Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49176 Re: Re: JAF LA OLTCHIM CREANTELE SALARIALE OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM!!!!!!!!!

2017-01-15 11:21

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49177 Re: S-a pus si coliva la OLTCHIM

2017-01-15 11:22

Oltchim SA în pericol de a ajunge la fier vechi

#49178 Oltchim SA în pericol de a ajunge la fier vechi

2017-01-15 11:38

Oltchim SA în pericol de a ajunge la fier vechi

Autor: 

Constantin NIŢĂ

Urmăresc cu multă atenţie modul în care evoluează societatea Oltchim SA şi am mai scris despre ce se întâmplă acolo – https://constantinnita.wordpress.com/2016/08/24/s-o-s-oltchim/ Fac acest lucru deoarece m-am implicat foarte mult în eficientizarea acestei companii. Fără decizia mea de a găsi o soluţie pentru punerea în exploatare a secţiei de oxo alcooli probabil că nu mai vorbeam de Oltchim astăzi.

Îmi pare bine să aud că anul 2016 se va încheia cu un profit net de aproximativ 5 milioane de euro. În acelaşi timp, din păcate, se pare că procesul de privatizare va continua pe sistemul împărţirii patrimoniului pe “bucăţi” care vor fi vândute ca atare. Mare greşeală! Sper ca noul guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare pe “bucăţi”.

Această platformă funcţionează ca un întreg şi trebuie să rămână ca atare. Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ. Compania trebuie listată la bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi investite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie. Nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupa de tăierea fierului vechi. De aceea, cea mai potrivită variantă este găsirea unui partener serios, cu experienţă în domeniu, sau listarea pe bursă.

Ministrul Economiei trebuie să se implice foarte serios pentru a încerca salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici.

Voi urmări situaţia companiei şi voi reveni cu noi puncte vedere.


Musafir

#49179 AVERTISMENT: Oltchim SA Râmnicu Vâlcea este în pericol să ajungă la fier vechi!

2017-01-16 10:09

AVERTISMENT: Oltchim SA Râmnicu Vâlcea este în pericol să ajungă la fier vechi!

http://www.stiripesurse.ro/avertisment-oltchim-sa

Autor:
Demisa Miron, colaborator
Publicat: 15/01/2017

Combinatul chimic Oltchim SA Râmnicu Vâlcea este în pericol de a ajunge la fier vechi, susține fostul ministru al Economiei, Constantin Niță, potrivit MEDIAFAX.

„Îmi pare bine să aud că anul 2016 se va încheia cu un profit net de aproximativ 5 milioane de euro (n.r. - pentru Oltchim). În acelaşi timp, din păcate, se pare că procesul de privatizare va continua pe sistemul împărţirii patrimoniului pe bucăţi care vor fi vândute ca atare. Mare greşeală! Sper ca noul Guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare pe bucăţi”, a scris Constantin Niţă, pe blogul său.

Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, avocatul Gheorghe Piperea fiind desemnat ca administrator judiciar al societăţii. Statul deţine, prin Ministerul Economiei, 54,8% din acţiunile companiei.

SUNTEM O TARA DE KAKATII

#49180 Re: AVERTISMENT: Oltchim SA sa mi bag eu poooolicica in mamicutele lor?

2017-01-16 12:37

#49179: - AVERTISMENT: Oltchim SA Râmnicu Vâlcea este în pericol să ajungă la fier vechi! 

 VAD NISTE MIZERII CA ROBERT TURCESCU[UN KAKAT DE TIGAN TUPEIST O MIZERIE MARE NUMITA PIPEREA[GHEORGHE] PAI SA NU MI S UUUUUGA POOOOOOOOOOOOOOOLA MIE FOTA ACESTI TRADATORI ORDINARI IN FRUNTE CU CERNEV T AMBALAGIUL SI VOSGANIAN?........AM  UITAT DE MISOGINUL DE TARICEANU,SA L FOOOOOOOT IN BOT EU PICASSSO


Musafir

#49181 Re: Re: AVERTISMENT: Oltchim SA sa mi bag eu poooolicica in mamicutele lor?

2017-01-16 13:47

#49180: SUNTEM O TARA DE KAKATII - Re: AVERTISMENT: Oltchim SA sa mi bag eu poooolicica in mamicutele lor? 

 Si Ponta moiistul cu tot neamul lui de hoti, Mihai Balan si cu caaaacatul de Avram, Talpasanu, Ciobestii retarzii si lighioanele care mai sunt Mardare, Stanescu si celelalte  suuugace lipitori


Musafir

#49182 Precizări de ULTIMĂ ORĂ privind privatizarea Oltchim.

2017-01-16 13:58

Precizări de ULTIMĂ ORĂ privind privatizarea Oltchim.

Autor: Alexandra Cruceru, redactor
Publicat: 15:17

http://www.stiripesurse.ro/precizari-de-ultima-ora-

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacţiei, dar nici contractele cu clienţii nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligaţie de a prelua actualii angajaţi, arată un document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, şi de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRKL, intrat în posesia News.ro.

Documentul, menit să fie transmis investitorilor interesaţi de preluarea activelor scoase la vânzare, le prezintă acestora condiţiile în care se va realiza tranzacţia.

"Datoriile vânzătorului, inclusiv obligaţiile potenţiale legate de protecţia mediului, rămân în sarcina vânzătorului. Niciun contract existent nu va fi transferat, dar, în cazul în care cumpărătorul consideră că este în interesul său, anumite contracte pot fi încheiate din nou de către cumpărător şi cealaltă parte contractantă. Oltchim îşi exprimă, totuşi, disponibilitatea de a ajuta discuţiile pentru preluarea unor contracte", arată documentul.

Companiile care preiau activele scoase la vânzare ale Oltchim nu au, de asemenea, niciun fel de obligaţii legate de angajaţi.

"Nu există nicio obligaţie contractuală de a prelua angajaţii împreună cu activele", mai arată documentul realizat de consultant şi de administratorul judiciar al Oltchim.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

Un plan de reorganizare a societăţii Oltchim a fost depus la Tribunalul Vâlcea în 5 februarie 2015 şi aprobat de către adunarea creditorilor în data de 9 martie 2015. Planul de reorganizare a fost ulterior confirmat de către judecătorul sindic, în 22 aprilie 2015.

În condiţiile în care Oltchim este în continuare în procedură de insolvenţă, orice amendament la planul de organizare trebuie aprobat de către adunarea creditorilor.

Documentul pregătit pentru potenţialii investitori îi avertizează, de altfel, pe aceştia că "aceptarea tranzacţiilor finale de vânzare a activelor depinde de aprobarea creditorilor şi, mai departe, de legislaţia românească privind insolvenţa".

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

La finalul anului trecut, Oltchim a transmis firmelor interesate de privatizare mai multe detalii, pentru ca acestea să poată formula oferte neangajante.

"Vă rugăm să indicaţi numărul de angajaţi (care lucrează la activele ce sunt scoase la vânzare n.r.) pe care doriţi să îi reangajaţi. Reangajarea salariaţilor nu reprezintă o condiţie a tranzacţiei", se arăta în documentul intrat în posesia News.ro.

Consultantul AT Kearney a precizat potenţialilor cumpărători ai activelor Oltchim că, potrivit contractului colectiv de muncă de la nivelul Oltchim, compania trebuie să achite plăţi compensatorii oricărui angajat disponibilizat.

Conform legislaţiei privind insolvenţa din România, aceste plăţi compensatorii au prioritate asupra oricăror creanţe ale creditorilor privaţi sau publici.

Combinatul are în prezent circa 2.000 de salariaţi. Oltchim este singurul producător din România de clor şi polieter polioli şi exportă 74% din producţie.

Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes. La ultimul termen, din decembrie 2014, niciun investitor nu şi-a exprimat interesul să preia compania.

Cel puţin două companii sunt interesate să preia activele Oltchim: Chimcomplex, societate controlată de omul de afaceri Ştefan Vuza, şi grupul germano-polonez PCC, acţionart minoritar al combinatului.

Potrivit reprezentanţilor companiei, Oltchim a înregistrat în primele nouă luni din 2016 profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderi de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară a anului 2015.

Un raport independent comandat de unul dintre creditori, intrat în posesia News.ro, susţine că societatea ar fi înregistrat, în realitate, pierderi de 38,5 milioane lei  în primele nouă luni din 2016.

Detalii surprinzătoare din contractele de privatizare pregătite pentru Oltchim

#49183 Detalii surprinzătoare din contractele de privatizare pregătite pentru Oltchim

2017-01-16 16:38

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacţiei, dar nici contractele cu clienţii nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligaţie de a prelua actualii angajaţi

Companiile care vor cumpăra activele Oltchim nu preiau datoriile combinatului în cadrul tranzacţiei, dar nici contractele cu clienţii nu sunt transferate către cumpărători, care nu au nicio obligaţie de a prelua actualii angajaţi, arată un document pregătit de consultantul selectat pentru privatizarea Oltchim, AT Kearney Management Consulting SRL, şi de administratorul judiciar BDO Business Restructuring SPRKL.

Documentul, menit să fie transmis investitorilor interesaţi de preluarea activelor scoase la vânzare, le prezintă acestora condiţiile în care se va realiza tranzacţia, potrivit news.ro.

"Datoriile vânzătorului, inclusiv obligaţiile potenţiale legate de protecţia mediului, rămân în sarcina vânzătorului. Niciun contract existent nu va fi transferat, dar, în cazul în care cumpărătorul consideră că este în interesul său, anumite contracte pot fi încheiate din nou de către cumpărător şi cealaltă parte contractantă. Oltchim îşi exprimă, totuşi, disponibilitatea de a ajuta discuţiile pentru preluarea unor contracte", arată documentul.

Companiile care preiau activele scoase la vânzare ale Oltchim nu au, de asemenea, niciun fel de obligaţii legate de angajaţi.

"Nu există nicio obligaţie contractuală de a prelua angajaţii împreună cu activele", mai arată documentul realizat de consultant şi de administratorul judiciar al Oltchim.

Oltchim a intrat în procedură de insolvenţă la 30 ianuarie 2013, iar consorţiul format din Rominsolv SPRL şi BDO Busines Restructuring SPRL a fost numit administrator judiciar.

În 2016, statul român a scos Oltchim la vânzare pe nouă pachete de active. Planul de reorganizare al Oltchim prevede vânzarea combinatului pentru cel puţin 307 milioane euro.

La finalul anului trecut, Oltchim a transmis firmelor interesate de privatizare mai multe detalii, pentru ca acestea să poată formula oferte neangajante.

- See more at: https://www.realitatea.net/privatizarea-oltchim

 


Musafir

#49184 Re: Re: Re: AVERTISMENT: Oltchim SA sa mi bag eu poooolicica in mamicutele lor?

2017-01-16 21:55

#49181: - Re: Re: AVERTISMENT: Oltchim SA sa mi bag eu poooolicica in mamicutele lor? 

 MULTA MOOOUIE DE LA FOTA,TU MAI SUUUUUUUUUUGI POOLA GAOZARE CU TATI TAMBALAGIUL?

Surse: Firme din Kuweit şi Israel, interesate de "Oltchim"

#49185 Surse: Firme din Kuweit şi Israel, interesate de "Oltchim"

2017-01-17 16:05

Surse: Firme din Kuweit şi Israel, interesate de "Oltchim"

BURSA 17.01.2017

*  Constantin Niţă, fost ministru al Energiei: "Vânzarea pe bucăţi a Oltchim este o mare greşeală şi sper ca noul Guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare"
       Companii din Kuweit, Israel, dar şi din România au depus, deja, oferte serioase pentru "Oltchim", ne-au declarat surse apropiate situaţiei.
     Investitorii interesaţi de vânzarea "Oltchim" pe bucăţi trebuie să depună ofertele neangajante, până pe 23 ianuarie, iar cei calificaţi pentru etapa următoare vor primi acces la "camera de date", adică o serie de informaţii confidenţiale despre com-panie.
     Cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxo-alcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de anhidridă ftalică. Investitorii trebuie să depună oferte separate pentru pachetele de care sunt interesaţi.
     Unele voci susţin că sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări.
     În august, compania a anunţat că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, înlocuind astfel metoda anterioară de privatizare, printr-un vehicul special SPV.
     De noul proces de vânzare se ocupă consultanţii AT Kearney şi White Case, pentru 1,3 milioane de euro, conform unor surse apropiate situaţiei, citate de ziarul BURSA, în august.
     "Oltchim" a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după privatizarea eşuată cu Dan Diaconescu din 2012. Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea "Oltchim", dar fără succes.
     Constantin Niţă, fost ministru al Energiei, actualmente deputat în Parlamentul României, a scris că vânzarea pe bucăţi a "Oltchim"este o mare greşeală şi speră ca noul Guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare. Domnul Niţă spune: "Această platformă funcţionează ca un întreg şi trebuie să rămână ca atare. Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ. Compania trebuie listată la bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi inves-tite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie. Nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupa de tăierea fierului vechi. De aceea, cea mai potrivită variantă este găsirea unui partener serios, cu experienţă în domeniu, sau listarea pe bursă".
     Fostul ministru este de părere că actualul minis-trul Economiei trebuie să se implice foarte serios pentru a încerca salvarea "Oltchim" şi pentru păstrarea locurilor de muncă. 
 

Acest articol a fost șters de către autor (Arata detaliile)

2017-01-17 17:39


JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49187 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-01-17 20:22

  REALIZAREA LOR, REUSITA LOR, CELOR CARE AU DISTRUS SI DEVALIZAT PRIN CAPUSARE:

Un calau neindemanatic: Victor Ponta

VA PREZENTAM CALAII,

PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!! PROTOCOALE !!!!!!  PROTOCOALE !!!!!!...

Informatii financiare  www.oltchim.ro/index.php

SARLATANIE PRIN SPOLIERE SI NEMERNICIE MARCA PIPEREA LA OLTCHIM.

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink 

TOATE SINDICATELE SUNT IN CULPA DIN OLTCHIM.

1.SINDICATUL LIBER OLTCHIM, presedinte Mihai Diculoiu

2.SINDICATUL VICTORIA OLTCHIM, condus de Corneliu Cernev

3.SINDICATUL UNIREA OLTCHIM. condus de Marian Dumitru 

4.SINDICATUL SOLIDARITATEA OLTCHIM, condus de Dumitru Bica  

5.SINDICATUL RAFINORU, condus de Popescu Ionel

 ....SI TOATE STRUCTURILE SINDICALE.  

A FOST O COMPLICITATE SINDICATE (TOATE INCLUS SI  IONEL VINCEA DE LA CARTEL ALFA SI FOST MENTCHIM FALIMENT) SI STATUL ROMAN  SUNT IN CULPA.  

- Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica
- Mihail Tălpăşanu – director Direcţia Producţie,
- Marius Pîrvu – fost director general,
- Spiru Ciobescu Laurentiu Armand – director Direcţia Comercială,
- Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu,
- Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice-Produse Oxo,
- Mihai Pavel Dumitru – şef Divizia Materiale pentru Construcţii,
- Marian Tapu – şef Sector Marketing DMC,
- Victor Avram – director general adjunct-
- Spiru Ciobescu Elena Felicia – şef Divizia Financiară,    etc.

Management:
Mihai Bălan - Director General
Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar
Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - Director Marketing
Ion Coclet - Director Resurse Umane

Management:

Mihai Bălan - Director General prin subordonare directa,    Livia - Mihaela Coclet - Sef Divizie Achizitii, sotia lui Ion Coclet departament special cu sase birouri, tot  speciale

Elena Felicia Spiru-Ciobescu - Director Financiar, sotia, sotului Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu prin secretariat subordonat  Daniel Ilinca- Directia ecnomica

Mihail Dumitru Tălpăşanu - Director Operaţional

Laurenţiu Armand Spiru-Ciobescu - director Direcţia Comercială

Ion Coclet - Director Resurse Umane

Popescu Valentin - director Directie Energetica - Mecanica si  cel care a dus la FALIMENT SC. MENCHIM SA. FINALIZAT CU SUCCES SUB STRICTA OBSERVATIE A LUI PIPEREA & CO, REPRIMINDU-L CU BRATELE DESCHISE PE POPESCU DIN NOU IN OLTCHIM SI CU RE: RE: RECHEMARI PE ACEST PENSIONAR ANGAJAT SALARIAT..., CA DE FAPT SI MULTE ALTE OBIECTIVE STRATEGICE PENTRU EI SI LUMEA LOR DE STRATEGI PE DEMOLARE.

Ion Hancu Dumitru – şef Divizia Clorosodice -Produse Oxo,

Marius Pîrvu – director Directie  Petrochimica Bradu - Pitesti

Marinescu Norocel Lucian – director Direcţia Tehnică Calitate-Mediu

Andrei Nicu - Laurentiu - Sef Divizia Propenoxid, Polioli, Monomer, PVC

La toţi aceştia un „sincer”: huuuooooo!  

 Conducerea societatii

Consortiul alcatuit din
  • ROMINSOLV S.P.R.L., reprezentată prin Partener Coordonator Gheorghe Piperea si
  • BDO BUSINESS RESTRUCTURING S.P.R.L., reprezentata prin Partener Coordonator Niculae Balan
Administrator Judiciar
Stanescu Nicolae Bogdan Codrut
Administrator Special
Avram Danut-Victor
Director General Adjunct
Talpasanu Mihail
Director Directia Productie
Spiru-Ciobescu Laurentiu-Armand
Director Directia Comerciala
Smeu Alin-Ion
Director Directia Economica
Munteanu Dana Maria
Director Directia Resurse Umane
Pirvu Marius
Director Directia Petrochimica Bradu
JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49188 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-01-17 20:25

"Voi lupta pana la ultima mea picatura de sange, ca sa ai dreptul, sa nu fi de acord cu mine "

 RESTITUIE IN INTEGRUM ( RESTITUTIO IN INTEGRUM ) CU PENALIZARILE SI DAUNE-INTERESE TOT

UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!!

JOS CENZURA OLTCHIM!!!  JOS CENZURA ROMANIA!!! 

JOS CENZURA !!! Noi avem  regulile lor U.E. , ONU , Romania, U.S.A. & NATO,

Convenţia europeană a drepturilor omului 

SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA. 

Creantele salarii in cazul insolventei angajatorului

Principala modificare adusa textelor legale, cu un impact deosebit, consta in trecereacreantelor ,,salariale" intr-un rang de prioritate superior. LEGEA 85/2006

Legea 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea si sanctionarea faptelor de coruptie:

Art. 13
Fapta persoanei care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, intr-un sindicat sau patronat ori in cadrul unei persoane juridice fara scop patrimonial, de a folosi influenta ori autoritatea sa in scopul obtinerii pentru sine ori pentru altul de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, se pedepseste cu inchisoare de la unu la 5 ani. 

LEGEA 656/2002 REPUBLICATA 2012 PENTRU PREVENIREA SI SANCTIONAREA SPALARII BANILIOR, PRECUM SI PENTRU INSTITUIREA UNOR MASURI DE PREVENIRE SI COMBATERE A FINANTARII ACTELOR DE TERORISM

LEGE Nr. 31 din 16 noiembrie 1990 *** Republicată privind societăţile comerciale

CODUL PENAL

#38297 Re: Re: Codul Penal actualizat 2015

#37295 CODUL CIVIL (Legea nr. 287/2009) - Republicat si Actalizat 2015

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA OLTCHIM!

Art. 149:
Partile contractante vor chema in fata instantei judecatoresti partea care se face vinovata de activitatea impotriva intereselor sa_lariatilor si ale societatii prezente in prezentul Contract Colectiv de Munca

Art. 158

Al3. Conflictele ce au ca obiect exercitarea unor drepturi sau indeplinirea unor obligatii decu_rgand din legi sau alte acte normative, precum si din Contractul Colectiv de Munca sau Contractul Individual de Munca sunt conflicte de drepturi.

LEGEA CONTRACTUL COLECTIV DE MUNCA ( CCM )SC OLTCHIM SA RM VALCEA 2011-2014

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidata ABROGATA

#28417 Legea nr. 53 din 2003 - Codul Muncii (republicat si actualizat 2013)

 #28418 OUG nr. 36/2013 - aplicarea in perioada 2013-2018

#28419 Re: Re: H.G. 241/08.05.2013

#28421 Re: Re: Legea 571/2003 coroborată cu HG 44/2004 privind Codul fiscal cu normele metodologice de aplicare

Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013


CREANTELE SALARII OLTCHIM 30.01.2013: DNA S.O.S. OLTCHIM=UNDE SUNT BANII????

 

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49189 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-01-17 20:27

http://www.realitatea.net/50-000-de-euro

 

50.000 de euro pe lună plus bonusuri şi comisioane - acesta este onorariul firmelor care se ocupă cu administrarea specială a Oltchim. Realitatea TV a intrat în posesia actului ce prevede onorariile pentru gestionarea insolvenţei. În perioada ianuarie-aprilie, sute de muncitori de la Oltchim au protestat pentru recuperarea restanţelor salariale.

În hârtia semnată de reprezentanţii consorţiului ce se ocupă de gestionarea procedurii de insolvenţă se menţionează: "Un onorariu fix de 50.000 de Euro pe lună, datorat începând cu data deschiderii procedurii şi până la finalizarea acesteia. Plata onorariului va fi efectuată începând cu luna septembrie 2013". Adică odată cu depunerea şi acceptarea planului de reorganizare şi restructurare.

Din actul obţinut de Realitatea TV reiese că administratorul judiciar poate obţine avantaje duble din modul în care au fost stabilite comisioanele: "Un onorariu procentual de 5%, aplicat sumelor distribuite creditorilor în situaţia confirmării unui plan de reorganizare, precum şi sumelor obţinute din valorificarea bunurilor debitoarei. Un onorariu procentual de 10%, aplicat sumelor obţinute din recuperări creanţe".

Acest lucru înseamnă că administratorul poate aplica un comision la recuperarea creanţelor şi apoi, încă unul, odată cu transferul sumelor către creditori.

Salariaţii de la Oltchim Râmnicu Vâlcea au cerut in timpul ultimelor proteste achitarea restanţelor salariale, dar şi elaborarea unei strategii de repunere în funcţiune a combinatului vâlcean la o capacitate de peste 65%.
Guvernul a aprobat, în 23 ianuarie 2013, Memorandumul cu privire la intrarea in insolventa a SC Oltchim SA. Administratorul judiciar provizoriu nominalizat pentru Oltchim este consorţiul format din Rominsolv SPRL si BDO Business Restructuring RPRL.
 
 
JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49190 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-01-17 20:29

 Sentinta nr. 617 din 30.01.2013 pronuntata de Tribunalul Valcea in dosarul 887/90/2013

Legea 85/2006 privind procedura insolventei, consolidataABROGATA

link Plan Reorganizare Oltchim, directional se incarca si descarca in pagina =>Plan_Reorganizare_Oltchim.pdf (11 MB)

BULETINUL PROCEDURILOR DE INSOLVENŢĂ Nr. 230/07.01. 2015 link buletinul de insolventa tabel creante masa credala pana-n ultima zi din an 2012 si toti din combinatul chimic trecuti  media.rtv.net care se regaseste si in planul de reorganizare depus la tribunalul Ramnicu Valcea.

 LEGE CCM (Contractului Colectiv de Munca) la nivel de S.C. OLTCHIM S.A

http://portal.just.ro/

DNA HAI LA VALCEA IN OLTCHIM!!!!!!!!!!!!!!DNA să se mute la Râmnicu Vâlcea!!!!!!!!!  UPDATE:NU SCAPA NIMENI OLTCHIM!!!!! 
Portal  > Tribunalul VÂLCEA  > Informaţii dosar

Informaţii generale

Nr. unic (nr. format vechi) : 887/90/2013
Data inregistrarii 25.01.2013
Data ultimei modificari: 08.06.2015
Sectie: a II a CIVILA
Materie: Faliment
Obiect: cererea debitorului - L85/2006 art.27 alin.5
Stadiu procesual: Fond

 Părţi

Nume Calitate parte
SC OLTCHIM SA RM VALCEA Debitor
CONSORTIUL ROMINSOLV SPRL - RFO 0122/2006 Lichidator
BDO BUSINESS RESTRUCTURING SPRL - RFO 0239/2006 Lichidator
JUDECĂTORIA RÂMNICU VÂLCEA Reprezentant legal
OFICIUL REGISTRULUI COMERŢULUI DE PE LÂNGĂ TRIBUNALUL VÂLCEA Reprezentant legal
D.G.F.P VÂLCEA Reprezentant legal
COMISIA NAŢIONALĂ A VALORILOR MOBILIARE Reprezentant legal

 si TOTI CREDITORII CU CREANTE....

 

Şedinţe

15.03.2017
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie:
Solutia pe scurt:
Document:    

23.11.2016
Ora estimata: 08:00
Complet: S3-Faliment
Tip solutie: Amână cauza
Solutia pe scurt: În temeiul disp. art.101 alin.5) raportat la art.95 alin.4 din Legea nr.85/2006: Confirmă prelungirea duratei executării Planului de reorhanizare judiciară a debitoarei OLTCHIM SA cu o perioadă de încă 1 an, prelungire aprobată în cadrul Adunării Generale a Creditorilor din data de 22.08.2016. Cu drept de recurs în termen de 7 zile de la comunicare. Incheiere În temeiul art.333 raportat la art.133 alin.1 Cod procedură civilă 1864: Anulează cererile de resituire taxă judiciară de timbru. Cu drept de recurs în 15 zile de la comunicare.
Document: Încheiere de şedinţă    23.11.2016

JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

#49191 JAF LA OLT. !!! SINDICATELE (TOATE ) SI STATUL ROMAN SUNT IN CULPA.: OLTCHIM CAND RUPE TACEREA ?

2017-01-17 20:33

Oltchim se extinde în cultivarea de plante

4 sep 2014

Oltchim Râmnicu Vâlcea (simbol bursier OLT), aflată în insolvenţă de anul trecut,  îşi va extinde businessul în mai multe domenii noi, inclusiv cultivarea plantelor şi fabricarea ambalajelor din lemn, în condiţiile în care fabricaţia produselor chimice se desfăşoară la mai puţin de un sfert din capacitatea combinatului chimic.
 
Administratorii judiciari ai companiei vâlcene au convocat o adunare extraordinară a acţionarilor pentru a aproba completarea obiectului de activitate cu mai multe activităţi, printre care fabricarea de instrumente medicale şi stomatologice, şi lucrări de demolare a construcţiilor.
 
Noile domenii vor spori diversitatea activităţilor Oltchim, care, pe lângă petrochimie, mai numără şi comerţul cu ridicata al florilor, activităţi de servire a băuturilor - Bursei de Valori.
 

UNDE SUNT BANII????

PARTIEEEEEEEEEEEEEE.........CONCEDII PLACUTE, aveti bani de bilete de avion, aveti bani de plinul la autorurisme, va ajung si de cadouri la amante sau familie...etc.

 SARLATAN GHEORGHE PIPEREA CU ASOCIATII & CO.:  oltchim.ro

SPOLIÉRE s.f. Acțiunea de a spolia și rezultatul ei; jefuire, prădare; înșelare; spoliație. [Pron. -li-e-. / < spolia].
Sursa: DN (1986) | Adăugată de LauraGellner | Semnalează o greșeală | Permalink

„Nu este posibil ca la privatizarea Oltchim să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vec

#49192 „Nu este posibil ca la privatizarea Oltchim să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vec

2017-01-18 07:46

„Nu este posibil ca la privatizarea Oltchim să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vechi”

Fostul ministru al economiei, Constantin Niță, este de părere că Oltchim Râmnicu Vâlcea se află în pericol de a ajunge la fier vechi, potrivit Mediafax.

Agenţia Mediafax citează o postare de pe blogul fostului ministru, care consideră o „mare greşeală” sistemul împărţirii patrimoniului pe bucăţi. „Îmi pare bine să aud că anul 2016 se va încheia cu un profit net de aproximativ 5 milioane de euro (n.r. – pentru Oltchim). În acelaşi timp, din păcate, se pare că procesul de privatizare va continua pe sistemul împărţirii patrimoniului pe bucăţi care vor fi vândute ca atare. Mare greşeală! Sper ca noul guvern să nu aprobe o asemenea procedură de vânzare pe bucăţi”, a opinat Constantin Niţă. Fostul ministru crede că nu este posibil ca, la procesul de privatizare, să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vechi. „Nu ne obligă nimeni să o privatizăm cu orice preţ. Compania trebuie listată la Bursă prin majorare de capital, iar sumele obţinute pot fi investite în retehnologizarea unor secţii/sectoare de producţie. Nu este posibil ca la procesul de privatizare să participe firme care se ocupă de tăierea fierului vechi”.
Sursa citată mai consemnează că, în opinia lui Niţă, noul ministrul al economiei trebuie să se implice foarte serios pentru a încerca salvarea Oltchim şi păstrarea locurilor de muncă de aici.
Intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, Combinatul Oltchim Râmnicu Vâlcea parcurge cea mai lungă astfel de perioadă din istoria unei companii cu capital majoritar de stat. Compania este deţinută de Ministerul Economiei cu 54,8% din acţiuni, PCC SE cu 18,3182%, Polyolt Holding Limited – 14,0251%, alţi acţionari persoane juridice – 1,4832% şi acţionari persoane fizice – 11,3673%.

Breaking News Gutău vrea să construiască LOCUINŢE SOCIALE pe terenurile Oltchim. Decizia, în mâna co

#49193 Breaking News Gutău vrea să construiască LOCUINŢE SOCIALE pe terenurile Oltchim. Decizia, în mâna co

2017-01-18 07:53

Breaking News

Gutău vrea să construiască LOCUINŢE SOCIALE pe terenurile Oltchim. Decizia, în mâna consilierilor locali

Consilierii locali râmniceni decid în şedinţa extraordinară din 18 ianuarie 2017, oportunitatea demarării procedurilor de dobândire a dreptului de proprietate publică asupra unor imobile-terenuri aparţinând societăţii Oltchim S.A. Proiectul de hotărâre propune dezbaterii aleşilor exprimarea acordului privind dobândirea dreptului de proprietate publică prin darea în plată de către Oltchim SA către Municipiul Râmnicu Vâlcea, în calitate de creditor bugetar, a terenului aferent Canalului de Gardă din zona Căzăneşti-Copăcelu, în suprafaţă de 76.089,33 mp, la preţul de 6,15 lei/mp inclusiv TVA şi a terenurilor din Colonia Nuci a căror suprafaţă exactă va fi stabilită prin documentaţia tehnică de dezmembrare, la preţul de 12,78 lei inclusiv TVA. Preţurile sunt stabilite prin Raportul de evaluare a activelor societăţii OLTCHIM întocmit de Winterhill în luna ianuarie 2013. De asemenea, proiectul de hotărâre prevede diminuarea creanţei curente de 8.424.908 lei pe care Municipiul Râmnicu Vâlcea o deţine împotriva Oltchim cu contravaloarea terenurilor respective; suportarea din bugetul local a cheltuielilor ocazionate de întocmirea actelor de dobândire a dreptului de proprietate publică asupra imobilelor – terenuri şi împuternicirea Primarului Municipiului Râmnicu Vâlcea, ca personal sau prin persoane desemnate, să semneze actele autentice de dobândire a dreptului de proprietate publică asupra imobilelor – terenuri menţionate.

 

Terenurile Oltchim, în contul creanţei de 10.091.467.0 lei datorată bugetului local

 

Prin Contractul de vânzare cumpărare nr.250/02.03.2006, Municipiul Râmnicu Vâlcea a devenit proprietarul a 4 (patru) imobile-construcţii (barăci), situate în Râmnicu Vâlcea, str. Caporal Hanciu, amplasate pe un teren în suprafaţă de aproximativ 9.000 mp împrejmuit, proprietatea societăţii Oltchim S.A. De asemenea, limitrof acestei suprafeţe de 9000 mp, SC Oltchim SA mai deţine în proprietate o suprafaţă de teren de aprox. 18.000 mp, liberă de construcţii, care poate fi utilizată de către municipiu pentru construirea unor locuinţe sociale necesare pentru soluţionarea solicitărilor locuitorilor din Colonia Nuci, cât şi pentru amplasarea unor obiective de utilitate publică. Prin adresa nr.29429/02.08.2016, s-a solicitat conducerii Oltchim darea în plată a bunurilor imobile menţionate mai sus, precum şi a Canalului de gardă din zona Căzăneşti Copăcelu, către Municipiul Râmnicu Vâlcea, în calitate de creditor bugetar, în contul creanţei de 10.091.467.0 lei datorată bugetului local şi care reprezintă contravaloarea impozitelor şi taxelor locale neachitate până la data de 30 iunie 2016. În şedinţa Adunării Creditorilor S.C. Oltchim S.A. nr. 12965/19.12.2016 s-a aprobat cu o pondere de 98,42 % din totalul voturilor, preluarea de către Primăria municipiului a primelor patru loturi din imobilul denumit “Şanţ de Gardă” în contul taxelor şi impozitelor restante înregistrate de Oltchim S.A după data deschiderii procedurii de insolvenţă. Consilierii locali râmniceni îşi vor exprima acordul privind dobândirea dreptului de proprietate publică prin darea în plată de către Oltchim S.A, către Municipiul Râmnicu Vâlcea, în calitate de creditor bugetar, a terenului aferent Canalului de Gardă din zona Căzăneşti -Copăcelu, în suprafaţă de 76.089,33 mp, la preţul de 6,15 lei/mp inclusiv TVA, şi a terenurilor din Colonia Nuci a căror suprafaţă exactă va fi stabilită prin documentaţia tehnică de dezmembrare, la preţul de 12,78 lei inclusiv TVA. Preţurile terenurilor au fost stabilite prin Raportul de evaluare a activelor societăţii Oltchim, întocmit de Winterhill în luna ianuarie 2013. Astfel, creanţa curentă de 8.424.908 lei, pe care Municipiul Râmnicu Vâlcea o deţine împotriva Oltchim, va fi diminuată cu contravaloarea terenurilor menţionate. 

Legea grațierii SCOATE lumea în stradă: Au fost anunțate proteste de AMPLOARE în toată țara

#49194 Legea grațierii SCOATE lumea în stradă: Au fost anunțate proteste de AMPLOARE în toată țara

2017-01-18 12:30

Legea grațierii SCOATE lumea în stradă: Au fost anunțate proteste de AMPLOARE în toată țara

 

Legea gratierii a creat valva mare printre romani! Astfel, mai multe proteste, in mai multe orase din tara, impotriva tentativelor de amnistie si gratiere sunt anuntate pe Facebook. Comunitatea "Coruptia Ucide" a lansat proteste in Bucuresti, Cluj-Napoca si Craiova, iar "Uniti Salvam" a publicat un mesaj anti-gratiere si anti-amnistie.

"Acesta este un event facut in urma semnalelor privind posibila gratiere a unor fapte grave de coruptie. Va fi anulat daca Guvernul respecta principiile si valorile democratiei. Data este relativa si va fi schimbata pentru prima zi in care Guvernul ar pune in aplicare intentiile respective", scrie comunitatea "Coruptia Ucide" in descrierea eventului pentru Bucuresti.

 

Protestul, pus pentru intreaga perioada 18 ianuarie - 1 februarie, are deja peste 2.000 de oameni care anunta ca participa.

Similar, comunitatea a publicat si proteste la Cluj-Napoca si Craiova, conform Hotnews.ro.

Comunitatea "Unitati Salvam", una dintre cele mai active pagini din timpul protestelor ultimilor ani, a publicat un mesaj impotriva oricaror masuri de gratiere si amnistie.

"Doamnelor si domnilor guvernanti, parlamentari, ne dam seama ca doriti sa va scoateti tovarasii infractori din puscarii si sa va stergeti propriile dosare penale ca si cand nici nu s-ar fi intamplat. Simpatic, dar n-o sa va iasa.

Nu va pacaliti pe voi insiva, suntem atenti la fiecare miscare pe care o faceti, mai ales la inginerii juridice frauduloase si la combinatii penale. N-are rost sa va credeti intangibili - sunteti doar niste servitori ai poporului. "Public servants", cum zice englezul.

Caderea din posturile inalte pe care le-ati primit temporar e mult mai dureroasa. Societatea civila nu a uitat nici de #colectiv, nici de #rosiamontana, nici de #domnialegii. Sa nu indrazniti!", a fost mesajul postat pe Facebook.


Musafir

#49195 Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi.

2017-01-20 08:05



CONSILIUL CONCURENŢEI ANUNŢĂ VÂNZAREA COMBINATULUI, LA ÎNCEPUTUL ACESTUI AN

Ştefan Vuza: "Depunem ofertă pentru 80% din Oltchim"




 
    *  Wojciech Zaremba, PCC: "Vom prezenta oferta finală pentru Oltchim, pe 23 ianuarie"

     *  O firmă chineză, printre investitorii interesaţi de combinatul chimic
 
       Omul de afaceri Ştefan Vuza, care controlează "Chimcomplex", şi Wojciech Zaremba, reprezentantul PCC în România (acţionar minoritar semnificativ al "Oltchim"), au confirmat, pentru ziarul "BURSA", că vor depune oferte pentru cumpărarea activelor combinatului chimic Oltchim, în timp ce alte surse susţin că printre investitorii interesaţi s-ar regăsi şi companii din China, Kuweit şi Israel.

     În august, compania a anunţat că va lansa un proces competitiv de vânzare a activelor, grupate în nouă pachete, înlocuind astfel metoda anterioară de privatizare, printr-un vehicul special SPV. Ofertele neangajante sunt aşteptate până pe 23 ianuarie.

     "Intenţionăm să depunem ofertă pentru activele funcţionale ale «Oltchim», adică 80% din combinat", ne-a declarat Ştefan Vuza, care controlează compania "Chimcomplex" Borzeşti, ce a anunţat, în mai multe rânduri, că doreşte constituirea Companiei Române de Chimie.

     Wojciech Zaremba ne-a spus că oferta PCC este în pregătire şi că varianta finală va fi prezentată pe 23 ianuarie.

     Cei doi nu au oferit mai multe detalii despre activele pe care le vizează.

     Bogdan Chiriţoiu, preşedintele Consiliului Concurenţei, a afirmat, ieri, că, la începutul acestui an, vânzarea activelor combinatului Oltchim ar putea fi finalizată, însă tranzacţiile finale vor trebui aprobate de Comisia Europeană. Potrivit acestuia, "Oltchim-ul vechi moare".

     Preşedintele Consiliului Concurenţei a declarat: "Suntem destul de aproape de o soluţie la Oltchim".

     Potrivit domniei sale, există companii interesate de combinatul chimic Oltchim, însă ofertele depuse sunt neangajante.

     Bogdan Chiriţoiu este de părere că aceeaşi soluţie poate fi aplicată şi la Complexul Energetic Hunedoara.

     Schimbarea metodei de vânzare a Oltchim a venit în contextul în care Comisia Europeană a lansat, în aprilie 2016, o investigaţie privind un posibil ajutor de stat pentru combinat şi a transmis că opinează că procesul de vânzare, aşa cum figurează în planul de reorganizare aprobat, va conduce la o continuitate economică între Oltchim SA şi un posibil cumpărător al Oltchim SPV (o societate fără datorii, 100% deţinută de Oltchim SA şi destinată a fi vândută unui investitor).

     Conform surselor noastre, cele nouă pachete de active sunt: fabrica de sodă, fabrica de oxo-alcooli, fabrica de polioli, serviciile din perimetru, 1000 de vagoane, procesarea PVC, petrochimia/PVC, rafinăria Bradu şi fabrica de anhidridă ftalică. Investitorii trebuie să depună oferte separate pentru pachetele de care sunt interesaţi.

     Conform procedurii de vânzare primită de investitori, după etapa depunerii ofertelor neangajante, cei care se vor califica vor trebui să fie pregătiţi să depună ofertele angajante, în ianuarie-februarie 2017. Conform scrisorii transmise de consultanţi investiorilor, vor fi avantajaţi aceia care sunt dispuşi să reangajeze lucrătorii concediaţi. Surse din piaţă spun că investitorii trebuie să declare câţi lucrători vor să reangajeze, iar ofertele lor vor fi considerate mai mari cu aproximativ 5.000 de euro/angajat.

     Unele voci susţin că sunt viabile numai secţiile sodă caustică, oxo-alcooli şi polioli. De altfel, aceste trei active reprezintă 94% din vânzări.

     Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) a înregistrat, în primele nouă luni ale acestui an un profit net de 16,1 milioane lei (3,6 milioane euro), comparativ cu pierderile de 15,7 milioane lei (3,5 milioane euro) raportate în perioada similară a anului trecut.

     "Oltchim" a intrat în insolvenţă în ianuarie 2013, după privatizarea eşuată cu Dan Diaconescu din 2012.

     Statul, care deţine 54,8% din acţiunile companiei, a mai încercat privatizarea Oltchim, dar fără succes. 

ADINA ARDELEANU

 
opinia cititorului BURSA

#49196 Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi.

2017-01-20 08:11

#49195: - Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi. 

 

Forumul BURSA.

1.  fără titlu
    (mesaj trimis de Dan în data de 20.01.2017, ora 08:12)  
 Daca Vuza Stefan ia Oltchim sau parti din ele, nu va fi de bine.
 A se vedea soarta combinatului Somes Dej, care a fost luat de Vuza, bagat in faliment, oamenii dati afara. Iar Vuza pozeaza in "salvatorul" Somes Dej dupa ce tot el era proprietarul.
 La Chimcomplex, Vuza nu da dividende dar el isi scoate banii din societate prin contracte de consultanta juridica sau prin tranzactii cu societatile afiliate din Grupul SCR - care este tot al lui.
 Trebuia sa deruleze o oferta de rascumparare actiuni la Chimcomplex de jumatate de an dar nu a facut nimic - ASF-ul, autoritatea cu rol de supraveghere a pietei de capital, nu ia masuri, doarme in papuci. Ne mai si miram de ce se intampla la Romcab.
 De cand e Vuza la Chimcomplex, nu exista transparenta la aceasta societate, nu se publica situatiii financiare decat din an in paste, cum e legea pe acest segment al bursei. Dar el manipuleaza opinia publica si investitorii prin comunicatele pe care le da in presa.
 SIF Moldova, actionar minoritar in Chimcomplex, l-a dat deja in judecata.
 Vuza a avut si are procese in instanta deschise de fostii sau actualii actionari din societatile lui - dovada de caracterul si politica acestui om.
 El se imbogateste pe zi ce trece iar restul actionarilor minoritari, saracesc. Halal parteneriat sau idee de a investi pe bursa!
 Fostul AVAS nu isi ia in considerare rolul de actionar, sa isi apere averea. Este doar o simpla marioneta din care Vuza Stefan face ce vrea.
opinia cititorului BURSA

#49197 Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi.

2017-01-20 08:13

opinia cititorului BURSA

#49198 Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi.

2017-01-20 08:14

#49198: opinia cititorului BURSA - Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi. 

 2.  Deja vu

    (mesaj trimis de MA în data de 20.01.2017, ora 09:04)  
 Ei, ma simt mai tinar, cu cinci ani, ceea ce, la virsta mea, conteaza. Oltchim, in opinia mea un activ toxic prin excelenta, de la infiintare, si-a gasit vocatia de mamzela salvabila pururi si ii sade bine. In 2012, tot Vuza si Zaremba erau salvatorii, noroc cu sindicatul reactionar, cu cel revolutionar, cu directorul legendar si cu proletariatul local, altfel combinatul era salvat de pe-atunci si nu mai raminea nimic de salvat, ceea ce ar fi creat un vid de subiecte de conversatie... In 2017, Dan Diaconescu va redeveni cumva liber... Partid nu mai are, televiziune nici atit, trebuie si el sa-si faca un rost in viata... Cred ca deja, la vorbitor, se leaga noi strategii investitionale stralucite... Sper ca si domnul Vulpescu e disponibil pentru turnarea noii serii a comediei si ca se vor gasi bani pentru viitoarea reorganizare! Cred ca, daca sapi bine prin batatura perlei petrochimiei vilcene, apare si Elodia, ramine numai sa se stabileasca daca va fi deshumata de Borza sau de Piperea...
opinia cititorului BURSA

#49199 Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi.

2017-01-20 08:15

#49199: opinia cititorului BURSA - Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi. 

 

2.1.   Eu sint fan Zaremba!  (răspuns la opinia nr. 2 )
    (mesaj trimis de MA , in data de 20.01.2017, ora 09:25)
 
 Pe linga numele sonor, care se preteaza mai bine la suspansul televizat - Cistigatorul este... pam-pam... Zaaaaaa - remba! (Suna si precum Caramba!), mai provine si din aria noastra predilecta de scouting managerial... Traditia recenta ne arata ca tot ce avem, toate minunile economice contemporane, n-ar fi fost posibile fara un Sobolewski, fara un Greg Konjek-filma, fara sloganul "Ia la neica fo doi zloti!" s.a.m.d....
COM COM?

#49200 Re: Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi.

2017-01-20 12:54

#49199: opinia cititorului BURSA - Oltchim ... se mai vinde o dată! Vuza, Zaremba, chinezii ... piper(ea), gogosi. 

 mai bine zis ia gaoaza vreo 2 zloti cu tati tambalagiul si nu o soooge ti la totiii.