Abuzurile din Romania trec oceanul


Musafir

/ #15487

2014-01-11 00:39

Pentru ca Romania sa devina o tara democratica, libera si cu un viitor prosper avem nevoie de indeplinirea urmatoarelor 3 (trei) conditii simultane:
1. Justitia sa functioneze corect. Acum nu functioneaza. Indicator de functionare: daca Basescu e liber inseamna din start ca Justitia nu isi indeplineste menirea. MCV-ul pe Justitie e superfluu si desuet.
2. Specialistii in HR din Romania sa-si indeplineasca sarcinile din fisa postului. Acum nu o fac. Indicator de indeplinire: aplicarea principiului "omul potrivit la locul potrivit". Sa incetam cu angajarile si promovarile de tip "PCR = Pile, Cunostinte, Relatii".
3. Sa avem economisti competenti. Acum nu avem. Nu stiu de unde sa-i luam; poate din tari care au dat lumii laureati ai premiului Nobel pentru economie si care au deci reputate scoli nationale de profil. Cert este ca economistii nostri actuali sunt incompetenti, nu au viziune, nu sunt capabili sa creeze un front de lucru, o strategie nationala coerenta de dezvoltare economica pe termen mediu si lung.
Asa sa ne ajute Dumnezeu!