Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!


Musafir

/ #9725 Încep negocierile pentru privatizarea Oltchim

2013-10-09 08:01

http://www.capital.ro/typo3temp/pics/15_oltchim_lib_04_139bb362f7.jpg...

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/187434.html

Negocierile pentru privatizarea Oltchim Râmnicu Vâlcea vor începe în această săptămână, cu companii din Israel, Turcia, România şi din spaţiul ex-sovietic, a anunțat marți Varujan Vosganian, zi în care şi-a și depus demisia din funcția de ministru al Economiei la registratura Guvernului.

El a spus că, în luna septembrie, pierderile combinatului s-au redus considerabil, după ce în luna august Oltchim a avut pierderi de circa 700.000 euro. „În orice caz, faptul că, preluat în februarie în moarte clinică, Oltchim continuă să existe, şi-a mărit cifra de afaceri de două ori şi jumătate, nu mai are pierderi şi ieri (n.r. - luni), înainte de votul din Senat, într-o discuţie la Banca Naţională cu reprezentanţi în domeniul supravegherii, am concluzionat împreună că Oltchim poate fi finanţat prin bănci este, după părerea mea, un mare succes al managementului pe care acest minister l-a făcut”, a afirmat Varujan Vosganian.

În privinţa societăţilor şi companiilor din portofoliul Ministerului Economiei, oficialul a declarat că Aversa Bucureşti a fost privatizată, iar Remin Baia Mare, Moldomin, UCM Reşiţa, Fortus Iaşi şi alte companii au fost salvate prin transferarea lor la AAAS, unde din faza de lichidare au ajuns la cea de reorganizare. De asemenea, până la sfârşitul lunii octombrie, vor fi atrase investiţii la Cuprumin Abrud, Vosganian arătând că Ministerul Economiei a depus in Parlament, în mandatul său, Legea minelor, lege care oferă şansa ca sectorul minier să poată fi revitalizat.

În acest context, Vosganian a susţinut că a demisionat din funcţie pentru a nu complica şi mai mult situaţia în care se află Guvernul. „Guvernul are de abordat teme complicate. Investiţiile şi consumul sunt foarte reduse, acestea sunt teme care complică situaţia Guvernului”, a explicat el.