Morometii roman psihologic

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Morometii roman psihologic

Anonim

2016-07-04 19:10

Puneti mana si învățați si lasati petitiile!:))

Musafir

2016-07-04 22:24

thrrhtrhrth

Musafir

2016-07-05 08:46

Daca ati fi invatat in ce an a fost publicat ati sti de ce nu este intrebelic, asa ca toti inculti pot semna asa o petitie

3-3

#4 Re:

2016-07-05 08:55

#3: -  

În primul rand, nu e vorba dacă e roman interbelic. E scris în 1955, e postbelic clar chiar dacă acțiunea e din perioada interbelica. Petiția e pentru a fi punctat ca roman psihologic, iar acest lucru e dovedit de manuale și culegeri pregătitoate pentru examenul de bacalaureat. În al doilea rand, ar trebui sa stai liniștit/ă în banca ta și sa nu comentezi aiurea dacă nu ai habar de subiect. Faptul ca scrii inculții cu un singur i ,,inculti'' spune foarte multe despre tine. 

Ioanamarin

#5 Re:

2016-07-05 09:26

#3: -  

Înainte sa arunci cu noroi și sa te crezi isteț mai bine te uiți bine la ce comentezi, romanul "Moromeții" este postbelic aici nu afirma nimeni că nu este. Problema noastră este faptul că în scoli și în culegeri acest roman apare că este psihologic, iar acum, după bacalaureat, nu mai este. Într-adevăr meritam sancționați că nu am vrut sa ne luam după turmă și sa scriem și noi "ultima noapte.." alături de 99.9% din elevii de a 12-a de la uman. 

Sa luati muie

#6 sp

2016-07-05 12:30

Acest lucru confirma faptul ca nu sunteti destul de maturi ca sa va asumati propriile greseli. Poate nici eu ca va injur asa ca sugeti pula 

S.

#7 Nu mai semnati petitia!

2016-07-05 13:39

Am avut si eu BAC-ul alaturi de alte sute de mii de elevi din tara acum 2 ani. Am avut si noi nemultumiri atunci,in special cei de la uman la proba de istorie unde s-au luat cele mai mici note..dar nu am vazut pe nimeni sa inceapa sa intocmeasca atatea petitii pentru ca nu am fost ,ori noi stapani pe situatie si pe materia invatata, ori neatenti ,fie de la emotii ,fie din alte motive.. Acum revenind la subiect,am invatat individual dar am mers si la meditatii la lb.si literatura romana si niciunde nu am invatat de Morometii ca e roman psihologic doar pt ca are cateva influente! Nu mai spun de cei de la real care vor sa li se ia in considerare ca roman interbelic desi nu e ,pt ca ei dupa 4 ani de liceu nu pot face diferenta dintre perioada de dupa raboi si intre ele(sau nici nu stiu cand au avut loc razboaiele). Incercati acum sa va agatati de orice sa va fie punctat macar jumatate pt ca valoreaza mult subiectul intradevar. Dar ce exemplu ai dat tu mai sus in caracterizarea romanului, e adevarat asa am invatat si eu ,nu o sa va contrazica nimeni ,dar e ca si cum ai spune acum ca o persoana satena care are cateva suvițe blonde ,e de fapt blonda, daca ma intelegi. Asa si romanul are cateva chestii de factura psihologica in el,cred ca pe fiecare roman daca il iei in parte la puricat ai sa gasesti ceva psihologic la un moment dat,dar asta nu il face in intregime un roman psihologic care se bazeaza in intregime pe asta. Acum ,eu fac didactica pedagogica la facultate si va spun ca intr-un an s-a mai facut asa si s-a luat in considerare cum ati spus voi ,ca Morometii e psihologic nu pt ca aveti dreptate ci pt ca ,daca 50%+1 din elevii care au dat examenul , au scris asa, se considera a fi vina profesorului sau a altor parti exterioare(carti,internet etc) care v-au ajutat la invatat si nu a elevului. Ma rog aici e vb de mai multe lucruri "sensibile" in care nu am sa intru sa le dezbat.. Eu nu consider corect. Pariu ca din clasa voastra nu ati scris toti Morometii ceea ce inseamna ca altii au inteles cum trebuie. M-am plictisit sa vad parinti si elevi revoltati dupa ce 4 ani din viata,poate mai multi ,au trecut ca gasca prin apa prin scoala. 

Musafir

2016-07-07 10:32

Este inuman ce se intampla ! Romanul "Morometii" este si de factura psihologica ( ghiduri Bac.,comentarii, portofolii, referate, argumentari, surse internet, marturiile profesorilor etc). Atata timp cat nu s-a mentionat perioada, autorul sau curentul literar, nu vad de ce nu s-ar lua in calcul si caracterizarea lui Ilie Moromete la subiectul III, profil uman! 

Vedeti ca mai exista o alta petitie pt. "Morometii roman psihologic!, unde sunt 100 de semnaturi. HAI sa le semnam pe toate, poate cineva "ne aude"!