Abuzurile din Romania trec oceanul

Alina Ionascu

/ #13283 Libertatea noasta unde e ,libertatea noastra ce-ati facut cu ea?

2014-01-10 17:47

Alegerile sunt unul dintre cele mai importante instrumente cu ajutorul caruia cetatenii pot influenta procesul decizional public. Votul este o expresie formala a preferintei cetateanului in privinta unui candidat sau a unei propuneri normative.

Declaratia Universala a Drepturilor Omului adoptata in unanimitate de Adunarea Generala a Natiunilor Unite in anul 1948 recunoaste rolul unor alegeri deschise si transparente in asigurarea dreptului fundamental al omului de a participa la guvernare.

Articolul 21 al acestui document statueaza:
Orice persoana are dreptul de a lua parte la conducerea treburilor publice ale tarii sale, fie direct, fie prin reprezentanti liber alesi;

Vointa poporului trebuie sa constituie baza puterii de stat; aceasta vointa trebuie sa fie exprimata prin alegeri , care sa aiba loc in mod periodic prin sufragiu universal, egal si exprimat prin vot secret sau urmind o procedura echivalenta care sa asigure libertatea votului.
Ce se intampla insa cand votul unui numar de 7.000.000 de cetateni nu este respectat asa cum s-a intamplat cu votul in IULIE 2012 in Romania !