Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12971 Consilierii miniștrilor sunt recompensați cu funcții în companiile de stat

2013-12-02 10:41

http://www.digi24.ro/Stiri/Digi24/Actualitate/Politica/Consilierii+ministrilor+sunt+recompensati+cu+functii+in+companii

Miniştrii îşi recompensează apropiaţii cu funcţii în companiile de stat. Mai mulţi consilieri ai oficialilor dn Transporturi şi Finanţe fac parte din Adunările Generale ale Acţionarilor de la mai multe societăţi de stat.


Companiile de stat sunt conduse din umbră de consilierii miniștrilor. Unii dintre acești oameni de încredere fac parte chiar și din șase consilii de administrație.

Mirela Voica, şefă de cabinet a unui secretar de stat din Ministerul Transporturilor a ajuns în conducerea companiei care administrează cele două aeroporturi bucureştene. Şefa de cabinet a lui Nicuşor Buică face parte şi din Adunarea Generală a Acţionarilor a CFR SA.

Un om bun la toate este şi Pui Gherasim, expert în Ministerul Transporturilor. Face parte din nu mai puţin de patru consilii de administraţie. Îl întrece un director din Ministerul de Finanţe, care reprezintă statul în numai puţin de șase companii de stat.

Nu sunt, însă, singurele exemple. Cât timp a fost sfătuitorul Ramonei Mănescu, Constantin Zaharia a ocupat şi un post în conducerea CFR SA.

Şi ministrul Daniel Chiţoiu şi-a numit consilierii la şefia unor societăţi de stat.

De exemplu, Cosmin Marinescu face parte din conducerea CEC Bank. Iar lulian Butnaru şi Remus Vulpescu reprezintă statul în Adunarea Generală a acţionarilor de la Transgaz.

Guvernul vrea ca pentru o oră pe lună petrecută în şedinţele companiilor unde au fost numiţi, sfătuitorii miniştrilor să încaseze mii de euro. Parlamentul a aprobat zilele trecute o ordonanţă prin care aceste indemnizaţii de şedinţă pot creşte până la 25% din salariul directorilor generali, salarii care depăşesc adesea 10.000 de euro.

Guvernul Emil Boc a redus în 2010 bonificaţiile pentru membrii consiliilor de administraţie şi ai adunărilor generale ale acţionarilor la 47 de lei. Proiectul de lege prin care aceste indemnizaţii ar creşte a fost retrimis Parlamentului de către preşedintele Traian Băsescu.