemul educațional românesc și despre cum la bază ești profesor, când 9000 de elevi din Sibiu învață în clădiri retrocedate. N-ar fi chiar așa o problemă, dacă în toate aceste imobile noii proprietari, de cele mai multe ori FDGR-ul pe care l-ai condus și Biserica Evanghelica, al cărei enoriaș ești, ar mai investi din când în când pentru a asigura elevilor un mediu optim pentru activitatea lor. Dar asta ar însemna lipsa profitului, iar toate scamatoriile astea tocmai pentru profit au fost făcute.
Klaus, n-aș fi așa de revoltat, dar am aflat că la Bistrița clădirea Colegiului Liviu Rebreanu a fost retrocedată în 2007 către Biserica Evanghelică și Asociația Sașilor, iar acestea au dat-o înapoi gratuit Primăriei Bistrița pentru următorii 99 de ani! Tu, Klaus, cu câte astfel de cazuri te poți lăuda? La ei cum de se poate, iar la noi nu?
Dacă tot vorbim de retrocedări și Biserica Evanghelică din Sibiu, cum e posibil să fie restituite proprietăți care nu au fost confiscate de regimul comunist, ci prin decret regal, de către Regele Mihai, pentru că aparțineau unei organizații naziste, organizație al cărei urmaș cu acte ești? Am înțeles că e complicat să ne explici de ce organizația pe care ai condus-o a devenit continuatorul unei organizații naziste, dar te rog, mai încearcă.
În fața tuturor acestor informații, chiar mă mir că încă nu ți-au bătut procurorii la ușă. De fapt, ți-au bătut, dar în calitate de prieteni sau în căutarea unor favoruri. La Sibiu într-adevăr, o mână o spală pe cealaltă.
Klaus, în fața tuturor acestor informații, sinienii nu doar că nu te doresc ca Președinte al României, dar spera ca acesta să fie ultimul tău mandat ca primar.