S.O.S. familia!

Dana Captilin
Autorul acestei petitii

/ #2732 Care credeți că este rețeta pentru ca un lucru nefiresc și neacceptat să devină firesc și acceptat d

2013-10-21 20:26

R: Care credeți că este rețeta pentru ca un lucru nefiresc și neacceptat să devină firesc și acceptat de societate?

DC: Persuasiunea. Persuasiunea este o arma in “mana” celui care o foloseste ca instrument. Persuasiunea, sau convingerea cuiva asupra a ceva impus, deci exterior propriilor convingeri, se bazeaza pe notiuni conceptuale, adica pe cuvinte. Se cunoaste puterea cuvantului asupra oamenilor, se stie ca poti vindeca prin cuvant, alinand si folosind exact cuvintele de care un om are nevoie pentru a-si gasi puterea personala in depasirea unei crize/rezolvarea unei probleme; deasemenea, se cunoaste puterea cuvantului atunci cand acesta poate distruge echilibrul unei persoane. Intre aceste doua posibilitati, exista o cale extrem de periculoasa pe care o folosesc marii manipulatori care imbina elemente din ambele posibilitati, si anume folosesc cuvinte cu incarcatura puternic emotionala si semnificatii pozitive pentru a atinge nivelul mental de labilitate al persoanei persuadate. Odata dezechilibrata mental persoana, aceasta este suficient de vulnerabila la cuvinte si dispusa, in mod aproape inconstient, sa accepte noi viziuni asupra vietii. Diferenta care face limpede de ghicit pericolul persuasiunii este aceea ca viata este redefinita prin prisma altor valori, prin prisma unei dispozitii la deschidere si acceptare neconditionata a oricarei realitati ca fiind tolerata si chiar practicata. A distruge astfel psihismul unui om este, din punctul meu de vedere, o crima pe care manipulatorii o fac in cunostinta de cauza. A distruge credintele unui om fara a pune in loc nimic de valoare inseamna, practic, a-l anihila ca personalitate, a-l rupe de realitate, de tot ce a invatat ca trainic in sanul familiei, a-l arunca intr-un neant din care nu mai stie sa aleaga nimic, pentru ca totul este (nu-i asa?) acceptabil.
Iar aceasta persuadare se realizeaza cel mai bine (pentru ca prinde) acolo unde exista deja interes pentru aceasta problema, si anume in randurile tinerilor care inca nu si-au maturizat sexualitatea, in randul persoanelor cu probleme legate de sexualitate, in randul copiilor care sunt bureti ce absorb tot ce-i inconjoara neavand inca un discernamant bazat pe experienta, in randul celor care nu au credinta sau inca mai cred ca Dumnezeu trebuie sa faca dovada existentei Sale chiar daca pacatuiesc, in randul persoanelor grabite sa ia de la viata orice placere, si, in cazuri extreme, cu forta si impunerea in randul oricui care are opinii diferite de ale lor, iar modalitatile sunt dintre cele mai insidioase:
- legislatii, norme care sa se ralieze la tendinta internationala, caci la acest nivel deja totul este deformat intr-o noua forma, a “noii” normalitati, d.p.d.v. conceptual;
- programe in sistemul educational, carti pentru copii (da!, pentru copilasii claselor primare) in care homosexualitatea este prezentata, atat prin desene, cat si textual, ca ceva firesc, prin reclame televizate care ating un numar calculat de secunde transmitand astfel mesaje subliminale inconstientului care, intr-o buna zi, vor patrunde in constient si astfel, in alegerile de viata.
- deasemenea, exista deja expuneri de filme si spectacole de gen, aici variind categoria dinspre adolescenta spre maturitate, insa folosindu-se aceste expuneri sub pretextul dreptului la cultura. Insa cultura trebuie sa participe la construirea omului ca intelectual, nicidecum la prezentarea unor trairi trupesti tributare hedonismului si specifice sub-culturii.
- incercarile p erseverente de a aduce adaugiri definitiilor anumitor cuvinte, cum ar fi, de ex., “actul sexual”, care la baza inseamna intretinerea raportului sexual copulativ, insa deja s-a adus o adaugire, in sensul acceptarii ca act sexual si a relatiilor homosexuale, desi se stie ca lipseste copulatia. Iar exemple de acest gen ar fi multe, insa cea mai periculoasa modificare ar fi in definitia cuvantului “familie”. Odata modificat in definitie, acest lucru ar atrage dupa sine modificari legislative, ceea ce ar fi dezastruos, exact asa cum deja in alte tari este.
- televiziunea, deja se stie, are rolul de formator de opinie/imagine, deci sa nu-i subestimam valoarea, chiar daca este una negativa; din pacate, poate influenta mai mult decat ne imaginam psihismul.
- muzica este iarasi o adevarata industrie care poate facilita patrunderea unor idei specifice propagandei pro-homosexualitate.




Publicitate plătită

Vom expune reclama pentru această petiție în atenția unui număr de 3000 de persoane.

Aflați mai multe informații...