Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #27184 Statul îl propune pe avocatul Gheorghe Piperea să administreze insolvenţa Oltchim

2014-10-04 20:04

http://www.zf.ro/politica/statul-il-propune

Consiliul de Administraţie al combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a aprobat în şedinţa de joi depunerea cererii de deschidere a procedurii insolvenţei la Tribunalul Vâlcea şi a propus ca administratori judiciari provizorii consorţiul format din firma Rominsolv, reprezentată de avocatul Gheorghe Piperea, şi BDO Business Restructuring, reprezentată de Nicolaie Bălan.

Consiliul a ales cu mandat provizoriu un nou preşedinte în persoana lui Nicolae Turdean, consilier în cadrul Ministerului Economiei, şi un nou administrator în persoana lui Mihai Obacescu, expert în cadrul OPSPI. Mandatul acestora este provizoriu, până la desemnarea unor noi administratori în cadrul Adunării Generale a Acţionarilor. Cei doi îi înlocuiesc pe Rodin Traicu şi pe Radu Adrian, care şi-au depus demisiile.

Avocatul Gheorghe Piperea a devenit cunoscut opiniei publice mai ales prin procesele colective intentate băncilor. El a reprezentat un grup de clienţi ai băncilor comerciale în procesele deschise de aceştia pentru a reclama comisioanele abuzive introduse de bănci în contractele de creditare. El este iniţiatorul legii falimentului personal, demers aflat încă în faza de proiect şi care acordă persoanelor fizice aflate în imposibilitate de a-şi plăti datoriile protecţie în faţa creditorilor. La alegerile legislative din toamnă, el a candidat ca independent pentru Colegiul 16 din Bucureşti, la Camera Deputaţilor.