Referendum limitare privilegii parlamentari

Contactați autorul petiției

Topicul de discuție a fost creat automat pentru petiția Referendum limitare privilegii parlamentari


Musafir

#351

2015-04-27 17:02

Pentru ca toti oamenii trebuie sa fie egali in fata legii, pentru ca alesii trebuie sa ne reprezinte pe noi cei care le- am acordat increderea si mandatul sa ne faca tuturor o viata mai buna, nu numai lor.

Musafir

#352

2015-04-27 17:29

Pentru lipsa unei vieți decente, promisiuni neonorate, ș.a.m.d. !!!
Antimas

#353 Limitare imunitate?

2015-04-27 18:24

Dupa regula nescrisa potrivit careia cine face tot el sa desfaca, parlamentarii vor fi dati afara din Parlament tot de cei care i-au ales, de catre cetatenii din colegiul in care au fost alesi, conform legii actuale, prin referendum, la cererea Parchetului general sau a partidului care ii sustine. Motivele pentru care se cere inlaturarea din Parlament vor fi prezentate cetatenilor din colegiu prin mass-media locala.

Petitia este un "ghiveci" bogat. Nu o semnez pentru ca nu sunt de acord cu o parte din prevederi.


Musafir

#354

2015-04-27 19:56

pentru Romania lucrului bine facut

Musafir

#355

2015-04-28 14:50

Huuuooooo infractorilor

Musafir

#356

2015-04-28 17:34

si asa sunt prea multi .....si nu au nici o idee.....numai noi impozitari......si dc. la noi e criza!.......si dc.nu merg la servici de ce sa fie remunerati?!......si asa au salarii prea mari si .....multe facilitati

Musafir

#357

2015-04-29 16:26

Pentru ca, deja am luat aceasta initiativa pe cont propriu, - citeste mai jos:
PROTEST

Domnului presedinte al Romaniei – Klaus Iohannis
Domnului presedinte al Senatului Romaniei – Calin Popescu Tariceanu
Domnului presedinte al Camerei Deputatilor – Valeriu Zgonea
Domnului Avocat al poporului – Victor Ciorbea

Vasile Varga, un deputat PNL - in opinia mea, - obscur si, prin iesirile sale „la rampa”, penibil atat cat nu-i este permis unui parlamentar, a initiat o lege care sa-l scoata din obscuritate si care sa-l faca de ras atat cat merita un parlmentar: Legea privilegiilor pentru deputati si senatori!
CONSTITUTIA ROMANIEI: art.16 (1) Cetăţenii sunt egali în faţa legii
şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări.

De 25 de ani incoace, presa scrisa/video nu mai pridideste sa dezvaluie cum interesul national a fost subjugat de interesele personale ale celor carora poporul le-a dat puterea, si tot de atata vreme, s-a perfectionat proverbul „cainii latra, caravana trece”... De la ministru la prim-ministru, de la guvern la presedintie, de la o companie de stat la o societate pe actiuni si/sau s.r.l., ori, mai limpede, „de la Nistru pan’ la Tisa/tot romanu plansu-mi-sa” ca Romania este un stat plin de alesi corupti, cu o justitie partinica si debusolata care se tot straduie sa devina ceea ce ar trebui s-o defineasca: a treia putere in stat!
Cei cativa parlamentari care, poate, si-au pastrat coloana vertebrala pe timpul mandatului/mandatelor sunt atat de putini, incat n-au reusit sa dea o alta conotatie notiunii de clasa politica corupta in buna ei majoritate.
Intr-o tara in care, unei majoritati considerabile a parlamentarilor care au avut mandat in ultimii 25 de ani ar trebui sa-i fie rusine sa spuna cuiva ca a fost sau ca este deputat ori senator de Romania, pentru ca, prin legile si trocurile politice pe care le-au „gandit”, n-au facut altceva decat sa consolideze drumul spre jaful generalizat al Romaniei cu rezultatele concrete de azi la vedere, - rezultate care scot in evidenta, fara exceptie, prosperitatea acestora ca urmare a:
• combinatiilor agresive cu statul,
• al comertului monopolist cu regii si companii nationale vandute cu tot cu datorii,
• al tepelor, insolventelor si gaurilor financiare de tot felul, pierdute in paradisuri fiscale;
intr-o tara in care medicii si profesorii (as zice, oameni cu profesii divine pentru ca primii salveaza vieti iar ceilalti dau vietii un sens), au fost marginalizati pana la umilire; intr-o tara in care puscariabilii cu functii inalte in stat braveaza cu mainile in catuse; intr-o tara in care Juramantul parlamentarilor cu mana pe Biblie a devenit mai mult decat un spectacol sperjur, (...„Jur să apăr democraţia, drepturile şi libertăţile fundamentale ale cetăţenilor. Aşa să mă ajute Dumnezeu”), s.a.m.d., – intr-o astfel de tara, spuneam, parlamentarii, au constatat ca ei sunt „mai cetateni”! decat cetatenii pentru care au jurat sa le apere drepturile si libertatile fundamentale si, pe fondul unor recidive pe care tot ei le-au votat, s-au gandit ca-si pot motiva beneficiile unei legi speciale initiata si votata de ei pentru ei, si nu pentru cei pentru care a jurat sa-i slujeasca!
CONSTITUTIA ROMANIEI: art. 16(2) Nimeni nu este mai presus de lege.
Gandindu-se ca nu mai au ce pierde si ca, oricum, nu mai au sanse la un nou mandat, mai multi deputati si senatori au sutinut (unii, dupa propriile declaratii, in necunostinta de cauza, chipurile...), strigatul aproape furios de la tribuna Camerei, a deputatului PSD Anghel Stanciu, care-si duce veacul de 5 (cinci) mandate pe bancile Parlamentului si care – ce sa vezi! – a constatat, tocmai acum, dupa 25 de ani, cand el a ajuns in prag de pensie, ca parlamentarii nu pot beneficia de aceleași criterii de pensionare de care beneficiaza orice cetatean, conform Codului muncii! Aceasta initiativa indusa smechereste din partea unui deputat care a murdarit banul public tot cu cateva smecherii ce i-au adus, pana la urma o condamnare de sase luni inchisoare cu suspendare! (destul de putin, zic eu si destul de clement, ca e cu „suspendare”!) a trezit din somn destui coledzi, care va’sa zica, si care au sarit sa puna umarul la promovarea unei legi speciale, numai in beneficiul acestei categorii „speciale”de cetateni: parlamentarii!
Interesul de breasla dupa principiul - „daca se poate, de ce nu?” i-au unit in cuget si-n simtiri pe toti aceia care au uitat ca se afla acolo ca sa apere dreturile si libertatile cetatenilor asa cum sunt si ei, si nu pentru ca ei ar avea merite mai deosebite in efortul general pentru binele tarisoarei!
Faptul ca, in urma unor astfel de „sacrificii” colective ale parlamentarilor timp de 25 de ani, a iesit o Romanie vlaguita, cu o industrie desfiintata, defrisata in buna parte si un popor la fel de sarac ca si inainte de 1989, - asta pare sa fie un lucru care nu reprezinta vreun interes sau vreun sentiment de remuscare pentru un intelectual care, pe timpul mandatelor dintr-un sfert de secol s-a folosit din plin de prerogativele calitatii de deputat/senator!
Imediat cum s-a lansat aceasta pretentie nerusinata, s-au si gasit cateva voci firave de parlamentari mai tineri sau in prag de pensie (nulitati absolute sau, chiar oameni seriosi!), care sa apara in presa scrisa-vizuala sustinand, cu seninatate, ca, vezi Doamne, in marea lor intelepciune concesiva, parlamentarii s-au lasat pe ei la urma, dupa aviatori, magistrati sau militari, (cu a caror munca au tupeul sa-si compare riscurile si solicitarea atat psihica cat si fizica!!!), - spre a fi si ei beneficiari ai unei legi speciale! Mai mult decat atat, constientizand ei insisi ca, ei, ca parlamentari, pot fi mai greu asimilati unei categorii speciale, cu tupeul caracteristic parvenitului isi invoca pretentiile prin importarea argumentelor din Uniunea Europeana: ca, stiti, si acolo parlamentarii au..., insa, cu o inocenta ce starneste compasiune, ei uita totodata sa mentioneze ca in UE, si popoarele au…
LEGE nr. 96 din 21 aprilie 2006 privind Statutul deputaţilor şi al senatorilor - REPUBLICARE*)
Art. 1(2) În exercitarea mandatului deputaţii şi senatorii sunt în serviciul poporului.

Incercand sa imbine placutul cu utilul si interpretand mandatul de parlamentar ca pe o sarcina primita de la popor si nu ca pe un vot dat paticiparii/numirii sale voluntare in slujba cetateanului, prin artificiul escamotarii interesului personal, se incearca acreditarea ideii ca, fiind in serviciul poporului, trebuie sa fie cineva si in serviciul lor propriu! In amalgamul frazelor de motivare a unei astfel de initiative se ajunge pana la formularea unor „bla-bla”-uri fabuloase si seci, care ar avea umor daca nu s-ar dori luate in serios: "Creșterea calității și performanței Parlamentului prin profesionalizarea acestora ca urmare a creșterii atractivității și motivarea specialiștilor din diferite domenii atât din sectorul public cât și privat să candideze la alegerile Parlamentare" – (potrivit expunerii de motive pentru modificarea Statutului deputaților și senatorilor în vederea acordării unor indemnizații speciale). Un asemenea scop ar fi sublim, dar, in alegerea, promovarea si sustinerea parlamentarilor pe listele oricarui partid, ne-am convins ca a fost, este si va fi, unul lipsa cu desavasire!... (Cu ce ne-am ales in urma “cresterii si performantei Parlamentului” de pana acum, s-au dat cateva exemple mai sus…)
O SOLUTIE, DAR NU SINGURA…
Chiar daca din bun simt, am presupune ca putem accepta ca "Parlamentarii pe durata exercitării mandatului nu dispun de salariu ci de o indemnizație, astfel încât ei nu pot beneficia de aceleași criterii de pensionare conform Codului muncii” - asa cum se mai arată în expunerea de motive, - prima intrebare care se pune este aceea, daca nu ar fi mai simplu, mai onest, mai putin costisitor si aproape echitabil sa se initieze o lege - tot “speciala” sa-i spunem, prin care, numai la calculul pensiei, indemnizatia de parlamentar sa se considere ca venit din salarii!; astfel, fiecare parlamentar care doreste sa i se ia in calcul indemnizatia, (avand in vedere optiunea sa voluntara de a merge in Parlament!), plateste contributiile si impozitele aferente, dupa care beneficiaza de aceleasi criterii de pensionare conform Codului Muncii, ca orice cetatean! E treaba lor sa gandeasca cum se vor lua in calcul si taxele pe care ar trebui sa le plateasca in acest caz, si angajatorul (Parlamentul) la stat! Asa cred eu, ca s-ar chema ca respectam legea in sensul prevazut de Constitutie, adica, toti suntem egali în faţa legii, fără privilegii şi fără discriminări!
Ar mai fi, de asemenea, o solutie, fara a ne limita doar la acestea doua, anume: tot printr-o lege speciala sa se stabileasca pentru fiecare parlamentar ca va beneficia la calculul pensiei de un anumit procent, in functie de numarul de mandate, (asa cum se aplica de exemplu, pentru grupa I, II si a-III-a de munca!), extinsa, desigur, si pentru calitatea de consilier municipal sau judetean, ca sa facem legea egala pentru toti, - cu conditia ca acele procente sa fie de bun simt, in asa fel incat sa nu conduca la sumele nerusinate avute in vedere de initiatorii proiectului la care ne referim!
O astfel de lege, nu ar fi mai aproape de aceleasi drepturi pe care le au toti cetatenii din Romania? De ce trebuie ca, pe langa pensia cuvenita pentru salariul din anii lucrati, un parlamentar sa mai beneficieze si de o “indemnizatie” pentru cat a stat in Parlament? Si, inca ce indemnizatie!!!: cat 3-4 pensii la un loc de-ale cetateanului pe care l-a “slujit” cat a… muncit in fotoliul de parlamentar! Nu e rusinos? Intr-o tara in care rezulatul efortului parlamentarilor timp de 25 de ani se defineste cu preponderenta ca in preambulul descris mai sus, cu consecintele firesti asupra unor generatii, - repet, NU ESTE O RUSINE?

Ca un simplu cetatean care are dreptul la libera opinie, adresesz acest protest institutiilor nominalizate in preambul, cu rugamintea de a stopa aceasta initiativa semnata deja de cei 255 de deputati si senatori si dorita, tacit, de toti cei 588!

PS1: din perceptiile mele vizuale pe TV, am inteles ca cel care a declansat discutia de la tribuna Parlamentului pe aceasta tema este deputatul PSD Anghel Stanciu; din informatiile scrise aparute ulterior, rezulta ca initiatorul acestui proiect, este deputatul PNL Vasile Varga: daca nu este vorba despre acestia, le cer scuze pentru ca i-am nominalizat doar pe ei! Protestul insa, ramane valabil in fondul sau.
PS2: acum, stimate institutii ale statului de drept, daca tot ati primit acest Protest, puteti sa-l aruncati direct la cos, pentru ca numai in felul acesta vom putea perfectiona si mentine in buna traditie proverbul amintit mai sus: „cainii latra, caravana trece”...

Cu scuzele anticipate pentru verva formularii ideilor in acest Protest, va multumesc pentru timpul acordat.
Cu stima,
Valentin Cutitaru
23 04 2015


Musafir

#358

2015-04-30 09:54

E timpul sa ne TREZIM!

Musafir

#359

2015-04-30 14:09

Oare de ce am semnat aceasta petitie?

Musafir

#360

2015-04-30 20:43

Am semnat aceasta petitie ; parlamentul romaniei trebuie actualizat la nivelul de saracie al tarii..

Musafir

#361

2015-05-01 07:35

In speranta ca se va schimba ceva si in tara noastra,care a intrat pe mana hotilor nesimtiti si fara Dumnezeu,si nu au bunul simt sa se opreasca din furat

Musafir

#362

2015-05-01 13:20

Pentru k vreau o tara ca afara ..... Am votat DA. E suficienta sper explicatia ...


Musafir

#363

2015-05-02 17:14

Trebuie sa nu mai permitem Acestor Lipitori sa suga Banii Nostri , ai Poporului Roman ! Destul Le-am permis sa ne fure !

Musafir

#364

2015-05-02 19:39

In constitutia ROMANIEI se spune ca toti sunt egali

Musafir

#365

2015-05-03 12:50

deja au intrecut masura cu atatea privilegii

Musafir

#366

2015-05-03 15:03

Parlamentarii nu au imunitate decât pentru declarații, excepție arestarea, percheziția și reținerea. Deci e cazul să nu mai aibă deloc imunitate. În privința cetățeniei, nu are treaba cu Marko Attila nimic de-a face cu cetățenia, ci cu imunitatea. Ar trebui ca un parlamentar să-și piardă locul de muncă la trei absențe nemotivate, ca orice om, nu doar să fie penalizați din salariu. Și ar trebui să fie suspendați în momentul în care începe urmărirea penală și demiși în momentul trimiterii în judecată.

Musafir

#367

2015-05-04 09:03

După ce devin parlamentari sunt dumnezei. Drepturi , o grămadă -muncă puţină. Explicabil având în vedere pregătirea şcolară a multora dintre ei.

Musafir

#368

2015-05-04 10:08

Pentru ca lucrurile merg prost in tara noastra,pentru ca parlamentarii nu
fac din onoare ce trebuie pentru binele tarii,pentru ca toate leprele si toti
schimbacii sar ca puricii dintr-un partid in altul ca doar deaia fac ei asa zis politica si mai ales pentru ca nu am puterea sa distrug raul ...asta e ce ma doare mi rau...!

Musafir

#369

2015-05-04 12:16

- pentru ca vreau normalitate in Romania
- pentru ca acel salariu mediu de 2.200 lei/ luna este atat de mare in raport cu faptul ca peste 80% sunt sub acest nivel (si cu cele prezentate in aceasta petitie se clarifica problema) - si nu este normal

Musafir

#370

2015-05-04 20:00

Am citit si consider ca sint f. binevenite toate masurile enuntate in petitie.,,, si dorim sa ajungem la aplicarea lor ,,,,,, ca nu se mai poate admite asa multe privilegiii pt parlamentari, in nici o alta tara civilizata din Europa,, parlamentariii nu se bucura de un asemenea huzur........Vreau sa avem succes......

Musafir

#371

2015-05-05 05:40

Am semnat aceasta petitie pentru ca , calitatea politicienilor a ajuns o
de tot risul , toti agramatii care au avut bani prin mita au ajuns parlamentari . Doresc promovarea oamenilor de mare valoare intelectuala si morala . Toti golanii , afemeiatii coruptii si tradatori de tara
au sjuns sa faca legi . Curind cu o astfel de clasa politica o sa fim stersi
de pe harta Europei .

Musafir

#372

2015-05-05 06:05

Cetatenii Romaniei, egali in drepturi. Nu privelegiilor pentru demnitari si rigorile legii pentru cetatenii fara demnitati publice!

Musafir

#373

2015-05-05 14:13

Consideram ca au furat destul fara sa faca nimic bun pentru aceasta tara.Din contra, au adus doar durere, saracie, disperare, mizerie.

Musafir

#374

2015-05-05 22:37

Vrem ca parlamentari sa nu aiba privilegi ci numai rasponsabilitati si cetateni sa aiba privilegi. Istaurarea Democratiei directe in constitutie si redarea ei pe prima fila.

Musafir

#375

2015-05-06 17:04

ceeace se petre acum in parlament este o rusine la adresa poporului care este vai de capul lui,bolnav,fara nici un fel de ajutor social,copii bolnavi si infometati ,analfabeti ptr. parintii nu isi permit sa ii trimita la scoada din lipsa banilor,batrilor bolnavi cu niste pensii vai mama lor si care nu le ajunge nici sa isi ia medicamentele..dar sa mai si manincesau sa isi mai cumpere ce mai au nevoie,,un chilot,o rochie,un pantof,...rusine parlamentari si guvernului la fel ..va faceti legi ptr. voi sa scapati de inchisoare ptr. cit ati furat,pensii nesimtite tot din banii amaritilor care pot muri oricind,de foame ,frig,de grija mincarii,a platii impozitelor foarte mari..RUSINE sa va fie ca va bateti joc de noi...