Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #18169 Ministrul Economiei, Constantin Niţă, vine la Oltchim săptămâna viitoare .

2014-03-17 08:02

Ministrul Economiei, Constantin Niţă, vine la Oltchim săptămâna viitoare

 


Deputatul PSD Aurel Vlădoiu susţine că, săptămâna viitoare, noul ministrul al Economiei, Constantin Niţă, va fi prezent la Râmnicu Vâlcea, într-o vizită oficială la combinatul chimic Oltchim.
Se pare că acesta vrea să pregătească tacticos licitaţia pentru privatizarea combinatului, ce va avea loc la începutul lunii aprilie 2014, şi are nevoie de toate informaţiile luate de la faţa locului.
Mai mult decât atât, în scurt timp, la Oltchim vor avea loc o serie de schimbări, urmând a fi înlocuit directorul pus de liberali, Marian Pârvu, dar şi destituiţi o parte din cei 21 de directori şi directoraşi care au sufocat birourile din Oltchim.

Deputatul Aurel Vlădoiu ne-a mărturisit că zilele trecute a avut o discuţie cu premierul Victor Ponta şi cu vicepremierul Liviu Dragnea, cărora le-a spus că nu mai are tupeul să le mai ceară votul vâlcenilor, după ce combinatul Oltchim este într-o situaţie economică gravă, iar circa 1.000 de oameni au fost disponibilizaţi şi nici măcar acum nu şi-au primit salariile la zi şi plăţile compensatorii.
„Am ridicat problema Oltchim-ului în faţa premierului şi a vicepremierului pentru că eu, sincer, nu văd luminiţa de la capătul tunelului şi nu mai văd nicio speranţă. Le-am spus că e greu ca eu sau colegii mei din PSD să le mai cerem vâlcenilor votul la europarlamentare în condiţiile acestea. Sunt 1.000 de oameni care au plecat de la Oltchim, care nu şi-au primit banii şi care au rămas fără un loc de muncă. Este o situaţie grea şi nu ştim cum să o mai gestionăm. Trebuie făcut ceva pentru Oltchim, acum pe ultima sută de metri.
Sper ca vizita la Oltchim a ministrului Economiei, Constantin Niţă, să fie de bun augur şi să vadă că acest combinat merită să fie salvat. El va veni săptămâna viitoare, noi zilele acestea urmând să îi trimitem un program de lucru" – ne-a declarat deputatul PSD al Colegiului Uninominal Horezu, Aurel Vlădoiu.