MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția MAGISTRATII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU ERORILE JUDICIARE


Musafir

#126

2015-04-24 18:45

FOARTE CORECT, fiecare sa plateasca pentru propriile greseli.Nu este obligatia poporului sa suporte consecintele unor fapte care nu-i apartin. iNCOMPETENTA SAU REAUA VOINTA TREBUIE SANCTIONATE !!!!
ovidiu zara

#127 Re: va rog sa ma contactati pe facebook

2015-04-24 19:05

#121: -  

 Va rog sa ma contactati pe facebooķ. Sau pe email. La gmail, numele meu fara punct. Cu stima, Ovidiu Zara


Musafir

#128

2015-04-24 19:08

Legislatia sa fie modificata in asa fel incat raspunderea magistratilor sa fie efectiva nu doar inscrisa in diverse legi fara a putea fi pusa vreodata in aplicare asa cum e in prezent .Si sa fie obligati sa-si motiveze sentintele in 30 zile de la pronuntare in caz contrar sa aiba de asemenea prevazute si aplicate sanctiuni

Musafir

#129

2015-04-24 19:16

Nimeni nu e mai presus de lege.Dacă ai greșit este normal să plătești.

Musafir

#130

2015-04-24 19:20

se petrec prea multe nedreptati,pt care sufera oameni nevinovati,si platim toti adica noi fraierii
cine greseste sa plateasca,si magistratii,se vor gandi de doua ori innainte,sa dea o sentinta
mircea

#131

2015-04-24 19:30

abcdef abcdef

P E T I Ţ I E

 

Privind iniţiativa de modificare a Constituţiei României, aş dori să vă reţin atenţia în ce priveşte art.52 alin.(3), care se propune a fi cu următorul cuprins: (3) Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare.  Răspunderea statului este stabilită în  condiţiile legii, inclusiv în ceea ce priveşte magistraţii care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau cu gravă neglijenţă. Statul exercită dreptul de regres, în condiţiile legii

Actuala formă de text este: (3) Statul răspunde patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare. Răspunderea statului este stabilită în condiţiile legii şi nu înlătură răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credinţă sau gravă neglijenţă.”

Prin urmare, modificarea textului constă în, înlocuirea textului inclusiv în ceea ce priveşte magistraţii din: nu înlătură răspunderea magistraţilor – în mod evident modificarea nu produce absolut nici un efect, nici benefic, nici juridic în: aflarea adevărului.

Pentru ordinea publică într-un stat de drept şi siguranţa cetăţenilor României, textul integral al art.52 alin.(3) Constituţia României, supus dezbaterii publice, trebuie să fie:

Magistraţii răspund patrimonial pentru prejudiciile cauzate prin erorile judiciare, răspundere al cărui garant este Statul. Răspunderea magistratului nu se prescrie şi vinovăţia acestuia trebuie stabilită în condiţiile legii, erorile judiciare trebuie să atragă răspunderea magistraţilor care şi-au exercitat funcţia cu rea-credintă sau gravă neglijenţă.

Având în vedere şi principiul fundamental al art.16 alin.(2) „Nimeni nu este mai presus de lege (deci, nu se are în vedere faţa omului!), armonizarea reală a textului art.52 alin.(3) Constituţia României ar trebui să constea în, înlocuirea textului: Statul cu Magistraţii”, şi pentru siguranţa cetăţenilor introducerea textelor „răspundere al cărui garant este Statul.”, „Răspunderea magistratului nu se prescrie” şi „erorile judiciare trebuie să atragă...”.

Prin această formă de text s-ar produce o reformă reală a justiţiei peste noapte, fără ani de tranziţie”, şi „roadele” adevărului judiciar nu vor întârzia să apară.

Din textul actual rezultă că soarta României este pusă în conştiinţa unor magistraţi care şi-au „delegat responsabilităţile” Statului, ori în realitate Statul se prezintă ca o structură amorfă în momentul săvârşirii unui abuz, sau este transformat în acest fel, deoarece magistratul „interesat” nu este „tras de mânecă” imediat, ci în cel mai fericit caz după ce fapta i s-a prescris, de aceea este folosită expresia „braţul lung al legii” (cu efect foarte scurt – a se vedea cazul „flota” sau „Roberta Anastasie”), deci magistratul este foarte conştient că „Statul ar putea răspunde”, şi... cu „n” artificii de reformulare a textului, se vrea exclusă răspunderea „patrimonială a magistratului”.

Magistratul ispitit îşi cântăreşte „riscul” în saci cu milioane de euro, raportat la câţiva ani de pedeapsă şi concluzionează că „merită!” deoarece este lipsit de „răspunderea patrimonială” şi poate păstra foloasele necuvenite, fiind tardivă acţiunea Statului! Spiritual vorbind, Isus a fost dus de Duhul în pustiu, ca să fie ispitit 40 de zile… (nu câteva minute!), oare „magistraţii” sunt scutiţi de acest test divin, într-o ţară creştină? (această observaţie se impune deoarece ne amintim că: toţi - ca unul, jură cu mâna pe Biblie!).

În momentul pronunţării - toţi magistraţii ne garantează că „nu comit erori”, deci în mod logic nu ar trebui să fie deranjaţi nici domniile lor de ceea ce chiar ei caută să ne convingă, aşadar dacă ne asigură că „balanţa justiţiei” a fost corect calibrată, trebuie să avem liniştea sufletească că Hotărârile justiţiei sunt de aşa natură încât o eroare i-ar putea afecta oricând şi direct chiar pe ei când au pretins injust că „s-a realizat aflarea adevărului”.

În calitate de cetăţean cred că, această modificare le va consolida credibilitatea şi independenţa în „actul de justiţie”, şi magistratul va fi responsabilizat în condiţiile legii când va scrie în Dispozitivul instanţei: „PENTRU ACESTE MOTIVE ÎN NUMELE LEGII DECIDE”.

Azi, emiterea unei Hotărâri într-un mod real iresponsabil este o realitate, şi cum se va exercita dreptul „de regres în condiţiile legii”, dacă condiţiile prin lege se prescriu într-un an?

Prin urmare, convingerea este reală când pronunţă Hotărârea, că: „Statul va răspunde...” (...ceea ce este puţin probabil, dar este o altă discuţie, având în vedere că cele mai multe cereri la CEDO sunt respinse pe procedura necunoscută sau greşit aplicată de victima magistratului, şi victima rămâne victimă, iar Hotărârea greşită devine „practică judiciară”).

Prin urmare, sub această convingere, parte a magistraţilor din România li se conferă independenţa şi în afara condiţiilor legii, creditaţi injust cu credibilitate absolută şi salarii care au contribuit doar la „majorarea pretenţiilor”, şi prin activitatea ce urmează să o desfăşoare se vrea independent deşi este conştient că se află în afara condiţiilor legii, dar liber să se mobilizeze şi cu intenţia de a „stabili neadevărul judiciar”, prin metode de felul: „înlătură/nesocoteşte/ticlueşte” probe, „omite/denaturează” şi dă „concluzii” în baza cărora magistratul în realitate, are conştiinţa logico juridică coruptă, şi va pronunţa: „ÎN NUMELE şpăgii/corupţiei/influenţei”, cerând să fie pedepsiţi cei care pun în discuţie actul - fals pronunţat!

Dacă este să dăm un exemplu, sancţiunile propuse pentru „răspunderea patrimonială” produc efecte doar ulterior şi numai asupra celor vinovaţi, deci existenţa prevederii Constituţionale care stabileşte „raspunderea patrimonială”, nu poate atrage răspunderea magistratului nevinovat, el rămâne inamovibil în condiţiile legii.  Mai concret, (sub rezerva de a acorda respectul cuvenit), apreciez că nu va putea fi „răspunzătoare” niciodată respectabila doamnă judecător Mona Pivniceru pentru faptele mediatizate ale magistraţilor Daniel Morar, Koveşi Codruţa, Livia Stanciu s.a., toţi sunt independenţi - fără responsabilităţi patrimoniale.

Legitima întrebare ar fi: care din magistraţii premiaţi ar semna azi - retroactiv un angajament cu o asemenea răspundere? (după roade îi veţi cunoaşte!). S-ar face lumină în actele de justiţie cotroversate sau am asista la eschivări aparent logico-juridic justificate?

Reputaţia magistratului este afectată/consolidată doar de propria activitate şi cetăţeanul are certitudinea că îşi asumă şi el patrimonial responsabilitatea - când susţine că adevărul judiciar a fost înlăturat de însăşi magistrat prin metode de viclenie. Legea fundamentală trebuie să acorde simplu cetăţeanului dreptul de a beneficia în mod real de principiul: „Nimeni nu este mai presus de lege”, condiţii în care acesta să se poată adresa nemijlocit direct unui judecător ierarhic superior pentru a demara de îndată doar în şedinţă publică „cercetarea judecătorească a acuzaţiei”, cu respectarea dreptului oralităţii şi contradictorialităţii, ceea ce în prezent lipseşte cu desăvârşire. Modificarea art.96 alin.(6) – (8) din Legea 303/2004, se impune.

Adresarea cetăţeanului către un procuror în acest caz de cercetare doar a magistratului, este supusă „procedurii de a ţine dosarul ani de zile în sertar”! deci avem o altă metodă de abuz convenită de părţi, bine cunoscută, încălcarea dispoziţiilor art.306 C.pr.pen. este notorie.

În fine, apreciez că efectele produse de Hotărârea judecătorească fără „responsabilitate” produce efecte ireversibile asupra cetăţeanului, plus va fi invocată ca „practică judiciară” continuând „stabilirea neadevărului judiciar” şi Dispozitivul: ÎN NUMELE LEGII poate fi formal şi iresponsabil, un real dezechilibru al puterilor în stat. Este de notorietate faptul că persoanele iresponsabile sunt asimilate şi „nebunilor”, sau în alte scrieri - netrebnicilor, şi „iresponsabilitatea judiciară” a condus la formarea „dictatorilor”.

Motivez, prezenta privind măsurile de „reeducare” pronunţate de magistraţi în dosar 5719/111/2010, s.a, şi în sprijinul unei reale lupte responsabilizate împotriva corupţiei.


Musafir

#132

2015-04-24 19:40

Pentru ca magistraţii care şi-au bătut joc de țara și popor în ultimii 25 de ani, să răspundă pentru prostia sau reaua intenție de care au dat dovadă în toți acești ani de răstriște pentu Români! Dacă au salarii onorante ptr, zilele acestea in care un om obișnuit care are ,,norocul''să aibă un loc de muncă de abia se descurcă, să fie și răspunderea tot așa și ptr. cei care calcă legea sau sânt dovediți că au luat șpăgi pușcăria să fie DUBLĂ față de pedeapsa dată unui om obișnuit!!!

Musafir

#133

2015-04-24 19:41

Pentru ca noi romanii am platit prea mult pentru greselile lor.

Musafir

#134

2015-04-24 19:48

Aceste erori ar trebui sa fie IMRESCRIPTIBILE !!!

Musafir

#135

2015-04-24 19:49

Pentru că niciodată România nu a avut o justiție mai obedientă, coruptă și ineficientă! Pentru că pe vremea comunismului, gradul de ocupare al pușcăriilor era de 80-85%, iar acum, după numirea procurorilor și judecătorilor de Băsescu, avem un grad de ocupare a pușcăriilor de 152,7%! Pentru că mulți oameni nevinovați plătesc cu libertatea numai că nu au fost obedienți celui mai inuman regim impus de Băsescu. Pentru că toți trebuie să plătim sau să fim recompensați pentru faptele noastre. Pentru că avem nevoie de magistrați drepți și nu de milogi!

Musafir

#136

2015-04-24 19:50

Am semnat această petiție pentru instaurarea normalității în România, pentru a readuce justiția în matca ei! Am servit justiția din România responsabilizând-o! O justiție responsabilă e tot ce își poate dori o societate civilizată, normală, în care NIMENI nu e mai presus de lege, nici măcar magistrații...

Musafir

#137

2015-04-24 19:51

Poporul roman a ajuns ultimul fraier care plateste  din salariul lui minim pe economie pentru: erori judiciare , pt. imprumuturi de 20 miliarde euro facute de basescu aiurea , pt. fel de fel de hotii ale unor politicieni corupti si multe alte mizerii. Din pacate toate aceste pagube le platim noi iar statul de drept nu ne apara in nici-un fel .


Musafir

#138 Re: Re: va rog sa ma contactati pe facebook

2015-04-24 19:51

#127: ovidiu zara - Re: va rog sa ma contactati pe facebook 

 Bun, mai facem o lege... Problema-i CINE și CUM o aplică, DACĂ o aplică...

124

Musafir

#139

2015-04-24 20:44

Nu-i destul:((!!!Să se facă periodic control asupra averilor celor din justiție:sri,dna,ani,diicot,îccj,csm,etc...!Amenzile și procesele pierdute la CEDO să le plătească din propriul buzunat,nu STATUL (noi):(((!


Musafir

#140

2015-04-24 20:49

TOTI CETATENII TREBUIE SA RASPUNDA PENTRU CEEA CE FAC SAU NU FAC daca lezeaza interesele altor concetateni. ABSOLUT TOTI - nu are sens (intr-o democratie) scutirea de responsabilitate. Ba chiar, daca au privilegii (inamovibilitate, salarii mai mari, etc.) sanctiunile ar trebui sa fie corespunzator mai mari.

Musafir

#141

2015-04-24 21:35

Magistratii nu au dreptul sa fie independenti fata de lege, ei trebuie sa se supuna legii si nu sa dispuna de justitiabil dupa bunul lor plac Pedepsele pentru magistratii care se cred mai presus de lege si actioneaza ca atare, sa fie cu mult mai aspre decat cele pentru infractorii care nu fac parte din sistemul judiciar iar complementar sa prevada eliminarea lor din sistemul judiciar.

Musafir

#142 Diana si Denisa

2015-04-24 21:53

Am apelat si eu la tv,presa...si degeaba...nu pot face nimic,spun ca ei nu reprezinta "justitia".

Ce sa facem in tara asta pt a ne demonstra dreptatea?Cazul sotului meu este unul foarte grav,este o mare grava eroare judiciara,este condamnat la 20 de ani pe nedrept,vb probele din dosar,inclusiv expertiza medicala.In acest caz mai este condamnata si o fata pe nedrept tot la 20 de ani,este un caz f f f grav si am apelat si eu la antena 3,au fost si la mn acasa,au facut un reportaj,au filmat documente si au ramas uimiti de caz si la tv au dat doar o stire de 1 min.Pacat!

Am o fetita de 4 anisori care intreaba zilnic de tatal ei si ne este f greu sa putem face lumina in acest caz,deoarece peste tot banul vb.

Sa ma ierte bunul D-zeu,dar iadul si cazanul cu smoala sa ii inghita pe acei "magistrati" care si-au batut joc de familia mea. In ziua de azi,doar justitia divina mai poate face dreptate,murim cu dreptatea in mana si nu rasp nimeni. Halal justitieee!!!


Musafir

#143

2015-04-24 22:14

Am semnat pentru ca este o chestiune de bun simt,nu trebuie sa se simta superiori acesti magistrati,fata de NICIUN alt cetatean al acestei tari!Nici noi,inferiori...

Musafir

#144

2015-04-24 23:25

Semnez aceasta petitie deoarece in orice domeniu exista repercusiuni in urma erorilor produse de oameni si aceasta regula trebuie respectata de toti cetatenii unui stat de drept! Nimeni nu este mai presus de lege si nimeni nu ar trebui sa fie ferit de repercusiuni daca efectueaza abuzuri sau erori de orice natura!

Musafir

#145

2015-04-24 23:47

Pentru ca in Romania s-a instaurat din nou teroarea anilor 50 !!!

Musafir

#146

2015-04-24 23:50

Fiecare trebuie sa raspunda pentru actele si faptele sale . Astept si petitia pentru RASPUNDEREA PATRIMONIALA A LEGIUITORILOR pentru legi personalizate si in dertimentul economiei nationale .

Musafir

#147

2015-04-24 23:51

Pentru ca se fac destule nedreptati;
Pentru ca mi se pare firesc, ca cei care 'gresesc voit, sau nu" (ma refer la magistrati normal, care in ultima vreme, se pare ca lucreaza la comanda!) - sa plateasca pentru 'greselile' facute! nu restul lumii.

Musafir

#148

2015-04-25 02:03

Mam saturat de hotiile si ilegalitatile din justitie.
La puscarie numai cu probe !




Musafir

#149

2015-04-25 02:49

PENTRU RESPONSABILITATE SI ECHITATE

Musafir

#150

2015-04-25 03:14

In acest moment legea le permite sa se sustraga de la orice raspundere,mai mult chiar,pot sa nu inceapa o ancheta judiciara,pot fabrica dosare,pot face denunt mincinos si nu patesc nimic,daca inainte de inceoerea anchetei impotriva lor,recunosc fapta.