Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28574 Prezenţă masivă la vot în Vâlcea

2014-11-03 05:37

Prezenţă masivă la vot în Vâlcea

A sosit şi 2 noiembrie, ziua primului tur al alegerilor prezidenţiale. Secţiile de votare s-au deschis la ora 7.00. Vâlcenii au ieşit la vot încă de la primele ore ale dimineţii, însă nu în procent foarte mare. Asta a poziţionat judeţul, la prima comunicare a Biroului Electoral Central a prezenţei populaţiei la vot, pe locul 15. Astfel, cu un procent de 7,13%, judeţul nostru se afla la ora 10.00 pe locul 15. Ca de fiecare dată la alegeri, vâlcenii din mediul rural au fost mai harnici decât cei din mediul urban, înregistrând la aceeaşi oră un procent de 7,31% prezenţă la vot, faţă de 6,93% în mediul urban. La ora 13.00, clasamentul s-a schimbat în ceea ce priveşte poziţionarea judeţului Vâlcea. Ne aflam pe locul 8, cu un procent de 23,09 prezenţă la vot, din care 22,50% în mediul urban şi 23,64 în mediul rural. La ora 16.00, Vâlcea a urcat pe locul 6 în topul judeţelor în ceea ce priveşte prezenţa la vot, cu un procent de 38,39%, din care 36,12% în mediul urban şi 40,51% în mediul rural. Cu două ore înainte de închiderea urnelor, Vâlcea se poziţiona pe locul 7, în topul judeţelor, cu un procent de 52,51% prezenţă la vot, din care 49,96% în mediul urban şi 54,88 % în mediul rural.

Poliţia n-a comunicat incidente, deşi au fost

Toate incidentele electorale au fost semnalate Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea. Însă, duminică, toată ziua, Poliţia vâlceană nu s-a sinchisit să transmită presei locale nici un comunicat de presă cu privire la incidentele electorale semnalate, dacă ele s-au confirmat sau nu, ce măsuri s-au luat. Asta în condiţiile în care, prin diverse surse din judeţ, redactorii noştri au aflat de fel şi fel de incidente electorale. Cu chiu, cu vai, am reuşit să aflăm de la purtătorul de cuvânt al Poliţiei vâlcene că, în cursul zilei de duminică, poliţiştii vâlceni au fost anunţaţi de un incident la o secţie de votare din comuna Sălătrucel. Potrivit spuselor purtătorului de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Vâlcea, inspector de poliţie Alina Teodorescu, un bărbat dintr-un alt judeţ, ar fi vrut să voteze pe listele suplimentare, însă nu a vrut să semneze declaraţia pe propria răspundere cum că nu a votat şi la o altă secţie de votare, însă oamenii legii fac cercetări în acest caz. A votat sau nu respectivul alegător nu am aflat.

Politicienii vâlceni au fost la vot

Politicienii vâlceni s-au dus şi ei la vot. Ca niciodată, echipele de campanie ale partidelor din judeţ nu prea s-au înghesuit să transmită presei locale care pe unde votează liderii de partid, parlamentarii etc. Am reuşit însă să aflăm că deputatul Romeo Rădulescu a votat pentru bunăstarea şi respectul României, la Şcoala Anton Pann din municipiul Râmnicu Vâlcea, fiind însoţit de câţiva colegi din noul său partid. Preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Cîlea, a votat la Şcoala Take Ionescu. La ieşirea de la urne, acesta a declarat: „Am votat pentru ceea ce aşteptam de foarte mulţi ani în Ţara Românească, pentru tot ceea ce aşteaptă oamenii de bună credinţă din România. Am votat pentru liniştea în ţară, pentru unitate, pentru înţelegere şi pentru armonie între cetăţenii acestei ţări. Acest popor s-a săturat de certuri, tensiuni, dosare invocate fără argumente juridice, lovituri de presă şi tot felul de mizerii şi porcării inventate de preşedintele Traian Băsescu pe toată perioada mandatului său. Eu consider că preşedintele trebuie să fie un om care să iubească ţara, românii şi un om care să se ocupe de problemele şi necazurile lor. Am convingerea că toate elementele la care m-am gândit când am votat se vor îndeplini şi sunt aproape sigur că se va introduce ordinea şi armonia în Ţara Românească”. Candidatul Râmnicului la alegerile prezidenţiale, Constantin Rotaru, şi-a exprimat dreptul la vot, la secţia nr. 35 din municipiul Râmnicu Vâlcea, la ora 10.30. La ieşirea de la urne, preşedintele PAS, Constantin Rotaru, ne-a declarat: „Am votat pentru o Românie care să fie a tuturor românilor şi nu o Românie a baronilor şi a profitorilor. Şi dacă e să intrăm în amănunte, pentru o Românie în care Constituţia să fie respectată şi în spiritul Constituţiei şi a prevederilor constituţionale, fiecare român să aibă un loc de muncă, fiecare familie să aibă o locuinţă decentă şi noi toţi să avem posibilitatea unui învăţământ gratuit şi a unei asistenţe medicale gratuite şi de calitate. Acestea sunt gândurile care m-au îndemnat să candidez şi să şi votez”.