SOLICITĂM REFERENDUM PENTRU DEMITEREA PREŞEDINTELUI BĂSESCU

Mona Nicole

/ #160 Re:

2014-04-07 07:28

#158: -

SĂ-L MAI SUPORTĂM PÂNĂ ÎN NOIEMBRIE???? CÂND PREŞEDINTELE ROMÂNIEI ESTE SUSPENDAT ŞI VA AVEA LOC REFERENDUM PENTRU DEMITERE, NU SE VA MAI PUNE PROBLEMA DE "PRIMUL TUR AL REZIDENŢIALELOR"!!!
PROCEDURA DE SUSPENDARE NU ESTE GREOAIE!!!

CONSTITUŢIA ROMÂNIEI, ART. 95 Suspendarea din funcţie:

(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care incalca prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţa comuna, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se imputa.

(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi initiata de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunostinta Preşedintelui.

(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

LA LINK-UL DE MAI JOS, GĂSIŢI PRIMA PARTE A PROCEDURII DE SUSPENDARE DIN FUNCŢIA DE PREŞEDINTE AL ROMÂNIEI ŞI MOTIVELE PENTRU CARE A FOST PROPUSĂ SUSPENDAREA LUI BĂSESCU ÎN 2012:
AVIZUL CONSULTATIV Nr.1 din 6 iulie 2012 privind propunerea de suspendare din funcţie a Preşedintelui României, domnul Traian Băsescu (în 29 iulie 2012 a avut loc referendumul):
https://www.facebook.com/notes/mona-nicole/aviz-consultativ-nr1-din-6-iulie-2012-privind-propunerea-de-suspendare-din-func%C5%A3/840970392586289

CHELTUIELILE PENTRU REFERENDUMUL DE DEMITERE VOR FI MINIME, DACĂ VA AVEA LOC LA ACEEAŞI DATĂ CU ALEGERILE EUROPARLAMENTARE!!! Va fi nevoie numai de tipărirea buletinelor de vot pentru referendum şi încă un rând de liste electorale permanente. Atât!!!




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...