Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #22010 Tensiuni la Oltchim. Foştii angajaţi ai combinatului îşi cer salariile compensatorii

2014-06-13 07:18

http://stiri.tvr.ro/tensiuni-la-oltchim--fostii-angajati-ai-combinatului-isi-cer-salariile-compensatorii_45934.html

Îmbrânceli şi huiduieli pe platforma chimică din Râmnicu Vâlcea, unde 150 de foşti angajaţi Oltchim au protestat pentru a doua oară săptămâna aceasta. Oamenii îşi cer salariile compensatorii pe care nu le-au primit deşi a trecut un an de când au fost trimişi acasă.

Foştii angajaţi ai combinatului ameninţă că vor cere falimentul societăţii, dacă Executivul nu va emite un act normativ prin care să le fie virate aceste sume.

Oamenii au venit de dimineaţă la Oltchim pentru a se întâlni cu reprezentanţii administratorilor judiciari.

Cum cei din conducere ezitau să-i primească, protestatarii au dat buzna în sediul administrativ al societăţii şi au provocat un scandal cu agenţii de pază.

După mai bine de două ore de negocieri, s-a ajuns la un acord. Foştii salariaţi vor solicita Guvernului plata salariilor compensatorii prevăzute în contractul colectiv de muncă, urmând ca Executivul să recupereze banii la privatizarea Oltchim.

Administratorul special al Combinatului, Bogdan Stănescu, a promis că şi Oltchim va solicita acelaşi lucru.

Pe 24 iunie, consiliul creditorilor se va reuni pentru a cere stabilirea unui nou termen pentru scoaterea la vânzare a combinatului.
- See more at: http://stiri.tvr.ro/tensiuni-la-oltchim--fostii-angajati-ai-combinatului-isi-cer-salariile-compensatorii_45934.html#sthash.EYDp4mzt.dpuf

 

video https://www.youtube.com/watch?v=xQqu7L7hUm0