Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21491 NEWS ALERT: DIICOT intră pe fir în ÎNŞELĂCIUNEA salariilor compensatorii de la OLTCHIM (FOTO-VIDEO)

2014-06-02 12:32

http://www.voceavalcii.ro/2014060221766/NEWS-ALERT-DIICOT-intra-pe-fir-in-INSEL%C4%82CIUNEA-salariilor-compensatorii-de-la-OLTCHIM-FOTO-VIDEO.html


Peste 260 de disponibilizaţi de la Oltchim au protestat luni, 2 iunie a.c., în faţa sediului Parchetului Judeţean Vâlcea faţă de ilegalităţile privind salariile compensatorii pe care foştii salariaţi nu le-au primit, dar care apar ca încasate în adeverinţele de venit eliberate de ANAF Vâlcea. Toţi cei 260 de foşti salariaţi au semnat plângerea penală.

Liderul disponibilizaţilor, Ion Ţoanţă, alături de alţi câţiva, au depus la DIICOT Vâlcea o plângere penală împotriva actualei conduceri a combinatului, pe care ei o consideră vinovată de situaţia creată cu salariile compensatorii. În faţa DIICOT Vâlcea aşteptau disponibilizaţii răspunsuri, iar Ion Ţoanţă i-a asigurat că oamenii legii vor face dreptate în acest caz.

„Cei de la DIICOT au primit documentele, le-au înregistrat. Este o sesizare prin care noi suspicionăm faptul că fondurile au fost folosite în alte scopuri. Nu vom mai face acţiuni de genul ameninţări cu greva foamei sau ne dăm foc cu benzină. Acum vom acţiona pe căi legale, casa de avocatură ne va învăţa ce să facem. Joi avem şi o întâlnire cu o casă de avocatură, Cioană din Craiova, specializată în insolvenţe şi care-i reprezintă şi pe salariaţii de la Hidroelectrica. Întâlnirea va avea loc în parcul Mircea cel Bătrân. O chestiune foarte gravă: acum se eliberează adeverinţe pe zero, spunând că au primit indicaţii de la Oltchim" – a precizat Ion Ţoanţă.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=9x05U00dNxk