Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #23743 "Cine şi până când ne mai minte?" SE INCHIDE OLTCHIMUL?

2014-07-12 17:34

#23740: - Guvernul recunoaşte că s-a vândut fier vechi din Oltchim

http://www.viatavalcii.ro/index.php/component/content/article/49-opinia-mea/28620-cine-i-pan-cand-ne-mai-minte.html

Cine şi până când ne mai minte?

Luni vom afla dacă Complexul Energetic Oltenia mai livrează sau nu cărbune către CET Govora, pentru că informaţiile se bat cap în cap şi nimeni nu mai înţelege nimic. În mod normal, CET Govora n-are nici o vină pentru datoriile existente pentru cărbunele luat şi neplătit, atât timp cât statul nu şi-a achitat datoria pentru Oltchim către CET Govora. Dar asta este un subiect care comportă o altă discuţie. Deocamdată ştim că mai-marii de la Bucureşti au anunţat că nu se mai livrează cărbune către CET Govora. Preşedintele Ion Cîlea a venit şi a infirmat informaţia, însă, se pare că lucrurile stau în cu totul alt fel. Până luni, 14 iulie, când Complexul Energetic Oltenia a anunţat că nu va mai livra cărbune nu mai este mult. Ori apele se vor limpezi ori lucrurile se vor complica.

O a doua situaţie neclară pentru vâlceni este accesul sau neaccesul pe Transalpina. Neclaritatea este, de fapt, pentru toată zona din jurul acestui drum, pentru turiştii care ar fi venit aici, dar mai ales pentru cei care şi-au clădit o idee de afacere pe turism şi acum nu ştiu încotro s-o apuce. Aici nu mai e vorba de o dată în care să aflăm dacă Transalpina este sau nu deschisă. CNADR-ul a anunţat clar că drumul nu este deschis oficial circulaţiei. De fapt, nu a fost niciodată deschis oficial, ci doar s-a acceptat ca pe el să se circule. Însă, autorităţile centrale n-au fost până acum categorice în a închide definitiv drumul circulaţiei. I-au lăsat pe oamenii din zonă să investească într-o pensiune, să-şi creeze ideea că vor face bani din turism şi i-au lovit cu anunţul că drumul nu a fost şi nu este deschis circulaţiei.

Prefectul judeţului a dat o undă de speranţă, afirmând într-un comunicat de presă că după discuţii cu directorul CNADR s-a rezolvat situaţia, drumul rămâne deschis, dar cei care se încumetă să treacă pe el trebuie să circule cu prudenţă. Mai mult, nu vor primi nici amenzi că s-au încumetat să facă o excursie pe Transalpina. Numai că, în timp ce oamenii Prefecturii Vâlcea făceau filmuleţe de documentare pe Transalpina, toate judeţele din jurul acestui drum au primit adresă de la Bucureşti că trebuie luate măsurile necesare, Transalpina fiind declarată drum închis.

Mai pricepeţi ceva? Noi nu. Ori Guvernul îşi bate joc de autorităţile vâlcene ori ceea ce se întâmplă este pură campanie electorală, începută mult mai devreme pe la Vâlcea.

Gabriela Bercea