Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #12412 Confederațiile sindicale CNSLR, Frăția și ALFA, constituite ilegal

2013-11-27 20:02

http://www.evz.ro/typo3temp/pics/4bfa7dd707e9935ecd0c2647e4b5ba3c_407a9291c2.jpg...

21 March 2013

Tribunalul Municipiului Bucureşti a confirmat faptul că organizaţiile sindicale Confederaţia Sindicatelor Independente Frăţia, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România şi Confederaţia Sindicală Cartel ALFA au fost constituite ilegal
Bogdan Hossu (in centru), liderul Cartel Alfa

Reprezentanții Uniunii Generale a Sindicatelor din România (UGSR) au transmis astăzi un comunicat în care precizează că patrimoniul sindicatelor din perioada comunistă a fost preluat, administrat și înstrăinat şi administrat de către persoane fizice şi juridice care nu aveau nicio calitate legală.

,,Din coroborarea adresei Tribunalului Municipiului Bucureşti cu rezoluţia Departamentului Naţional Anticorupţie privind preluarea patrimoniului UGSR prin comiterea infracţiunii de înşelăciune şi decizia din octombrie 2009 a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie prin care se anula tranzacţia generală privind împărţirea patrimoniului între confederaţiile sindicale, rezultă că Uniunea Generală a Sindicatelor din România este proprietara de drept a patrimoniului sindical conform bilanţului contabil la 31 decembrie 1989", precizează reprezentanţii UGSR.

Patrimoniu, evaluat la 3 miliarde de euro

Marin Iancu, președintele UGSR, a declarat pentru Evenimentul Zilei că aceste confederații au preluat în mod abuziv patrimoniul sindicatelor din perioada comunistă. "Este vorba de 4,7 milioane de lei , de 2,7 milioane de dolari - bani aflați în conturi, de baze turistice în 17 stațiuni, 54 de case de cultură, sute de clădiri, terenuri și multe alte. Toate acestea aparțineau muncitorilor în anul 1990, însă aceste confederații, prin acte false, au susținut că ele sunt moștenitoarele patrimoniului și au început să-l înstrăineze. O evaluare la zi a acestor bunuri ar ajunge la 3 miliarde de euro", a apreciat acesta.

Vinovații: Mitrea, Ciorbea și Hossu

În opinia lui Iancu, cei care sunt vinovați pentru devalizarea fostului patrimoniu al UGSR sunt președinții confederațiilor sindicale din anii 90. "Au semnat acte prin care se declarau administratorii bunurilor UGSR Miron Mitrea, Victor Ciorbea și Bogdan Hossu. Aceștia au beneficiat de ajutorul guvernelor, care mereu au închis ochii la această mare fraudă. Este vorba de un patrimoniu strâns din cotizațiile oamenilor de care ei au abuzat", a mai adăugat acesta.

Vezi ce a decis instanța

Tribunalul Municipiului Bucureşti, prin preşedinte Laura Andrei, a confirmat în adresa nr. 429/L/BIPR din 12.03.2013 faptul că organizaţiile sindicale Confederaţia Sindicatelor Independente Frăţia, Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România şi Confederaţia Sindicală Cartel ALFA au fost constituite ilegal deoarece, pentru a fi înfiinţate legal, aveau nevoie de avizul Ministerului Muncii, aşa cum prevedea Legea nr. 52/1945, în vigoare până în anul 1991:

„Urmare adresei dvs. (n.r. - UGSR) nr. 496/04.03.2013, înregistrată la Tribunalul Bucureşti – Biroul de Informare şi Relaţii Publice sub nr. 429/L/BIRP/05.03.2013, prin care solicitaţi să vi se comunice dacă cele trei confederaţii enumerate mai jos au avut la constituire avizul Ministerului Muncii, conform Legii nr. 52/1945, vă comunicăm următoarele:

Confederaţia Sindicatelor Independente Frăţia – dosarul nr. 353/PJ/1990 – nu are avizul Ministerului Muncii;
Confederaţia Naţională a Sindicatelor Libere din România - dosarul nr. 732/PJ/1990 – nu are avizul Ministerului Muncii;
Confederaţia Naţională CARTEL ALFA – dosarul nr. 2283/PJ/1990 – nu are avizul Ministerului Muncii.”

Citiţi mai mult: DECIZIE ȘOC. Confederațiile sindicale CNSLR, Frăția și ALFA, constituite ilegal. Au administrat fraudulos 3 miliarde de euro > EVZ.ro http://www.evz.ro/detalii/stiri/decizie-trasnet-confederatiile-sindicale-au-administrat-ilegal-patrimoniul-de-sute-de-mil-1029113.html#ixzz2lsVVY8fv
EVZ.ro