Demisia Laurei Georgescu, Presedinte CNA


Musafir

/ #682

2014-07-08 18:28

Suspiciunile acestea extrem de grave nu afecteaza doar persoana dnei Georgescu. Ele greveaza o institutie, mai precis institutia menita sa mentina echilibrul si legalitatea in audiovizualul romanesc. Si aceste suspiciuni, transferate de la persoana conducatorului la institutia insasi, erodeaza grav credibilitatea institutiei si capacitatea acesteia de a-si indeplini misiunea. Ceea ce nu este acceptabil.
Dna Georgescu ar trebui sa fie preocupata asadar mai degraba de soarta si credibilitata CNA decat de propria functie. Este atitudinea normala pentru orice demnitar. Tocmai de aceea exista demisia de onoare.
Ea nu inseamna neaparat asumarea unei vinovatii, ci este o modalitate de a proteja interese mai inalte decat cele personale.
Cramponarea domniei sale este cu atat mai penibila inclusiv pentru institutie, cu cat domnia sa nu mai este sustinuta explicit de nimeni. Opozitia ii cere demisia, la fel societatea civila, Victor Ponta se spala pe maini, dar evita sa spuna ca Guvernul o sustine in continuare pe Laura Georgescu.
Ce forta morala mai au in aceste conditii deciziile institutiei conduse de o astfel de persoana?