Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #28570 Sute de bucureşteni scandează în faţa sediului MAE pentru susţinerea românilor din străinătate care

2014-11-02 20:36

Sute de bucureşteni scandează în faţa sediului MAE pentru susţinerea românilor din străinătate care stau la cozi enorme pentru a vota: „Demisia, demisia!“

Alegeri prezidenţiale 2014. Grupul de iniţiativă „Uniţi Salvăm“ a anunţat pe reţelele de socializare că vor ieşi în stradă, astăzi, la ora 20.30, în semn de protest faţă de situaţia românilor din străinătate care stau la cozi uriaşe pentru a vota.

UPDATE 22.24 Manifestanţii strigă în faţa sediului MAE: „Demisia“ şi susţin că nu vor pleca acasă, deoarece vrea să le arate românilor din străinătate cât de solidari sunt într-un moment despre care spun că este „bătaie de joc“. UPDATE 22.00 Manifestanţii scandează în continuare şi susţin că sunt extrem de nemulţumiţi „de bătaia de joc a partidelor politice“ faţă de românii din străinătate care nu pot vota în mod civilizat. Protestatarii spun că unii români din străinătate stau de ore întregi în faţa secţiilor de votare, aşteptând să îşi exercite dreptul la vot. UPDATE 21.40 În jur de 500 de persoane protestează în faţa sediului MAE, după ce românii din afara graniţelor stau de ore întregi la cozi foarte mari pentru a vota. Bucureştenii care au ieşit în stradă sunt înarmaţi cu pancarte şi scandează: „Demisia“, „Vor să voteze, au dreptul să ponteze“. Manifestanţii susţin că nu vor pleca prea curând acasă, fiind foarte supăraţi că românii din afara graniţei nu îşi pot exercita în mod decent dreptul la vot. „Ne vedem pe Strada Aleea Alexandru nr.31 (clădirea Eminescu), Sector 1, Bucureşti, la MAE (Biroul Electoral nr. 48) care se ocupă de votul în străinătate. La 20.30. Suntem solidari cu diaspora. Vrem prelungirea votului până când toţi cetăţenii români care stau acum la cozi votează. Este inadmisibil să nu permiţi propriei populaţii să voteze, în condiţiile în care prezenţa la vot este deja redusă. Sunt mii de oameni care aşteaptă acum să voteze. Marea Britanie, Paris, Veneţia, Madrid, Stuttgart suntem alături de voi! Puneţi pe pagina de event imagini, videouri sau orice materiale aveţi de la faţa locului“, au anunţat reprezentanţii Uniţi Salvăm pe pagina de Facebook a evenimentului. Până în acest moment, peste 470 de persoane şi-au anunţat prezenţa la evenimentul din această seară.

Citeste mai mult: adev.ro/nefczr