Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22905 Piperea: "Adunarea creditorilor a condiţionat împrumuturile pentru Oltchim" BURSA 27.06.2014

2014-06-26 22:11

http://www.bursa.ro/?s=companii_afaceri&articol=240734


http://www.bursa.ro/_img/articole/mare/240734.gif...

 

 

* RCS&RDS vrea să împrumute Oltchim cu 1,5 milioane de euro
* Votul pozitiv, având condiţii, echivalează cu o respingere
Creditorii Oltchim au respins, în adunarea din această săptămână, ofertele de creditare aduse de administratorii combinatului, ne-au spus mai multe surse din societate. Este vorba despre un împrumut de 15 milioane de euro acordat de companiile chineze interesate de Oltchim şi de încă 10 milioane de euro de la RCS&RDS, Alro şi Bulrom, conform surselor noastre.
Avocatul Gheorghe Piperea, care este unul dintre administratorii combinatului, ne-a explicat: "Majoritatea creditorilor a dat vot pozitiv dar cu condiţii. Noi a trebuit să-l considerăm vot negativ conform legislaţiei în vigoare. Vom relua votul săptămâna viitoare, probabil pe miercuri-joi, pentru ca pre-contractele de împrumut să se adapteze la cerinţele creditorilor, iar AAAS să îşi ajusteze poziţia.
Desigur, ne vom întâlni înainte şi cu creditorii şi cu cei care sunt dispuşi să împrumute Oltchim. De asemenea, creditorii au aprobat amânarea licitaţiei pentru vânzarea Oltchim până în decembrie".
Sursele noastre afirmă că RCS ar fi oferit combinatului un împrumut de circa 1,5 milioane de euro, iar contractele cu Alro şi Bulrom ar presupune plata în avans a unor produse. Conform informaţiilor noastre, creditorii au respins, pur şi simplu, împrumutul RCS, nefiind vorba de vot pozitiv condiţionat.
Cu 25 milioane de euro, Oltchim ar putea majora producţia la circa 50% din această vară, afirmă sursele noastre.