Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

S. MAX

/ #12491 BRAVO LOR .... CINSTE LOR! SUNT EXEMPLU DEMN DE URMAT.

2013-11-28 18:36

UNITATE ESTE LA PUNGESTI,
DEZBINARE LA VALCEA SI LA PITESTI.

 

"Alarmă la Pungești: au venit, din nou, jandarmii! Localnicii au făcut scut în jurul troiței dăruită de Mănăstirea Petru Vodă
Data: noiembrie 28, 2013 |

Diversiunea lui Smântânã

http://i2.wp.com/www.vrn.ro/wp-content/uploads/2013/11/2013-11-27_11.50.46.jpg...

Jandarmii se joacã cu nervii pungestenilor. Acestia au trimis în zona fierbinte, «reginele», masina de pompieri si ambulanta simulând o interventie în fortã exact ca pe 16 octombrie. Pentru a fi credibili au adus si echipa de muncitori de la Tg. Mures care si-au fãcut de lucru în zona unde erau campate utilajele cu care acum 40 de zile au încercat sã intre în perimetrul Chevron.

Autoritãtile au pus la încercare nervii protestatarilor anti-Chevron de la Pungesti. La zvonul cã este posibilã o nouã încercare de amplasare a sondelor de explorare în perimetrul Silistea, localnicii au reactionat imediat, strângându-se în numãr mare încã de la primele ore ale diminetii pentru a bloca utilajele. Pe parcursul zilei, absolut “din întâmplare“, în zonã s-a desfãsurat si un asa-zis exercitiu al jandarmilor, inflamând si mai mult spiritele, în acelasi timp în care o parte din liderii de opinie erau chemati la audieri la politie. Spre Pungesti a trecut un convoi al masinilor de jandarmerie (douã dube mari si douã dube mici) urmate de o masinã de pompieri si ambulantã. În fata lor erau douã masini ale politiei pe post de antemergãtor. Când convoiul a ajuns în dreptul taberei de rezistentã, protestatarii au huiduit, strigând: Hotii, hotii! Încã o datã, pungestenii au arãtat cã nu cedeazã presiunilor, si cã sunt, pânã la capãt, împotriva explorãrii si exploatãrii gazelor de sist la ei în comunã. Noua lozincã a rezistentei de la Pungesti: «Betivanii au bãtut americanii», aluzie la felul cum au fost etichetati de guvernanti.

Nici nu se luminase de ziuã ieri, 26 noiembrie, când tabãra de rezistentã de la Pungesti forfotea de lume. Femei, bãrbati, tineri, bãtrâni din comunã, alertati de zvonul cã lucrãtorii firmelor agreate de Chevron, sprijinite de fortele de ordine ar putea încerca, încã o datã, sã instaleze utilajele pe perimetrul de la Silistea, au venit în numãr mare, peste 200 de persoane, pentru a se opune acestei initiative. În jurul orelor 10.00, vãzând cã nu se întâmplã nimic, si dat fiind faptul cã era foarte frig, temperaturile scãzute fiind accentuate de vântul puternic, o parte din protestatari au plecat la casele lor sã se încãlzeascã, în tabãrã rãmânând circa 50 de persoane. Ulterior, la anuntul vestii cã o coloanã de vehicule ale jandarmeriei se îndreaptã spre Pungesti, oamenii s-au mobilizat din nou, în numãr chiar mai mare. Pentru a nu da motiv de interventie fortelor de ordine, protestatarii s-au masat pe marginea drumului judetean, formând un adevãrat lant viu de-a lungul soselei, la propriu, legându-se între ei cu funii. În spatele lantului viu, pentru a îngreuna eventuala actiune a jandarmilor sau lucrãtorilor Chevron, au masat cãrute, ca la rãscoala tãrãneascã de la Bobâlna! Chiar dacã a fost o alarmã falsã, în final nefãcându-si aparitia nici fortele de ordine, si nici utilajele, mobilizarea locuitorilor comunei a demonstrat, dacã mai era nevoie, cã locuitorii din Pungesti si-au manifestat încã o datã vointa de a nu permite începerea unor lucrãri care ar putea avea repercusiuni asupra mediului, a apei si terenului agricol, respectiv a vietii oamenilor din zonã. Chiar si dupã plecarea jandarmilor, veniti, conform comunicatului de presã transmis de IJJ Vaslui, la un «exercitiu pentru verificarea gradului de pregãtire a efectivelor în conditii de anotimp si stare a vremii, precum si pentru verificarea stãrii de operativitate a tehnicii din dotarea unitãtii», oamenii au rãmas pe pozitii. În tot acest timp, traficul pe drumul judetean s-a desfãsurat normal, oamenii având grijã sã nu perturbe traficul, pentru a nu da motiv fortelor de ordine sã intervinã.

Nu – gazelor de sist!

«Oamenii s-au mobilizat la primul zvon de interventie. Locuitorii din Pungesti sunt hotãrâti sã reziste în ciuda presiunilor si a amenzilor fãcute asupra lor, dar si a conditiilor meteo. Ne solidarizãm cu locuitorii din Bãile Felix si Certej, acolo unde compania Chevron a obtinut de curând autorizatiile de mediu. Suntem mereu în contact cu oamenii de acolo si, dacã va fi nevoie, vom pleca cu totii la Bucuresti, pentru a afirma, încã o datã, pozitia noastrã împotriva fracturãrii gazelor de sist. Situatia de la Pungesti rãmâne foarte tensionatã, locuitorii fiind gata sã iasã în stradã la cea mai micã intentie a Chevron de a începe lucrãrile aici».

Rãspunsul jandarmeriei: «exercitiu de rutinã!»

«Astãzi, 27 noiembrie a.c., la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Vaslui se desfãsoarã un exercitiu pentru verificarea gradului de pregãtire a efectivelor în conditii de anotimp si stare a vremii, precum si pentru verificarea stãrii de operativitate a tehnicii din dotarea unitãtii. Acest exercitiu este unul de rutinã si se desfãsoarã conform unei planificãri prealabile. Misiunile cotidiene ce revin Jandarmeriei Vaslui nu vor fi afectate de organizarea acestei activitãti de pregãtire.Exercitii de acest tip se desfãsoarã în toate unitãtile teritoriale, conform graficului anual de pregãtire întocmit la nivelul Jandarmeriei Române.Jandarmeria Vaslui actioneazã permanent pentru asigurarea unui climat de liniste si sigurantã publicã la nivelul judetului, iar pregãtirea continuã a efectivelor unitãtii este esentialã pentru îndeplinirea în conditii optime a misiunilor ce revin institutiei.» se aratã în comunicatul trimis de Inspectoratul de Jandarmi Judetean Vaslui.

Jandarmii se joacã cu nervii protestatarilor

Astãzi dimineatã la ora 6.00 a fost datã alarma la Inspectoratul de Jandarmi din judetul Vaslui. În paralel, la aceeasi orã, la tabãra de rezistentã de la Silistea se strânseserã aproximaiv 200 de oameni. Între timp, cam jumãtate au plecat acasã dupã ce douã masini mari ale jandarmeriei au trecut prin tabãrã si apoi s-au întors spre Vaslui. La aceastã orã, la Pungesti situatie este încã tensionatã peste o sutã de protestatari rãmânând pe pozitii.

Angajatii de la Chevron, pe pozitii

Asearã a ajuns în Vaslui un microbuz cu sapte dintre lucrãtorii angajati sã lucreze pe utilajele care vor sã pãtrundã pe perimetrul de la Pungesti. Acestia au fost cazati la motelul din Munteni de Jos, acolo unde de altfel de mai bine de o lunã sunt adãpostite utilajele. Astãzi dimineatã, lucrãtorii au verificat starea de functionare a utilajelor si, apoi, «s-au plimbat» prin Vaslui, fãcând tot posibilul sã scape de ochii reporterilor.

Alarmã la Pungesti: au venit, din nou, jandarmii!

Aproximativ 100 de jandarmi au ajuns azi dimineatã la Silistea Pungesti. Este vorba de douã masini mari, din care una venitã de la Bacãu. Aproape instantaneu în tabãra de la Silistea s-au strâns peste 100 de locuitori. În fata numãrului mare de protestatari, jandarmii au dat înapoi. Oficial, acestia se aflã la Pungesti «într-un exercitiu de rutinã»."

Articol preluat din APOLOGETICUM - http://www.apologeticum.ro/2013/11/alarma-la-pungesti-au-venit-din-nou-jandarmii-localnicii-au-facut-scut-jurul-troitei-daruita-de-manastirea-petru-voda/