Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #17275 Fiscul scoate la mezat o “căpuşă” muribundă a Oltchimului

2014-02-17 12:03

http://www.indiscret.ro/articol-fiscul-scoate-la-mezat-o-capusa-muribunda-a-oltchimului

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/img_cover_2828.jpg...

Administraţia Judeţeană a Finanţelor Publice Vâlcea scoate la vânzare clădirea SC Sistemplast SA, una dintre aşa-zisele “căpuşe” ale Combinatului Chimic Râmnicu Vâlcea, ca urmare a datoriilor neachitate la bugetul statului. Licitaţia va avea loc pe 20 februarie 2014, ora 12.00, de la un preţ de pornire de 2.273.701 lei (fără TVA).
de Marielena Popa

http://www.indiscret.ro/rks_images/articles/th_art_2828.jpg...


Aceasta este cea de-a doua licitaţie în decurs de patru luni în ceea ce priveşte Sistemplast SA. Pe 29 octombrie 2013, Finanţele Publice Vâlcea au scos la mezat peste 92.000 de bucăţi de fitinguri PVC fabricate la firma datornică. Sistemplast are circa 200 de angajaţi, transferaţi de curând de la Mentchim, societate falimentară care a asigurat mentenanţa la Oltchim. În anunţul de licitaţie, se menţionează că terenul pe care se află construcţia nu face obiectul licitaţiei, fiind în proprietatea Primăriei Râmnicu Vâlcea. 

Un acţionariat multinaţional

Considerată una dintre firmele create spre a decapitaliza Oltchimul, SC Sistemplast SA are o istorie plină de aventuri şi un acţionariat multinaţional: Insulele Virgine,Cipru,Liberiaşi Grecia. A fost înfiinţată în 12 februarie 1999, cu obiect de activitate fabricarea plăcilor, foliilor, tuburilor şi profilelor din material plastic, având următoarea structură a acţionariatului: SC Oltchim SA - 94,4104%, Charity Holdings - 5,1923 %, A.G. Petzetakis SA - 0,0883%, A.G. Petzetakis România LND - 0,0883%, Janiefeld Trading Corporation - 0,0228%.Acţiunile Oltchimului la Sistemplast, gajate unui off-shore din Cipru

Au urmat câţiva cu cifre de afaceri în creştere, presa a semnalat că s-au mai umplut nişte buzunare, iar în aprilie 2012 Consiliul de Administraţie al Oltchimului a decis încheierea unui contract de ipotecă mobiliară pe acţiunile deţinute de combinat la SC Sistemplast, în contul unei datorii către Calvi Trade Limited, un off-shore dubios, cu sediul social în Cipru. Cu timpul, firma a rămas la doi angajaţi şi a fost schimbat şi obiectul de activitate, de la producţie la închirierea şi subînchirierea bunurilor imobiliare proprii sau închiriate. În urmă cu câteva luni, în jur de 200 de angajaţi au fost mutaţi de la Menchim, societate falimentară care a asigurat mentenanţa la Oltchim şi a cărei conducere a fost găsită vinovată pentru un prejudiciu de 1,8 milioane euro.Hală, birouri, rozătoare

Construcţia scoasă la licitaţie este compartimentată în spaţii cu destinaţia de birouri şi hală producţie, regim de înălţime P +1E. Suprafaţa construită la sol este de 5.049,25 m.p. În ultima perioadă, imobilul, plin de rozătoare, a fost folosit ca depozit pentru saci din PVC.