Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #17324 Premierul mincinos Victor Ponta nu are curaj să vină la Oltchim.

2014-02-18 14:42

#17319: - OLTCHIM si ARPECHIM

http://arenavalceana.ro/2014/02/18/deputatul-romeo-radulescu-premierul-mincinos-victor-ponta-nu-are-curaj-sa-vina-la-oltchim/

În opinia deputatului Romeo Rădulescu, eşecul guvernării USL este demonstrat şi de situaţia incertă de la Oltchim. Liderul PD-L Rm. Vâlcea a reamintit, vineri, că PSD şi PNL au promis salvarea şi relansarea combinatului, însă l-au băgat în insolvenţă, au disponibilizat angajaţi, n-au plătit salariile şi au speriat investitorii.

“Încă mai încearcă să mintă populaţia. Recent, se lăudau că au adus o delegaţie din China. S-au pozat, s-au dat rotunzi, însă… păcăleală! Au adus şi nişte ruşi şi au spus că investesc la Rm. Vâlcea. Toţi miniştrii USL, când veneau la Vâlcea, se împăunau cu obiectivele lor măreţe. “Vom creşte producţia la 36 %, la 65 %” – asta anunţau. În realitate, dau afară oameni, pe legi făcute special pentru ei.
Oraşul se stinge treptat. Premierul României, mincinosul Victor Ponta, nici măcar nu are curajul să vină la Vâlcea să stea de vorbă cu oamenii şi să le spună adevărul.
Problema e că disponibilizaţii de la Oltchim nu şi-au primit acel ajutor constând în 12-15 salarii compensatorii. O parte dintre ei nu beneficiază de acest ajutor. Au fost nevoiţi să se mute la ţară şi nu pot veni mereu să semneze nu ştiu ce documente. Cunosc îndeaproape această situaţie pentru că oamenii vin la mine în audienţă şi se plâng. De altfel, pe această temă, vreau să fac o interpelare. Problema e că nu mai ştiu unde să o transmit, pentru că miniştrii se schimbă prea des. Sau sunt ministere fără conducere. Poate mă ajută presa… La Economie, cine mai e ministru? La Finanţe?”, a întrebat retoric deputatul Romeo Rădulescu.
Liderul PD-L a adăugat că Uniunea Social-Liberală este cu atât mai penibilă cu cât, în Parlament, are o majoritate de 70 % şi “nimeni nu poate împiedica această structură politică să ia orice decizie doreşte”. Fostul primar al Râmnicului a făcut câteva noi referiri şi la soarta domeniului schiabil de la Voineasa, o investiţie începută de PD-L şi adusă într-un stadiu final de execuţie, dar pe care “Guvernul USL n-o susţine”. “Pe acest subiect, voi transmite o nouă interpelare la Ministerul de Finanţe. Pârtia de la Voineasa poate ridica enorm Vâlcea. În acest moment, suntem printre ultimele judeţe ca PIB. Dezvoltarea turismului în Vâlcea poate schimba această situaţie”, a completat deputatul Romeo Rădulescu.