Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #21308 2400 de oameni se vor angaja sau reangaja la Oltchim, în cel mai scurt timp.

2014-05-30 13:48

http://www.timpuldevalcea.net/?p=9856

Preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, Ion Cîlea, a anunţat astăzi în cadrul şedinţei ordinare, doar veşti bune.
Astăzi 30 mai, a avut loc şedinţa ordinară a Consiliului Judeţean Vâlcea, şedinţă ce s-a desfăşurat într-o mare linişte ( de mult nu mai fusese atâta linişte… liberalii stau cuminţi…) şi care spre surprinderea tuturor, astăzi pentru prima dată, după mult timp, şedinţa a avut atât pentru consilierii judeţeni, cât şi pentru vâlceni, veşti foarte bune.

Cea mai bună veste pe care o putea primi judeţul nostru este aceea că, săptămâna viitoare, grupul de firme chinezeşti (care a depus intenţia de cumpărare), va cumpăra Combinatul Oltchim şi Arpechim Piteşti. În jurul datei de 6 iunie a.c., se va semna contractul de cumpărare a Combinatului. Partea cea mai bună este că se garantează 2400 de locuri de muncă din care: 2000 vor fi pentru Oltchim şi 400 pentru Arpechim Piteşti.

A doua veste bună este că, în luna septembrie a.c., cele două exploatări miniere, Alunu şi Berbeşti, vor intra în proprietatea CET Govora. În momentul de faţă se face un audit pe toate domeniile: producţie, contabilitate, personal, pentru a se şti exact ce şi cum se va prelua.

O altă veste bună se referă la o datorie pe care CET Govora o are de ceva timp, Guvernul alocând 173 miliarde lei vechi pentru plata acestor datorii.

Şi ultima veste bună, pe care preşedintele CJ Vâlcea, Ion Cîlea, ne-a dat-o, face referire la podul de la Nicolae Bălcescu. Datorită timpului nefavorabil din ultima perioadă, podul a cedat, lăsând izolaţi 150 de oameni, care în momentul de faţă sunt sinistraţi. Astăzi consilierii judeţeni au aprobat, în unanimitate, alocarea unui miliard de lei vechi, în vederea refacerii podului, unde în prezent lucrează militari de la Şcoala de Geniu din Râmnicu Vâlcea.