Dreptul la concediul de odihnă în învățământul preuniversitar
Cand toata lumea este bucuroasa ca s-au incheiat cursurile scolare , noi, personalul didactic auxiliar ne gandim cu groaza la vara. nu pentru ca nu iubim vara ci pentru ca toata vara pentru noi este un chin. Concediu?.......... Cand reusim sa "furam " o saptamana dar si atunci cu telefoanele de serviciu deschise. Pentru unitatile scolare cu absolventi de gimnaziu, liceu, scoala profesionala cu un singur secretar, fara informatician este cumplit. Mai fericiti sunt bibliotecarii care nu sunt deranjati in vacante dar sunt in "activitate'', administratorii financiari si de patrimoniu care sunt mai putin solcitati in aceasta perioda, nu au situatii de facut, nu au de experimentat aplicatii care functioneaza romaneste.........Da. Va rugam sa va ganditi si la noi ca si noi suntem oameni,,,nu reptile.
sau măcar dacă nu putem să luăm concediul ca zile și bani așa cum este omenește și legal , să avem măcar mulțumirea să ni se dea ca bani, nu avem cum să luăm de pe un an pe altul concediul că mereu e de lucru și nu putem lipsi
Sunt solidara cu colegii mei din compartimentele secretariat, contabilitate si administrativ a caror concedii sunt fractionate si conditionate.
discriminare
pentru ca este adevarat ca unii dintre colegi nu au cum sa-si realizeze concediu; nu pot nici beneficia de recuperari si nici de bonificatie salariala pentru zilele neefectuate. Ca sa-ti poti lua toate zilele de concediu ar trebui ca nimeni sa nu participe la examenele din tota perioada verii; si este discriminatoriu ca elevii de la licee tehnologice sa nu fie in vacanta odata cu colegii lor din celelalte tipuri de scolarizare.
Am semnat petiția pentru că am probleme de sănătate și , implicit , am nevoie de odihnă.
Cred ca am obosit sa ni se puna asemenea explicatii in vedere. Dupa un an scolar soliciant fiecare dintre "sclavii educatiei" merita sa se odihneasca asa cum considera.Cine nu se simte bine in concediu nu are decat sa se puna la dispozitia cui crede. Atat am avut de "zis".
| This discussion has been closed. |