Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22997 Cine a pierdut din batjocura cu Oltchim?

2014-06-27 15:01

http://capitalismpepaine.com/2012/09/24/cine-a-pierdut-din-batjocura-cu-oltchim/

Cine e fraierul? Cine s-a făcut de ras?

La ora asta, e clar ca guvernul Ponta a ratat privatizarea Oltchim. A recunoscut-o acum o ora, însuși Victor Ponta. Deși prost erai, sa nu-ti dai seama chiar de la început: ca o companie cu 4000 de angajați nu se vinde in doua săptămâni, pe nepregătite, ca la târgul de mașini. Toata povestea cu Oltchimul n-a fost o vânzare – ci o bătaie de joc.

Cine e de vină? Pai, mai mulți:

  1. In primul rând, organizatorii: ministrul Economiei, Daniel Chițoiu si seful lui, Victor Ponta. Care au fost culmea incompetentei. Cum adică, sa-ti dai tu cu presupusul după licitație, daca cumpărătorul are sau nu bani pentru prețul pe care îl oferă? Pai, micuților, voi trebuia sa știți asta deja! N-ați auzit de scrisoare de garanție bancara? N-ați auzit de verificarea bonității? Măcar un extras de cont puteați sa cereți la depunerea dosarului cu oferte! Ca sunteți hoți, am înțeles – toți politrucii români sunt. Dar voi, ăștia din USL, sunteți si prosti grămada pe deasupra!
  2. In al doilea rând, Dan Diaconescu însuși. Care s-a umflat pana n-a mai putut si s-a spart ca un balon de săpun. A aberat ca investește el sute de miliarde de euro, ca cumpăra si Arpechim-ul de la OMV, ca face un superlanț de companii integrate – si aiurea! Omul era varza! (Dar si mai varza sunt ăia care l-au crezut. Cât de dobitoc trebuie sa fii, sa nu-ti dai seama ca un combinat cu 4000 de angajați, nu poate fi cumpărat de un realizator TV, din banii lui de buzunar?).
  3. In al treilea rând, sindicatele. Care au arătat ca le doare fix in pix de angajații pe care ii reprezintă si ca nu le interesează decât sa-si păstreze firmele căpușă si contractele cu Oltchimul.

Dar cel mai amuzant e ca in timp ce măscăricii ăștia – Ponta, Chițoiu, Diaconescu – se întreceau in replici la televizor, combinatul a dat faliment. Ați auzit corect: Oltchim-ul e terminat. Activitatea acolo s-a oprit complet si urmează insolventa.

Oltchim trebuia privatizat din primăvara!

Degeaba face gura acum Victor Ponta, ca e privatizarea prost organizata, că e făcuta pe genunchi si ca n-a avut timp. E adevarat: daca n-o face până la sfârșitul lui septembrie, FMI blochează orice împrumut pentru România. Si odată cu FMI, si băncile private. Iar fără împrumuturi – adio pensii, adio salarii pentru bugetari, adio ajutoare sociale, adio tot! România se oprește brusc. Practic, in clipa când statul nu mai are bani, începe războiul civil. Iar Ponta știe asta foarte bine și se teme.

Dar cine l-a oprit sa o privatizeze din timp? USL a venit la putere pe 8 mai 2012: acum suntem pe 24 septembrie. Ce-a făcut Ponta atâtea luni, s-a uitat pe pereți la Palatul Victoria?

A, uitasem: a fost ocupat cu referendumul! Pentru USL, toata vara n-a mai existat nici seceta, nici Oltchim, nici salarii, nici FMI: au existat doar Băsescu si referendumul. Pai daca ați cântat toata vara, măi greierașilor…acuma dansați! Hahahaha….

Ce rost are sa ne mai zbatem cu economia, cu impozitele, cu privatizările, cu scăderea leului si alte ciudățenii? Mai bine sa ne relaxam cu toții! Ca cu asemenea imbecili la conducere, sfârșitul României e oricum inevitabil.

Si oricum, nu trebuie sa mai plătiți impozite. Faceți grevă fiscală! Puneți banii deoparte, ca vin vremuri foarte grele. Cum adică, România se prăbușește, iar voi mai dați bani guvernului? Lui Victoraș Ponta, ca sa aibă ce toca in ultimele clipe? Pai atunci va meritați soarta!

Ce se va întâmpla cu Oltchim?

Exact ce s-a întâmplat si cu Semănătoarea si cu multe alte “valori” naționale, pe care nu le-a cumpărat nici o firma străina: praful se va alege de el! Oltchimul nu mai poate fi salvat de faliment de nimeni si de nimic. De aia nici n-au venit firme serioase la privatizare.

Pentru cine mănâncă rahat, ca Oltchimul valorează un ditamai munte de bani, răspunsul meu e simplu: pai ia da tu banii aia, din buzunarul tău! Ia împrumuta-te la vreo banca si da-i tu statului! A, nu-ti convine? Atunci, ciocul mic: ca e ușor sa vorbești de munții de bani pe care ar trebui sa-i plătească…alții!

Eram in fata uzinei Semănătoarea, când muncitorii i-au dat afara in suturi pe investitorii de la Fiat New Holland, care cumpăraseră uzina. Si la presiunea “maselor”, contractul a fost anulat. După numai doi ani, eram de asemenea de față, când Semănătoarea punea lacătul la ușa. Acum, exista acolo doar clădiri de birouri si depozite.

La fel au făcut si muncitorii de la Oltchim. Timp de 20 de ani, au blocat orice încercare de privatizare: cum adică, sa muncească ei la…patron? La un nemernic de capitalist? Ei, las’ ca acum n-or sa mai muncească nicăieri. Si din exact aceleași motive ca la Semănătoarea: ce produc ei, nu se vinde. Si nu se vinde, pentru ca e prea scump. E mai ieftin sa cumperi din China si sa aduci marfa cu vaporul la Constanța, decât sa cumperi marfa românească de peste drum.

Si cum la Râmnicu Vâlcea șomajul e maxim, iar agricultura in zona, ioc – sunt morți cu toții: morți de foame. Un oraș de cadavre ambulante. (Cadavre de comuniști, sa nu uitam asta!). Singura lor șansa este sa-si ascută topoarele si sa vina la București.

Poate or găsi ceva de mâncare in cămara socialistului Victor Ponta!

Citește si:

Dan Diaconescu, noul patron Oltchim? Hahaha….

“Când începe Apocalipsul?” Uite c-a început!