Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Salvati OLTCHIM si ARPECHIM!

50 de ani de existenţă a combinatului Oltchim, sărbătoriţi cu acuzaţii grave

#48551 50 de ani de existenţă a combinatului Oltchim, sărbătoriţi cu acuzaţii grave

2016-09-14 08:33

50 de ani de existenţă a combinatului Oltchim, sărbătoriţi cu acuzaţii grave

Fostul lider de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, lansează acuzaţii grave la adresa administratorului judiciar Gheorghe Piperea şi a administratorului special Bogdan Stănescu, acuzându-i că fac „jaf” în combinatul de la Râmnicu Vâlcea. Mihai Diculoiu spune că aniversarea de 50 de ani a societăţii Oltchim Râmnicu Vâlcea a fost ignorată complet, doar persoanele alese pe sprânceană au fost chemate sâmbătă, 17 septembrie 2016, să sărbătorească „Ziua Chimistului” la Ştrandul Ostroveni.

Iată ce spune Mihai Diculoiu:

„Administratorul judiciar Gheorghe Piperea şi administratorul special Bogdan Stanescu de la SC Oltchim SA Rm. Valcea au ignorat in mod voit aniversarea a 50 ani de existenta Oltchim.

În 26.05.2016 s-au împlinit 50 ani de existenta Oltchim, merit datorat celor care au fost si sunt salariati Oltchim, care prin contribuţia lor, Oltchim a ajuns in 2008 sa realizeze o cifra de afaceri de 600 milioane euro fata de 92 milioane dolari in 1990.

Pe Piperea si Stanescu nu i-a interesat sa omagieze acest eveniment si au dat dovada de lipsa de respect fata de actulii salariati si fata de fostii salariati, dar au decis sa sarbatoreasca in 17 septembrie 2016 realizarile benefice lor in cei peste 3 ani si 7 luni de insolventa Oltchim:

– ad .judiciar Piperea a incasat 2 150 000 euro si mai are de incasat suma de 1 400 000 euro plus alte bonusuri de milioane de euro

– prelungirea in 26.08.2016 cu inca 1(un) an Planul de reorganizare (de la 3 ani la 4 ani pana in 22.04.2019),incalcand art. 95 al. 4 din legea 85/2006

– Bogdan Stanescu dezinformeaza actoinarul majoritar Min. Economiei si nu elaboreaza plan de reorganizare din partea debitorului Oltchim

– nu au acordat platile compensatorii personalului disponibilizat

– salariile restante le acorda ca prime personalului angajat

– activul Ramplast l-a inchiriat ,deoarece nu au capacitatea sa managerieze aceasta afacere profitabila

– au facut jaf prin cresterea exagerata a salariilor directorilor (cate 12 000 lei net/luna) si distrugerea parcului de autoturisme prin distribuirea de la director la sef sectie (vezi marele Sofianu)

– au distrus Sindicatul Liber Oltchim, sindicat semnatar al actualului CCM Oltchim si au infintat Sindicatul Chimistul aservit administrator judiciar si administrator special

– s-a confirmat in 22.04.2015 un Plan de reorganizare Oltchim elaborat numai de administratorul judiciar, care nu contine programul de plati al creantelor, dar prevede vanzare Oltchim SPV (astazi doresc altceva in sensul sa vanda pachete de active). Prin acest plan de reorganizare s-au sters 500 000 000 euro si CE investigheaza acest abuz, dar administratorul judiciar si administratorul special raporteaza in 2015 un profit de 500 000 000 euro prin aceasta stergere de creante

– conducerea executiva in frunte cu Victor Avram nu dau dovada de profesionalism si se complac in aplicarea masurilor impuse de Piperea care se schimba mereu pentru trecerea timpului si falimentul Oltchim

– au oferit salariatilor in bataie de joc 40 lei ca prima, dar au salarii restante si salariile nu s-au mai marit din 01.01.2016

Cer autoritatilor sa faca ancheta la Oltchim si sa se decida o strategie clara de salvare de la faliment. Au trecut deja 3 ani si 7 luni si nu doresc sa se ajunga in 22.04.2019 (dupa 7 ani si 2 luni de insolventa) cand Oltchim falimenteza si Piperea incaseaza peste 4 milioane de euro.

Care este pozitia politicienilor care candideaza pentru Parlamentul Romaniei? De ce Guvernul Romaniei nu intervine in cazul Oltchim?

Consiliul judetean Valcea si Prefectul judetului Valcea Radu Renga sa faca o analiza la Oltchim si sa transmita autoritatilor statului. pozitia lor.

Salariatii Oltchim trebuie sa actioneze prin oameni competenti ,respectand legea si sa nu accepte 40 lei de la Piperea in bataie de joc, trebuie sa lupte pentru salvarea Oltchim de la FALIMENT”.

VA N GURITE DE TRDATORII,MOOOIE DE LA FOTA.

#48552 Re: 50 de ani de existenţă a combinatului Oltchim, sărbătoriţi cu acuzaţii grave

2016-09-14 09:27

#48551: 50 de ani de existenţă a combinatului Oltchim, sărbătoriţi cu acuzaţii grave - 50 de ani de existenţă a combinatului Oltchim, sărbătoriţi cu acuzaţii grave 

 PAI SA NU LE DAM MULTA MOOOOIE MAI NEA MIHAI LA CERNEVUISTII POOOLI MELE?..HAI SA I FOOOTEM IN GURITELE LOR SCIRBOASE SI PE PUUUUULITCIENII,PONTA,VOSGANIAN,CRIN ANTONESCU,VULPESCU,CHITOIU,TAMBALAGIU RET6ARDAT,GAOZAR RETARDAT,SI ALTE KURVE?

50 de ani de istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea

#48553 50 de ani de istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea

2016-09-14 11:15

50 de ani de istorie la Oltchim Râmnicu Vâlcea

Pe 15 mai s-au împlinit 50 de ani de la pornirea combinatului Oltchim Râmnicu Vâlcea. După o perioadă de glorie, a fost închis pentru lipsă de materii prime, a intrat în insolvenţă, a disponibilizat personal, acum şi-a revenit economic şi, cu toate şicanele occidentale, vrea să reangajeze forţă de muncă calificată. Dar nu mai are pe cine!

Combinatul chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea, dat în folosinţă în 1966, ocupă o suprafaţă de 223 de hectare şi este unul din cele mai complexe ”oraşe-chimice” din România. Pentru o imagine de ansamblu, este suficient să spunem că aici se fabrică substanţele care stau la baza majorităţii obiectelor care ne înconjoară zi de zi: materialele plastice şi îngrăşămintele pentru agricultură. De la industria de maşini până la vitaminele pentru crescătoriile industriale de păsări şi porci, totul porneşte de la Oltchim, pentru zona de centru şi de est a Europei, adică din Germania încoace. Este şi motivul pentru care combinatul a fost şi este şicanat.  

Oltchim este legat de rafinăria Arpechim Piteşti prin două conducte subterane lungi de 80 de kilometri. Prin aceste conducte se transportau materiile prime, etilena şi propilena, de la Arpechim la Oltchim. Asta pentru că etilena nu se poate transporta pe cisterne: explodează.  Aici trebuie subliniat că munca din combinatul chimic este deosebit de solicitantă, orice mică greşeală la panoul general de comandă poate produce catastrofe!

Revenind la Arpechim, acesta are două instalaţii de bază: rafinarea petrolului şi petrochimia. Mai pe şleau, acestă unitate a fost construită pentru a rafina petrol de import, adus aici prin conducte subterane din Constanţa în Piteşti, ca apoi, o parte a substanţelor rafinate să fie trecute în instalaţia de petrochimie, unde să fie transformate în propilenă şi etilenă, şi trimise, tot prin conducte subterane, la Oltchim, unde să fie transformate în mase plastice etc. Dar… 

În anul 2004, Petrom a fost privatizat cu tot cu Arpechim. În anul 2008, noul proprietar a închis instalaţia de petrochimie, iar Oltchim a rămas fără materie primă. În 2009, combinatul din Râmnicu Vâlcea a cumpărat instalaţia de petrochimie de la Arpechim, crezând că a rezolvat problema. Dar noul proprietar al petrolului românesc a observat că Oltchim cam ”umblă fără bască” (vorba bancului) şi a închis în 2010 şi instalaţia de rafinare. Astfel, combinatul vâlcean s-a văzut în situaţia de a fi cumpărat degeaba partea de petrochimie.

În fine, în 2012 s-a pus problema privatizării Oltchim, moment în care combinatul a fost oprit. A urmat faza cu “cioco.ii”, “poporul”, “privatizare strategică”, “salarii restante”, “interesul naţional”, “servicii secrete”, “saci cu bani” – pe scurt: privatizarea Oltchim în regia lui Dan Diaconescu. Apoi, Dan Diaconescu a intrat în puşcărie, iar combinatul a intrat în insolvenţă.

Combinatul Oltchim a fost gândit în aşa fel încât să dea de lucru în două judeţe: Vâlcea şi Argeş. Astfel, este alimentat cu energie electrică de la hidrocentralele de pe Olt şi Lotru, precum şi de la Centrala Electro-Termică Vâlcea. Foloseşte sare de la Ocnele Mari, calcar de la Exploatarea minieră Vâlcea, cărbune de la mina Berbeşti, iar etilena şi propilena le primea de la Arpechim Piteşti, care folosea inclusiv petrolul extras din platourile Vâlcea, Tulburea şi Argeş.

“În acest moment, am repornit instalaţiile pentru propilenă, pe care o aducem pe calea ferată. Am reuşit să recuperăm piaţa pe care am pierdut-o când am oprit combinatul. Insolvenţa a salvat Oltchim. Exportăm 70% din producţie, în acest moment. Din 2015, avem un profit lunar de un milion de euro. Potenţialul este foarte mare, urmează să angajăm personal. La acest capitol însă ne confruntăm cu o problemă. Deşi salariile sunt bunicele – spre bune, personalul calificat se găseşte din ce în ce mai greu. În combinat, orice greşeală a unui operator chimist, lăcătuş-mecanic sau AMC-ist (aparate de măsură şi control  – n.r.) poate produce o catastrofă. Pentru a ajunge la tabloul de comandă al combinatului, adică pentru a putea lua decizii importante, un om are nevoie de 5 ani de formare, după şcoală. Iar şcoala de chimişti din Râmnicu Vâlcea nu mai există”, ne-a spus Victor Avram, directorul general adjunct al Oltchim.

Pentru a sublinia potenţialul, menţionăm că acum combinatul lucrează la 30% din capacitate, doar pe propilenă, dar aduce totuşi profit!

Ca o simplă menţiune: după ce Oltchim a revenit pe profit, Comisia Europeană a deschis, recent, o investigaţie aprofundată pentru a verifica dacă anularea datoriilor de către statul român şi continuarea aprovizionării Oltchim de către întreprinderi de stat, în pofida deteriorării situaţiei financiare a acesteia, au respectat normele UE. Cu alte cuvinte, combinatul vâlcean umblă iar fără bască!

Oltchim Râmnicu Vâlcea este cea mai mare companie de produse chimice din România şi din Europa de Sud-Est. Oltchim produce materiile prime din care se fabrică hârtie, mase plastice, cauciuc sintetic, articole de ceramică, vopseluri, detergenţi etc.. Practic, aproape tot ce ne înconjoară are la origine substanţele fabricate la Oltchim. Produsele combinatului sunt exportate în peste 80 de ţări. (libertatea.ro)

 

 

 

Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame

#48554 Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame

2016-09-14 11:20

Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipamente noi, procese de producţie automatizate

Când auzi de Oltchim Râmnicu Vâlcea, o companie în insolvenţă şi cu pierderi uriaşe, cu producţia oprită şi oameni în stradă, îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită şi invechită cum sunt atâtea altele care au fost falimentate şi demolate după Revoluţie, dar când ajungi la faţa locului şi vezi instalaţiile moderne şi procesele de producţie automatizate, monitorizate prin tablouri de comandă cu ajutorul calculatoarelor, echipamente aproape noi în care s-au investit sute de milioane de euro în ultimii zece ani, te întrebi cum a putut să ajungă Oltchim în această situaţie. Tehnologic, Oltchim nu este cu nimic mai prejos decât alte combinate din Europa, piaţă pentru produsele sale există, dar totuşi de jumătate de an instalaţiile se învechesc fără să producă nimic. Principala problemă: lipsa materiei prime.

Peste 3.000 de angajaţi ai Oltchim vin zilnic la muncă, chiar dacă de jumătate de an combinatul nu produce nimic. Chiar şi acum după ce combinatul a intrat în insolvenţă, iar 90% din instalaţiile de pe platforma de la Râmnicu Vâlcea nu mai produc, toţi angajaţii sunt la lucru pentru a ţine echipamentele în cea mai bună stare de funcţionare în speranţa că noua conducere va reuşi să atragă destule finanţări pentru a putea redeschide şi celelalte secţii de producţie.

 

După ce intri pe poarta combinatului, cât vezi cu ochii sunt zeci de hectare de clădiri şi instalaţii. Ca să ajungem de la o secţie la alta, conducerea combinatului ne-a pus la dispoziţie o maşină. Altfel am fi pierdut probabil o zi întreagă ca să vedem combinatul de la un capăt la altul.

 

În afară de instalaţiile de producţie, la Oltchim există un adevărat coman­dament de urgenţă cu autospeciale de pompieri şi ambulanţă şi oameni gata să intervină în caz de accident.

 

"Toată lumea care a trecut prin combinat şi înainte şi acum rămâne surprinsă de cum arată combinatul. În primul rând, în afară de o tehnologie mai veche, dar care pe partea de întreţinere arată excelent, respectiv electroliza cu catozi de mercur, restul instalaţiilor sunt noi", spune Mihail Tălpăşanu, director general adjunct al Oltchim Râmnicu Vâlcea, care lucrează de 36 de ani în combinat. 

  

Deşi este una dintre ultimele companii rămase în proprietatea statului, Oltchim arată la prima vedere mai bine decât multe uzine deţinute acum de investitori privaţi. Instalaţiile arată ca noi, iar procesele de producţie sunt automatizate.

 

La una dintre secţiile oprite din combinat (oxoalcooli) un angajat ne explică cum sunt urmăriţi de la tabloul de comandă parametrii instalaţiilor.

 

"Un operator DCS (distribution control system - n.red.) care ma­ne­vrează o instalaţie urmăreşte toţi pa­rametrii de funcţionare. Tot ce în­seamnă parametri se înregistrează, se monitorizează toate manevrele care se fac, calitatea produ­sului, calitatea materiei prime, totul este controlat. Iar în fabrică, în colaborare cu operatorul de pe DCS, operatorul de câmp face manevrele necesare", spune unul din angajaţii Oltchim.

Secţia producea diverşi plastifianţi şi solvenţi pentru lacuri şi vopsele, dar acum este oprită din lipsă de materie primă.

Din anul 2000 pentru platforma de la Râmnicu Vâlcea şi piroliza de la Piteşti, achiziţionată de Oltchim în 2010 de la Petrom, au fost investite circa 1,6 mld. lei (aproximativ 455 mil. euro). Ad­mi­nistratorii judiciari îl acuză acum pe Con­stantin Roibu, care a condus timp de 20 de ani combinatul, că a cheltuit sume uriaşe pentru investiţii neren­ta­bile, cum ar fi piroliza de pe platforma Ar­pechim de la Ploieşti pe care Oltchim nu a mai apucat să o repornească. Totuşi, fără aceste investiţii este greu de crezut că aceiaşi administratori ar mai avea acum ce salva la Oltchim. Planul lor este să facă un Oltchim 2 care să preia activele productive şi să lase acti­vele care nu sunt necesare şi datoriile actualului Oltchim. În felul acesta, statul ar putea să mai obţină ceva din privatizarea companiei, spre deosebire de alte fabrici precum Tractorul Braşov, care au fost vândute la fier vechi.

Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame

#48555 Re: Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echi

2016-09-14 11:21

#48554: Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame - Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame 

 

Oltchim, un mamut faţă de combinatul PCC

Oltchim pare un mamut pe lângă combinatul nemţilor de la PCC din Polonia, Rokita, unul dintre investitorii care se luptă din 2007 să preia combinatul românesc.

"PCC fabrică la Rokita circa trei tipuri de polioli faţă de Oltchim, care la ora actuală fabrică 44 de tipuri de polioli. Fiecare tip de polioli dă caracteristica fibrei poliuretanice care se obţine prin prelucrarea lui. La Oltchim a existat o preocupare foarte intensă din anul 1977, când am început fabricaţia de polioli la Râmnicu Vâlcea, când la acea oră s-a plecat tot cu producţia a trei tipuri de polioli, s-a diversificat gama de polieteri alături de mărirea capacităţii de producţie a polieterilor concomitent cu mărirea capacităţii de producţie a propenoxidului care este materia primă în obţinerea poliolilor. S-a ajuns astfel de la o capacitate de producţie a propenoxidului de 15.000 de tone pe an la o capacitate de 110.000 de tone în momentul de faţă, iar la polioli s-a ajuns de la 3.000 de tone/an la 120.000 de tone la ora actuală. Acest lucru a permis să ocupăm un segment foarte important din piaţa poliolilor atât în Europa, cât şi în zona Turciei, nordul Africii şi Asia Mică", explică Mihail Tălpăşanu.

Poliolii sunt produşi intermediari din care se fabrică spumele poliure­tanice de toate felurile, precum cele flexibile sau rigide. În construcţii spu­mele poliuretanice au luat o amploare foarte mare datorită calităţilor deose­bite pe care le au, fiind folosite mai ales pentru izolaţii termice.

"Din ele se fac nişte panouri cu care se închid halele. Sunt două table zincate între care se toarnă spumă termoi­zolantă. Spumele poliuretanice au luat o amploare importantă de 10 ani şi încep să acopere domeniul PVC-ului şi polietilenei. Canalizările nu se mai fac din metal sau beton, se fac din ţeavă de polipropilenă, care ferită de soare durează sute de ani, nu are probleme cu coroziunea sau cu atacul altor substanţe. Încălzirea blocurilor noi nu se mai face prin conduce din ţeavă de metal, se utilizează spumele poliuretanice care sunt mai uşor de prelucrat şi de sudat. Se utilizează şi la masele plastice care devin foarte rezistente şi au o fiabilitate extraordinar de mare în comparaţie cu polietilena şi PVC-ul", spune Tăl­păşanu.

Produsele pe care Oltchim le realizează sunt folosite şi la producţia de saltele, uşilor, scaunelor, volanului la automobile, termopanele la geamuri sau ornamentelor pentru mobilă.

 

De la investiţii de zeci de milioane de euro pe an, acum abia are cu ce-şi plăti angajaţii

Chiar dacă Roibu, care s-a retras de la conducere anul trecut, a lăsat în urmă un combinat foarte modern şi bine conservat, vina fostei conduceri este modul cum a gestionat contractele. Conform raportului publicat de administratorul judiciar, în perioada 2009-2012, Oltchim a pierdut circa 100 mil. euro din vânzarea de produse sub preţul pieţei, în timp ce atât pe lanţul de furnizori, cât şi pe partea de clienţi se găsesc numeroase companii controlate de Roibu şi de oameni din fosta conducere a combinatului. Astfel, valoarea creată prin investiţii s-a pierdut pe lanţul furnizori-clienţi, iar Oltchim a acumulat pierderi şi datorii tot mai mari, ajungând chiar în imposibilitatea de a-şi plăti salariaţii.

"Chiar dacă au fost puse în funcţiune între 1999 şi 2007, instalaţiile sunt considerate noi pentru că au o durată de viaţa foarte lungă şi se bazează pe tehnologii noi. Cei de la Alvarez and Marsal, care au realizat un audit comandat de bănci la Oltchim, au rămas şi ei plăcut impresionaţi. Au adus doi experţi care au inspectat instalaţiile şi în raportul lor se specifică faptul că Oltchim este într-o stare foarte bună de funcţionare", spune Armand Spiru Cio­bescu, directorul comercial al Oltchim. El este unul dintre tinerii manageri recrutaţi în octombrie în noua echipă de management a combinatului care se luptă să ţină în viaţă gigantul chimic.

"Când am venit aici combinatul era complet oprit. Situaţia era destul de tensionată pentru că erau salarii restante de două luni şi nu se producea nimic.

Am reuşit să dăm drumul la o capacitate minimală, am reuşit să revenim cu salariile restante de la două luni la o lună, după care a urmat insolvenţa. La 10% din capacitate com­binatul este în continuare pe pierdere. Atât ne-au ajuns banii pentru capital de lucru şi se urmăresc în continuare diverse modalităţi de finanţare. Fie ajutorul de la Bruxelles, fie finanţări bancare astfel încât să ne ajute să mărim capacitatea combinatului şi să acoperim plata salariilor, materiilor prime, utilităţilor şi altor costuri", spune Ciobescu.

Cu vânzări lunare de câteva milioane de euro, Oltchim trebuie să plătească salarii lunare de 3,2 milioane de euro la 3.300 de salariaţi, iar dacă nu sunt plătiţi, aceştia ies în stradă pentru a-şi cere drepturile.

Pentru moment protestele s-au oprit, însă ar putea fi doar liniştea dinaintea furtunii în condiţiile în care la finele acestei săptămâni administratorii judiciari încep negocierile cu sindicatele pentru programul de restructurare impus de bănci, de al cărui rezultat depinde repornirea combinatului.

Propunerile administratorilor care vor cere cel mai probabil disponi­bili­zarea unei părţi din angajaţi şi reduceri de salarii nu vor fi pe placul sindicatelor.

"Este impropriu spus că în Oltchim lucrează acum 300 de oameni (într-un schimb - n.red.). Aceştia sunt muncitorii direct implicaţi în producţie, însă ca să asiguri logistica pentru aceste instalaţii este nevoie de o grămădă de oameni pe probleme de aprovizionare, desfacere, mentenanţă. În total sunt 700 - 800 de oameni care muncesc în Oltchim. Instalaţiile funcţionează 24 din 24 şi personalul lucrează în trei schimburi. Au treabă mai puţină, în sensul că nu mai fac poate tot atâtea achiziţii sau contracte, dar tot trebuie să asiguri un transport şi alte servicii", spune conducerea Oltchim.

 

Oltchim arată bine, dar unii spun că investiţiile nu au fost gândite bine

Deşi este oprită din anul 2008, nici secţia de petrochimie a Oltchim de la Piteşti nu a fost părăsită. Fosta con­ducere a investit în această secţie peste 70 de milioane de euro, iar de cinci ani angajaţii vin cu sfinţenie în fiecare zi la serviciu pentru a ţine instalaţiile în stare de funcţionare în speranţa că într-un final activitatea va fi repornită.

Administratorii judiciari dau vina pe fosta echipă de conducere în frunte cu Constantin Roibu pentru că a investit peste 100 mil. euro în secţia de petrochimie de la Piteşti care nu a funcţionat nicio zi şi n-a adus venituri societăţii.

Lucrările de la Piteşti s-au făcut de firme conduse de familia Roibu şi alţi foşti angajaţi ai Oltchim care acum sunt în insolvenţă şi au lăsat combinatul cu creanţe pe care probabil nu le va mai recupera niciodată. Ei mai spun că fosta conducere a vândut produse sub preţul pieţei, care în perioada 2009 - 2012 au generat o pagubă de 101,5 mil. euro.

Oltchim a investit puternic în producţia de PVC chiar înainte ca Petrom să decidă în 2007 închiderea secţiei de petrochimie a Arpechim care furniza materie primă societăţii.

O parte din investiţii s-au făcut şi disproporţionat, combinatul ajungând să deţină o capacitate nouă de 450.000 de tone de PVC/an, dar fără să investească în lanţul de obţinere a produselor intermediare, spun directorii din cadrul Oltchim.

"S-a mărit capacitatea de producţie a PVC-ului fără o majorare în paralel a capacităţii de policlorură de vinil necesară producţiei de PVC. La ora actuală avem o capacitate de 450.000 de tone de PVC şi niciun gram de materie primă. Instalaţia noastră de policlorură de vinil acoperă o capacitate de circa 125.000 de tone de PVC/an, care poate genera 25% din afacerile Oltchim, însă dacă luăm în calcul întreaga capacitate de producţie a PVC-ului de la Oltchim, ajunge la 40% din afaceri", spune directorul tehnic al Oltchim.

 

Problemele au început când ţevile cu materie primă de la Arpechim au secat

După ce Petrom a sistat furnizarea de materie primă către Oltchim în 2008 în secţia legată "ombilical" de com­binatul românesc prin două ţevi care transporta materia primă, Oltchim a intrat în declin.

Fosta conducere a importat poli­clorura de vinil din Ucraina, însă în 2010 ucrainenii şi-au făcut propria instalaţie de PVC şi Oltchim n-a mai găsit de unde să cumpere materie primă. Şefii combinatului spun că importurile sunt însă foarte costisitoare, iar dacă s-ar importa în continuare materie primă combinatul ar rămâne pe pierdere şi că o opţiune mai bună ar fi redeschiderea întregii rafinării Arpechim Piteşti închisă de OMV în 2008.

Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame

#48556 Re: Re: Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne,

2016-09-14 11:23

#48555: Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echipame - Re: Îţi imaginezi că este un morman de fiare vechi, o uzină prăfuită. Fals. Instalaţii moderne, echi 

 

"Aceste instalaţii de la Piteşti nu putem spune că nu pot fi puse în funcţiune, dar este nevoie de o logistică extraordinar de bine pusă la punct şi o amploare aşa de mare încât să asiguri toate materiile prime necesare pentru pornirea acestui colos. Aceste materii prime erau furnizate toate în trecut de rafinăria Arpechim. Una este să iei materiile prime de peste gard prin pompare şi alta este să le imporţi din Finlanda şi Suedia, cu cheltuieli de transport şi accize, probabil la un preţ cu 30% mai ridicat. Dacă s-ar lega rafinăria de petrochimia de la Piteşti, activitatea integrată cu Oltchim eu cred că ar fi rentabilă. Arpechim poate să devină rentabilă numai prin prelucrarea tuturor produselor derivate care rezultă din rafinare până la polietilenă şi polioli", este de părere Tălpăşanu.

 

20.000 de locuri de muncă şi un oraş întreg depind de Oltchim

Închiderea Oltchim ar fi o catastrofă pentru zona Vâlcea şi Gorj pentru că de existenţa acestuia depind zeci de mii de locuri de muncă din cauza dimensiunii economice pe care o generează Oltchim pe orizontală şi verticală şi interconexiunii cu activitatea din zonă.

Combinatul este principalul client al multor companii care ar rămâne astfel fără piaţă de desfacere şi ar intra de asemenea în faliment.

"Oltchim înseamnă foarte mult pentru zonă, în primul rând salariile celor 3.200 de angajaţi care mulţi dintre ei sunt cap de familie, plus industria pe orizontală. Oltchim susţine toată platforma aceasta, cu CET Govora, care ne furnizează energia şi aburii, Uzinele Sodice Govora, care depinde şi ea de Oltchim, carierele de sare", spune Armand Ciobescu, directorul comercial al Oltchim.

În lipsa Oltchim, CET Govora şi Salrom, care alimentează de asemenea Uzinele Sodice Govora, ar avea costuri mult mai mari pe vânzări, şi pentru a-şi acoperi costurile ar trebui să majoreze preţurile pentru combinatul chimic USG şi ceilalţi clienţi.

"Prin funcţionarea Oltchim există o stabilitate foarte mare a tuturor industriilor din zona Vâlcea şi Gorjului vis a vis de locurile de muncă care există în momentul de faţă. Datorită faptului că CET utilizează cărbune pentru obţinerea energiei, de existenţa Oltchim depind şi exploatările miniere de la Berbeşti. Dacă CET nu mai furnizează energie către Oltchim atunci s-ar redimensiona şi preţul. Toate activităţile sunt interconectate. Dacă pică Oltchim costurile exploatării în saramură preţurile ar urma să crească şi patronii de la USG chiar au spus că în situaţia în care se majorează preţul la saramură ei închid şi pleacă", explică Mihail Tălpăşanu.

El mai spune că de Oltchim depind şi locurile de muncă de la Ape Olt, care ar rămâne fără unul dintre principalii clienţi.

"Sunt firme de la care nu te-ai aştepta să fie afectate de pe urma închiderii Oltchim, cum ar fi Alum Tulcea, cu care avem nişte contracte de livrare a leşiei (sodă caustică lichidă n.red.). Dacă Oltchim nu le-ar mai furniza materia primă ei ar trebui să se ducă să achiziţioneze din alte ţări şi cu alte costuri şi aţi văzut că Alro a rapotat şi aşa pierderi", spune Armand Ciobescu.

Rata şomajului din Râmnicu-Vâlcea care se învârte undeva în jurul nivelului de 7%, s-ar dubla în urma închiderii Oltchim, impactul social fiind unul semnificativ asupra întregii zone.

"Per total, efectul pe orizontată pe care l-ar produce închiderea Oltchim ar fi dispariţia în jur de 20.000 de locuri de muncă. Plus efectele pe verticală care nici nu le poţi estima şi asta în condiţiile în care un colos precum CET-ul ar rezista în urma închiderii Oltchim. Să spunem că se micşorează foarte mult şi rezistă, pentru că tot municipiul Râmnicu-Vâlcea este încălzit de CET apare un alt aspect. Vara aproape că se exclude ca CET-ul să furnizeze oraşului apă caldă din cauză reducerii consumului fără Oltchim, iar iarna în varianta în care să zicem ar funcţiona cu un cazan preţul la gigacalorie s-ar majora de la 800.000 de lei vechi la 2 milioane de lei vechi. În aceste condiţii nu ştiu dacă consumatorii casnici îşi vor permite să rămână branşaţi, mai ales în condiţiile în care-şi vor pierde şi locurile de muncă. Complicaţia este enormă dacă Oltchim se întâmplă să clacheze", spune Tălpăşanu.

PCC şi Ştefan Vuza - prea mici pentru Oltchim

Principalii investitori care au participat la ultima tentativă de privatizare a combinatului chimic din toamna anului trecut, sunt văzuţi de angajaţii combinatului ca fiind investitori prea mici pentru un gigant ca Oltchim care are nevoie de investiţii majore, de circa 500 milioane de euro pentru a funcţiona aşa cum a fost conceput, integrat cu rafinăria Arpechim.

În plus noul investitor de la Oltchim ar trebui să dispună şi de o reţea de benzinării prin care să vândă cantităţi importante de benzină şi motorină care ar rezulta de la Arpechim, adică în jur de 1,7 milioane de tone de motorină şi 980.000 de tone de benzină. Restul produselor ar intra în lanţul de petrochimie de la Oltchim.

"PCC şi Ştefan Vuza nu ştiu ce este aceea motorină şi benzină, iar Petrom nu ştie ce sunt spumele poliuretanice" - aşa explică un reprezentant al Oltchim faptul că nemţii de la PCC şi omul de afaceri Ştefan Vuza nu şi-au exprimat intenţia de a redeschide Arpechim şi secţia de petrochimie de la Piteşti, iar Petrom nu este interesată să investească în Oltchim deşi deţine deja rafinăria de la Piteşti.

Un lucru este cert însă. Oltchim are nevoie de un investitor serios, cu mulţi bani, experienţă şi o activitate importantă în sectorul chimic şi petrochimic.

"Orice plan se poate face la Oltchim atât timp cât ştii pe ce sumă de bani te bazezi. Desfacerea pe piaţă a produselor Oltchim nu cred că ar fi o problemă", spune Armand Ciobescu.

 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.03.2013

 

Chimistii Uniti pe facebook

#48557 Chimistii Uniti pe facebook

2016-09-14 14:55

    Chimistii Uniti

 

Petrecerea Oltchim - umilinta rusinoasa!
Sambata 17.09.2016, la Strandul Ostroveni Clerul de la Oltchim organizeaza o..... petrecere sau pomana! Nu stim cum sa denumim mai exact aceasta reuniune.
Sa zicem ca ar fi o petrecere! Pentru ce? Ce se sarbatoreste in luna septembrie? Ne-am tot gandit si ne-am rasgandit ce ar putea sarbatori Oltchimul in luna septembrie? Niciun eveniment placut nu s-a produs in istoria Oltchim, in septembrie, de la facerea sa si pana in prezent. Oltchim a implinit 50 de ani de existenta in luna mai, ziua chimistului a fost in luna iulie, atunci, o varianta ar fi ca aceasta petrecere sa fie data in cinstea reusitei administratorilor Oltchim de a constitui marele Sindicat Chimistul, reusita prin care salariatii vor dansa de acum inainte dupa cum le va canta atat sindicatul galben , cat si conducerea Oltchim. Cu 40 de lei, salariatilor Oltchim li s-a cumparat viitorul. Sau poate ne inselam si altul este scopul petrecerii si anume acela de a li se arata oamenilor cat de pline sunt conturile Administratorilor si ale conducerii Executive. Poate cine stie?, se va organiza si o parada cu noile autoturisme achizitionate de Stanescu! Cel mai imbucurator ar fi daca aceasta petrecere ar fi una de adio, in cadrul careia atat Administratorii Judiciari, Administratorul Special cat si conducerea executiva, sa-si ia adio de la salariatii pe care i-a manipu.lat vreme de 3 ani si jumatate. Or proceda la fel ca Ceausescu, cand a incercat o ultima prosteala a romanilor, de la balcon, oferindu-le 100 de lei la alocatii, pensii si salarii, numai a generatia din 1989 nu se poate compara cu generatia noastra. Daca dexul Limbii Romane ar fi redactat de catre salariatii Oltchim, cuvinte ca: Demnitate, Unitate, Solidaritate, Patriotism, Colegialitate,Respect, ar fi trecute deja in categoria ARHAISMELOR.
Petrecerea este posibil sa fie data si in cinstea reusitei lui Piperea de a prelungi ilegal Planul de Faliment, (pardon 1 Reorganizare). prin aceasta prelungire voind sa dea un semnal ca va ignora decizia Comisiei Europene si va duce Oltchimul acolo unde vrea "Maria-sa", adica la faliment!
Petrecerea sa fie de fapt o Pomana in memoria defunctului Sindicatul Liber Oltchim, care pana in 30.06.2015 le-a facut zile amare Administratorilor si Conducerii Executive, prin opozitia permanenta a lui Mihai Diculoiu?
Investitia in aceasta petrecere este destul de mica, aproximativ 19.000 de euro, cam 40% din cat incaseaza Piperea intr-o luna de la Oltchim.
Oricum si acesti bani , nu credem ca se vor cheltui asa fara ca administratorii Oltchim sa nu aiba un scop bine gandit.
Mare minune daca in cadrul petrecerii nu vor fi din nou intoxicati salariatii cu sloganuri de genul: "Avem profit de nici nu stim ce sa mai facem cu el!", sau :" Inscrieti-va in Sidicatul Chimistul, ca va curge lapte si miere!", ect.
In fine, ce va fi, pomana sau petrecere, vom afla ulterior de la cei care vor fi prezenti.Cert este ca salariatii Oltchim mai sunt inca odata umiliti, iar cei disponibilizati sunt sfidati de nerusinarea acestor voevozi ai Oltchimului

Mihai Diculoiu pe facebook

#48558 Mihai Diculoiu pe facebook

2016-09-14 14:58

 

Mihai Diculoiu


 

Administratorul judiciar Gh. Piperea si ad special Bogdan Stanescu de la SC Oltchim s.a Rm. Valcea au ignorat in mod voit aniversarea a 50 ani de existenta Oltchim
In 26 .05.2016 s-au implinit 50 ani de existenta Oltchim,merit datorat celor care au fost si sunt salariati Oltchim,care prin contibutia lor Oltchim a ajuns in 2008 sa realizeze o cifra de afaceri de 600 milioane euro fata de 92 milioane dolari in 1990.
Pe Piperea si Stanescu nu i-a interesat sa omagieze acest eveniment si au dat dovada de lipsa de respect fata de actulii salariati si fata de fostii salariati.,dar au decis sa sarbatoreasca in 17 septembrie 2016 realizarile benefice lor in cei peste 3 ani si 7 luni de insolventa Oltchim:
-ad .judiciar Piperea a incasat 2 150 000 euro si mai are de incasat suma de 1 400 000 euro plus alte bonusuri de milioane de euro
- prelungirea in 26.08.2016 cu inca 1(un) an Planul de reorganizare ( de la 3 ani la 4 ani pana in 22.04.2019),incalcand art. 95 al. 4 din legea 85/2006
-Bogdan Stanescu dezinformeaza actoinarul majoritar Min. Economiei si nu elaboreaza plan de reorganizare din partea debitorului Oltchim
-nu au acordat platile compensatorii personalului disponibilizat
-salariile restante le acorda ca prime personalului angajat
-activul Ramplast l-a inchiriat ,deoarece nu au capacitatea sa managerieze aceasta afacere profitabila
-au facut jaf prin cresterea exagerata a salariilor directorilor(cate 12 000 lei net/luna) si distrugerea parcului de autoturisme prin distribuirea de la director la sef sectie( vezi marele Sofianu)
- au distrus Sindicatul Liber Oltchim,sindicat semnatar al actualului CCM Oltchim si au infintat Sindicatul Chimistul aservit ad.judiciar si ad special
-s-a confirmat in 22.04.2015 un Plan de reorganizare Oltchim elaborat numai de ad. judiciar ,care nu contine programul de plati al creantelor,dar prevede vanzare Oltchim SPV(astazi doresc altceva in sensul sa vanda pachete de active). Prin acest plan de reoganizare s-au sters 500 000 000 euro si CE investigheaza acest abuz,dar ad judiciai si ad special raporteaza in 2015 un profit de 500 000 000 euro prin aceasta stergere de creante
-conducerea executiva in frunte cu Victor Avram nu dau dovada de profesionalism si se complac in aplicarea masurilor impuse de Piperea care se schimba mereu pentru trecerea timpului si falimentul Oltchim
-au oferit salariatilor in bataie de joc 40 lei ca prima,dar au salarii restante si salariile nu s-au mai marit din 01.01.2016
Cer autoritatilor sa faca ancheta la Oltchim si sa se decida o strategie clara de salvare de la faliment .au trecut deja 3 ani si 7 luni si nu doresc sa se ajunga in 22.04.2019(dupa 7 ani si 2 luni de insolventa) cand Oltchim falimenteza si Piperea incaseaza peste 4 milioane de euro.
Care este pozitia politicienilor care candideaza pentru Parlamentul Romaniei?De ce Guvernul Romaniei nu intervine in cazul Oltchim?
Consiliul judetean Valcea si Prefectul judetului Valcea Radu Renga sa faca o analiza la Oltchim si sa transmita autoritatilor statului. pozitia lor.
Salariatii Oltchim trebuie sa actioneze prin oameni competenti ,respectand legea si sa nu accepte 40 lei de la Piperea in bataie de joc,trebuie sa lupte pentru salvarea Oltchim de la FALIMENT

SA MI ASOOOOGETI POOOLA KAKATILOR DE LA UTILITATI,D RASOVEAN SERBAN SI ZAMFIR,ESCOCILOR

#48559 Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI

2016-09-14 15:37

#48558: Mihai Diculoiu pe facebook - Mihai Diculoiu pe facebook 

 IN SEPTEMBRIE KAKATI DE SERBAN, DRASOVEAN SI ZAMFIR PUTEAU FI DECAPITATI DE FOTA,EU L AM PUS PE MOOOISTUL DE BURBDOAZA[NICU] SA OPREASCA MASA DE OAMENII SI SA I INJURE,PACAT MAI KAKATILOR CA NU V AM FOOOTUT IN GURITE ATUNCI CU CERNEVISTIII[TRADATORII]SA MI SUUUUUGETI POOOLA MAI TRADATORILOR CA V ATI FACUT FRATII CU TAMBALAGIUL DE CERNEV,STI DRASOVENE CUM TE SUNAM NOAPTEA PE TINE SI KAKATUL DE TALPASANU SI VA SPUNEAM CE FACE CERNEV TIGANUL NOAPTEA IN OLTCHIM CU VOSGANIAN,ZAREMBA SI PIPEREA?.....TI AI DRACULUI DE BORFASI SI NEMERNICI RETARDATI,E UITE CA FOTA TOT MARE RAMINE.

I ATUI SUUUPT POOLA LUI BORFASUL DE ROIBU,BUN,DAR CE ATI AVUT CU MINE PICASSO?

#48560 Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI

2016-09-14 15:43

#48559: SA MI ASOOOOGETI POOOLA KAKATILOR DE LA UTILITATI,D RASOVEAN SERBAN SI ZAMFIR,ESCOCILOR - Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI 

 BAA RETARDATILOR DE UTILITATI,DUMNEZEU NU DOARMEEEEEEEEEEEEEE,O SA VA DAU NUMAI MUUUUUEEE CIND NE VOM INTILNI,SE INTILNESTE EL MUNTE CU MUNTE,DAPAI OM CU...OM,STITI VOI KAKATILOR PE UNDE SCOATETI CAMASA IN FATA MEA,ZI SERBANE,ZI DRASOVENE,ZI ZAMFIRE,TI AI DREACULUI DE NEMERNICI.

VA VOI INTREBA PE 17 LA STRAND MAI PIPERMINT[KAKATULE DE PIPEREA]

#48561 Re: Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI

2016-09-14 15:46

#48560: I ATUI SUUUPT POOLA LUI BORFASUL DE ROIBU,BUN,DAR CE ATI AVUT CU MINE PICASSO? - Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI 

 SA MA PUPATI IN POOOLICICA MAI TRADATORILO SI RETARDATILOR,UNDE E REPORNIREA SI INVESTITIA IN OXO DE 2 MILIOANE DE EURO?

SA TI MINTE TAMBALAGIULE CA IMI VEI SU.GE POOOLA IN DIRECT PRIN ORAS,TE PRIND TIGAN BULGAR

#48562 Re: Re: Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI

2016-09-14 18:00

#48561: VA VOI INTREBA PE 17 LA STRAND MAI PIPERMINT[KAKATULE DE PIPEREA] - Re: Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI 

 BA CERNEVE,BA GHIOCA,CE ATI REZOLVAT VOI DEFAPT CIND V ATI LUAT DE FOTA?...CE ATI CISTIGAT TRADATORILOR?.ZLOTIIII.IN REST CE ATI MAI FACUT IN OLTCHIM CU NEMERNICI DE BALAN SI TALPASANU?...VA SPUNE TOT FOTA,ATI MINTIT ,DENGRAT SI AMENINTAT OAMENII,,,,PAI SA NU VA FOOOT IN GURITE MAMICULTELE VOASTRE[KURVEEE RETARDATE CA VOI ]DE TRADATORI IMPUTITI?.....HO CA DUMNEZEU NU DOARME,ACUM URMEAZA CALVARUL VIETILOR VOASTREEEEEEE.

CRISTOSUL MAMILOR VOASTRE DE TRADATORI SI MOOOISTI RETARDATIII.

#48563 Re: Re: Re: Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI

2016-09-14 18:16

#48562: SA TI MINTE TAMBALAGIULE CA IMI VEI SU.GE POOOLA IN DIRECT PRIN ORAS,TE PRIND TIGAN BULGAR - Re: Re: Re: Re: Mihai Diculoiu ,sa va spuna FOTA ADEVARUL DESPRE RETARDATI DE LA UTILITATI 

 gaozareeee,raspunde mi la o intrebare ,ce ati cistigat voi in fata  lui FOTA mai tradatorilor de oltchim,L ATI PORNIT OLTCHIMUL CU AIA 45 DE MIL. DE EURO de la kakatul de vosganian  SI NU STIE LUMEA SAU FOTA?


Musafir

#48564 Trezirea -retragetiva din CHIMISTUL

2016-09-14 18:19

Salariatii Oltchim porta toata vina fiindca au fost de acord cu desfiintarea Sindicatului Liber care l-ea facut un CCM bun si s-au dus la sindicatul Conducerii , Sindicatul Galben  Chimistul  sindicat care vrea sa negocieze un CCM net inferior celui actual o sa vedeti la sfarsitul lui Decembrie dar va fi prea tarziu odata incheiat acest CCM negociat de;Bidin, Marcela , Cap de Cauciuc, Morcoase, Comanescu.Asa ca plecati cat nu este prea tarziu din acest sindicat CHIMISTUL.Faceti cereri si depunetile la Registratura Oltchim.

Florian Marin, noul administrator special al CET Govora

#48565 Florian Marin, noul administrator special al CET Govora

2016-09-14 18:40

Florian Marin, noul administrator special al CET Govora

Azi a avut loc o întâlnire de gradul zero între liderul PSD Constantin Rădulescu și adminstratorul judiciar al CET Govora, avocatul Remus Borza proaspăt înregimentat în ALDE. O întâlnire mascată pentru numirea lui Marin la CET.

Pesediştii îl dau afară de la CET Govora pe adminstratorul special Mişu Mihalache. Liberalii l-au numit în funcţie în luna iunie 2016, după schimbarea fostului manager Mihai Bălan. Mandatul acestuia va înceta luna viitoare prin decizia Consiliului Judeţean Vâlcea, a preşedintelui Constantin Rădulescu care are majoritatea necesară pentru numirea unui administrator agreat de PSD. Se pare că noul administrator special al CET Govora va fi Florian Marin, fostul consilier al preşedintelui CJ Constantin Rădulescu, fost şef al IPJ Vâlcea. Acesta şi-a dat demisia zilele trecute din funcţie. Deocamdată niciunul dintre ceilalţi consilieri ai CJ nu a confirmat informaţia, doar sursele din CJ.

SA VA FOOT IN DGURITE DE PROSTI DACA NU VA TREZITII.

#48566 Re: Trezirea -retragetiva di CHIMISTUL,,,VA SPUNE CHIAR MIRON COZMA 2[FOTA RETARDATILOR ,VA TREZITI]

2016-09-14 18:56

#48564: - Trezirea -retragetiva di CHIMISTUL 

 NICI NU TREBUIA SA I MAI TRECI PE MOOOISTI SI SOOOGACI DE TUGURIN,BIDIN,MATULESCU,RADU DE LA AFUMATI,MARCU SORIN, TRADATORUL DE OAMENII  SI KURVA DE MARCELA,EI NU SI AU URMARIT DECIT INTERESELE,ITI SPUNE FOTA CA VOR SOOOOGE POOOLA CINDVA,HO CA DUMNEZEU NU DOARME,DA PUTETI SA L PUPATI IN POOOLA PE FOTA TOTIIII,TRADATORILOR,NU ATTI AVUT INCREDERE IN MINE,EXISTA UN DUMNEZEU MAI NEMERNICILOR,O SA VA CONVIGETI VITELOR DE OLTCHIM CINE A FOST SI E FOTA,EU NU AM TRADAT OAMENI PT. ZLOTII CA KAKATI DE CERNEVUISTII,NISTE VUVUZELE RETARDATE

PE FOTA NU LA CIURUIT NIMENII,MERIT STATUIE ,VA N GURITE DE TARANI RETARDATII.

#48567 EU U AM CERUT DECIT ADEVARUL,BALAN AL VOSTRU SI TALPASAN AL NOSTRU,CHIAR V AU CIURUIT

2016-09-14 19:13

#48565: Florian Marin, noul administrator special al CET Govora - Florian Marin, noul administrator special al CET Govora 

 BA PROSTILOR DIN CET,ASCULTATI L PE FOTA,BAGATI VA POOOOLA IN GURA LUI MOIIISTUL SI ESCROCUL DE BORZA,ASTA E UN NENOROCIT CA VOSGANIAN,VULPESCU CHITOIU[VARUL MEU,VARUL LUI FOTA],BAAAAAAAAA E UN NEMERNIC SI UN TRADATOR ORDINAT,VETI PATI CA NOI OLTCHIMUL,PUTETI SA VA UNITII SI ATIT,VA VOR FOOOOTE N GURITEEEEEEEEEEEEEEE,SA L SCUIPATI PE FOTA N GURA CIND NE VOM INTILNI,NU AVETI NIMIC DE CISTIGAT,ISI VOR BATE JOC KAKATI DE GUVERNANTI[POLIITICIENI] EXACT CA DE NOI,HAI SA MI SOOOOGETI POOOLA TARANILOR RETARDATI DACA NU ATI INTELES NIMIC,PAAAAAAAAAAAAAAAA,EU V AM SPUS DIN NOIEMBRIE MAI PERECIS 8 NOIEMBRIE,VA SPUNE CEVA 8 NOIEMBRIE,CHIAR DE SFINTII MIHAIL SI GAVRILA,PE VOI PROSTILOR V AM INFORMAT CA VETI MURI SDUBIT CA NOI OLTCHIMUL,MI ATI RIS IN FATA,APOI  ATI INCERCAT SANE IMBUNAM[IMPACA] SA NE IMPRIETEMIN,DEGEABA BAI RETARDATILOR,NU AT INTELES NIMIC DE LA FOTA,VA MERITATI SOARTAAAAA SODA ,UZUC SI ALTE FABRICI[ATA?]ATI INTELES BA CEVA TARANI RETARDATI CINE I MIRON COZMA 2 DE OLTCHIM?...NU MAI E FOTA SAU PICASSO.

TE INTREABA FOTA

#48568 Re: EU U AM CERUT DECIT ADEVARUL,BALAN AL VOSTRU SI TALPASAN AL NOSTRU,CHIAR V AU CIURUIT

2016-09-14 19:18

#48567: PE FOTA NU LA CIURUIT NIMENII,MERIT STATUIE ,VA N GURITE DE TARANI RETARDATII. - EU U AM CERUT DECIT ADEVARUL,BALAN AL VOSTRU SI TALPASAN AL NOSTRU,CHIAR V AU CIURUIT 

 APROPO MAI FRATE[LASULE DUPA PERDEA]TOTI SUNT NISTE NEMERNICI SI RETATDATII,EXACT CA TINE FRAIEREEE,DE CE TE ASCUNZI DUPA PERDEA MAI LASULEEE?

SA MI ALUP IGUS MAI ZAMFIRE SI DRASOVENE.

#48569 Re: Re: EU U AM CERUT DECIT ADEVARUL,BALAN AL VOSTRU SI TALPASAN AL NOSTRU,CHIAR V AU CIURUIT

2016-09-14 19:37

#48568: TE INTREABA FOTA - Re: EU U AM CERUT DECIT ADEVARUL,BALAN AL VOSTRU SI TALPASAN AL NOSTRU,CHIAR V AU CIURUIT 

 SI PT.BORFASII DE TALPASANU,AVRAM,MARDARE SI PIPEREA,O INTREBARE PE CARE VA VOI SPUNE PE 17 SEPTEMBRIE,DE CE M ATI DAT AFARA MAI TRADATORILOR DE OLTCHIM ?


Musafir

#48570

2016-09-15 09:35

INCERCA SA NE PROSTEASCA PE FATA CU BONURI DE 5 LEI SAU DE 1 LEU!
SARBATORESC ZIUA CIMISTULUI (CARE TREBUIA SARBATORITA IN 9 IULIE) SAU ANIVERSEAZA 50 DE ANI DE LA INFINTAREA OLTCHIM (CARE TREBUIA SARBATORITA IN DATA DE 15 MAI) IN DATA DE 17 SAU 18 SEPTEMBRIE ... 

DE UNDE 17 SAU 18 SEPTEMBRIE? 
CE INSEAMNA 17 SAU 18 SEPTEMBRIE PENTRU OLTCHIM?

V-ATI PRINS ... PE 18 SEPTEMBRIE 1905 S-A NASCUT GRETA GARBO. DECI ASTA SARBATORESC CEI DIN POZA DE MAI JOS.

 

CLICK ... SI APAR CIUMPALACII DIN OLTCHIM, "MANDRIA" ZILEI CHIMISTULUI - REINVENTATA: http://i.imgur.com/jLkpp7i.jpg


Musafir

#48571 Re:

2016-09-15 09:42

#48570: -  

 LASA FRATE CA LE DA FOTA NUMAI MOOOIEEEEEEEEEEEEE SIMBATA,NUMAI MAINE NU I POIMANE,APOI MA DUC LA TATA CA IMPLINESTE 77 DE ANI.

GAOZAREEE,TU DECIT ALUP IGUS CU MATA SI TACTO CERNEV.

#48572 Re:

2016-09-15 09:45

#48570: -  

 PTIU DRACECA I AM VAZUT IN POZE,PAI SA NU I FOOOTA FOTA IN GURITE PE TOTI TRADATORII?

Acuzaţii grave la adresa conducerii SC OLTCHIM SA: Au jefuit COMBINATUL!

#48573 Acuzaţii grave la adresa conducerii SC OLTCHIM SA: Au jefuit COMBINATUL!

2016-09-15 10:06

Acuzaţii grave la adresa conducerii SC OLTCHIM SA: Au jefuit COMBINATUL! 

Fostul lider de sindicat de la Oltchim, Mihai Diculoiu, aduce acuzaţii grave administratorului judiciar, Gheorghe Piperea, şi administratorului special Bogdan Stănescu. Îi acuză că au jefuit combinatul! Iată ce scrie Mihai Diculoiu pe pagina de facebook:

„Administratorul judiciar Gheorghe Piperea şi administratorul special Bogdan Stanescu de la SC Oltchim SA Rm. Valcea au ignorat in mod voit aniversarea a 50 ani de existenta Oltchim.

În 26.05.2016 s-au împlinit 50 ani de existenta Oltchim, merit datorat celor care au fost si sunt salariati Oltchim, care prin contribuţia lor, Oltchim a ajuns in 2008 sa realizeze o cifra de afaceri de 600 milioane euro fata de 92 milioane dolari in 1990.

Pe Piperea si Stanescu nu i-a interesat sa omagieze acest eveniment si au dat dovada de lipsa de respect fata de actulii salariati si fata de fostii salariati, dar au decis sa sarbatoreasca in 17 septembrie 2016 realizarile benefice lor in cei peste 3 ani si 7 luni de insolventa Oltchim:

– ad .judiciar Piperea a incasat 2 150 000 euro si mai are de incasat suma de 1 400 000 euro plus alte bonusuri de milioane de euro

– prelungirea in 26.08.2016 cu inca 1(un) an Planul de reorganizare (de la 3 ani la 4 ani pana in 22.04.2019),incalcand art. 95 al. 4 din legea 85/2006

– Bogdan Stanescu dezinformeaza actoinarul majoritar Min. Economiei si nu elaboreaza plan de reorganizare din partea debitorului Oltchim

– nu au acordat platile compensatorii personalului disponibilizat

– salariile restante le acorda ca prime personalului angajat

– activul Ramplast l-a inchiriat ,deoarece nu au capacitatea sa managerieze aceasta afacere profitabila

– au facut jaf prin cresterea exagerata a salariilor directorilor (cate 12 000 lei net/luna) si distrugerea parcului de autoturisme prin distribuirea de la director la sef sectie (vezi marele Sofianu)

– au distrus Sindicatul Liber Oltchim, sindicat semnatar al actualului CCM Oltchim si au infintat Sindicatul Chimistul aservit administrator judiciar si administrator special

– s-a confirmat in 22.04.2015 un Plan de reorganizare Oltchim elaborat numai de administratorul judiciar, care nu contine programul de plati al creantelor, dar prevede vanzare Oltchim SPV (astazi doresc altceva in sensul sa vanda pachete de active). Prin acest plan de reorganizare s-au sters 500 000 000 euro si CE investigheaza acest abuz, dar administratorul judiciar si administratorul special raporteaza in 2015 un profit de 500 000 000 euro prin aceasta stergere de creante

– conducerea executiva in frunte cu Victor Avram nu dau dovada de profesionalism si se complac in aplicarea masurilor impuse de Piperea care se schimba mereu pentru trecerea timpului si falimentul Oltchim

– au oferit salariatilor in bataie de joc 40 lei ca prima, dar au salarii restante si salariile nu s-au mai marit din 01.01.2016

Cer autoritatilor sa faca ancheta la Oltchim si sa se decida o strategie clara de salvare de la faliment. Au trecut deja 3 ani si 7 luni si nu doresc sa se ajunga in 22.04.2019 (dupa 7 ani si 2 luni de insolventa) cand Oltchim falimenteza si Piperea incaseaza peste 4 milioane de euro.

Care este pozitia politicienilor care candideaza pentru Parlamentul Romaniei? De ce Guvernul Romaniei nu intervine in cazul Oltchim?

Consiliul judetean Valcea si Prefectul judetului Valcea Radu Renga sa faca o analiza la Oltchim si sa transmita autoritatilor statului. pozitia lor.

Salariatii Oltchim trebuie sa actioneze prin oameni competenti ,respectand legea si sa nu accepte 40 lei de la Piperea in bataie de joc, trebuie sa lupte pentru salvarea Oltchim de la FALIMENT”.

Florian Marin nu vrea funcţii de la “grec”… de la Constantin Rădulescu

#48574 Florian Marin nu vrea funcţii de la “grec”… de la Constantin Rădulescu

2016-09-15 10:24

Florian Marin nu vrea funcţii de la “grec”… de la Constantin Rădulescu

Fostul aşa zis comunicator al Consiliului Judeţean Vâlcea nu vrea daruri de la greci… de la preşedintele Constantin Rădulescu. Marin Florian, fostul consilier personal al preşedintelui CJ Vâlcea, social democratul Constantin Rădulescu, a declarat, unde altundeva decât pe facebook, ca nu este interesat de funcţia de administrator special al CET Govora.

„Ieri seară am citit acest articol, care este în contradicție flagrantă cu realitatea. Nu sunt și nici nu voi fi administrator special la CET.

Cât privesc comentariile unor așa-ziși analiști din spațiul virtual, nu am ce să le răspund, pentru că aceștia nu sunt în măsură să îmi aprecieze aptitudinile profesionale.

În speranța că am lămurit acest subiect, vă doresc o zi bună!”.

Aşa-zisa informaţie dată în „contradicţie cu realitatea” putea fi evitată dacă fostul şef al IPJ Vâlcea agreea cât de cât comunicarea directă cu presa şi nu numai.

Fostul consilier afirma cu puţin timp în urmă, într-o discuţie neoficială, că singura funcţie pe care nu ar accepta-o niciodată este funcţia de administrator public, în rest orice e posibil. Deci şi postul de administrator special al CET Govora.

Informaţia privind numirea sa a venit săptămâna trecută din tabăra PSD care vehicula două nume: consilierul Florian Marin, ca fiind varianta preferată şi fostul viceprimar Vasile Cocoş.

 

În timpul mandatului lui Victor Ponta s-a produs o „mutaţie genetică” în PSD, laşitatea este atât de evidentă încât niciunul din capii partidului, şi aici vorbim şi la nivelul organizaţiilor din teritoriu, nu-şi asumă declaraţiile într-un mod direct cu presa sau cu  adversarii politici, toate declaraţiile sau războaiele politice se duc pe FACEBOOK sau prin comunicate de presă.

PSD nu mai are comunicatori, are doar persoane fără coloană vertebrală şi fără capacitatea de a susţine un dialog pertinent, argumentat cu presa şi cu foştii aliaţi politici. Chiar şi secretizarea unei informaţii de interes public, cum este cea de numire a administratorului special al CET Govora, ţine tot de capacitatea de a conduce un partid, o instituţie etc. Decizia de a ţine secret numele unei persoane care va fi numită prin votul consilierilor judeţeni, într-o şedinţă publică, este mai mult decât penibilă.


Musafir

#48575 Este pe 17 sau este pe 18 septembrie pomana porcilor din OLTCHIM?

2016-09-15 11:58

#48570: -  

DUPA BONURILE VALORICE DIN IMAGINEA DE MAI JOS - ESTE VORBA DE 18 SEPTEMBRIE.

 http://i.imgur.com/9ScxmTB.jpg