MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE
Cetateni castiga procesele la CEDO si statul roman plateste despagubiri.
Sa plateasca cei care au gresit cu intentie.
In acest fel vor fi eliminate si infractiunile de emitere de decizii prin cointeresarea magistratilor.
Pentru ca mi se pare corect ca magistrati indiferent de felul lor sa aiba o raspundere personala daca gresesc cu intentie sau din nestiinta (datorita slabei pregatiri).
În mai multe articole de-ale mele am relevat că magistrații trebuie să răspundă material și PENAL pentru greșelile comise. Pentru greșelile grave - condamnarea la ani mulți de pușcărie a unor nevinovați - am propus reintroducerea pedepsei cu moartea. Pedeapsa cu moartea pentru magistraţi am propus-o inclusiv într-o emisiune la postul 6TV. Numai așa vor gîndi mai corect și nu vor mai fi corupți. Și nu e vorba numai de judecători, ci și de procurori, fiindcă, în actuala Constituție, și ei sunt magistrați. Încă de dinaintea revizuirii din noiembrie 2003 a Constituției, am propus scoaterea procurorilor din clasa magistraților, fiindcă ei nu sunt magistrați. Situația actuală este perpetuarea spiritului stalinist. Procurorii nu sunt magistrați, ei sunt avocații statului contra cetățeanului și de aceea trebuie scoși din magistratură! Detalii aici: http://www.altermedia.info/romania/2009/09/19/armaghedonul-magistratilor-1/ http://www.altermedia.info/romania/2009/09/21/armaghedonul-magistratilor-2/
Am semnat aceasta petitie fiindca imi iubesc tara si nu vreau sa o vad prabusindu-se. Vreau ca intr-o buna zi sa existe dreptate deplina si sa nu mai faca cine ce vrea. Vreau ca intr-o buna zi sa se intoarca toti cei care au plecat inapoi in tara si sa traiasca acolo unde le este locul, menirea si familia. As putea insira mai multe dar o spun intr-un cuvant: DRAGOSTEA DE TARA SI DORINTA DE DREPTATE DEPLINA!!!!!
Propun următoarele amendamente:
Art. 96 , alin. (7) și (8)din L 303/2004 (r.) cu modif. și cplt. ulter. să aibă următorul cuprins:
”(7) DUPA CE PREJUDICIUL A FOST ACOPERIT DE STAT IN TEMEIUL HOTARARII IREVOCABILE DATA CU RESPECTAREA PREVEDERILOR ALIN. (6) SAU ÎN TEMEIUL UNEI HOTĂRÂRI A CURȚII EUROPENE A DREPTURILOR OMULUI SAU A ALTEI JURISDICȚII INTERNAȚIONALE OPOZABILE ROMÂNIEI, STATUL SE VA INDREPTA, DE INDATA, CU O ACTIUNE IN DESPAGUBIRI, DAR SI CU O ACTIUNE ADMINISTRATIVA IMPOTRIVA JUDECATORULUI SAU PROCURORULUI CARE, CU REA CREDINTA SAU GRAVA NEGLIJENTA, A SAVARSIT EROAREA JUDICIARA CAUZATOARE DE PREJUDICII
(8) TERMENUL DE PRESCRIPTIE A DREPTULUI LA ACTIUNE IN TOATE CAZURILE PREVAZUTE DE PREZENTUL ARTICOL ESTE DE 10 ANI ȘI CURGE DE LA CEA MAI RECENTĂ DATĂ DINTRE:
a) COMUNICAREA CĂTRE STATUL ROMÂN A HOTĂRÂRII MENȚIONATE LA ALIN (7) AL PREZENTULUI ART.;
b) PLATA DEPĂGUBIRILOR MENȚIONATE LA ALIN (7) AL PREZENTULUI ART.
c) SAU ALTĂ CAUZĂ DE NAȘTERE A DREPTULUI LA ACȚIUNE ÎN REGRES A STATULUI ROMÂN.
JOS DICTATURA CASTEI MAGISTRAȚILOR!!!
| This discussion has been closed. |